Bröllopsresa

Nu har vi äntligen kommit iväg på vår resa. Eller vi startade redan i fredags faktiskt (ni behöver inte vara oroliga, min bror har flyttat in hos oss och vaktar hus och katt,kanin och bil så vågar skriva att vi är borta)
 
nåväl. Startade i fredags på kvällen. Tåget ner till helsingfors för att övernatta, vårt flyg skulle gå kl 12 på lördag morgon och med morgontåget skulle vi bara haft lite på en timme att ta oss från järnvägen ut till vanda och checka in.
 
Nåväl, lördag och vi kom oss ut till flygfältet. Den ena mer stressad än den andra ( jag är flygrädd, min man har gjort ett antal långflygningar till andra sidan jorden och är inte lika nervös) jag gillar inte att vara i sista minuten när de gäller incheckning. Jobbigt redan innan. 
 
Fastnade i säkerhetskontrollen lite. Fattade inte att jag borde lagt ipaden i egen låda, han fråga bara efter dator. Efter skanningen nappa de mib väska och frågade om jag (som jag uppfattade det) hade tabletter i den, vilket jag hade. Langa upp diverse värkmedicin och mannens nikotin, vad de nu gjorde i min väska. Nå han hade ju frågat efter tabletti (finska slang för en "Padda") så den fick en extra skanning och ett drogtest på köpet. 
 
Själva flygresan gick "bra" bara några mindre panikmoment och rätt mycke turbulens på nervägen. Men jag har haft värre flygningar och både mannens hand (efter att jag tog bort mina ringar) och min flygmaskot elefanten sune överlevde. 
 
I går gjorde vi inte så mycket, kom till hotellet först 14:30 och en dusch och ombyte senare, samt fel buss var vi i gamla stan 16:30. Hitta min favoritbutik men vi strosade mest runt bara. Gick även in till stan och in på NK.  Där tog energin slut så via en affär efter lite jogurt och hämtsushi tillbaka till hotellet. 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig