Ett lass med äppelmos

Då sommaren var så kall har våra äpplen varit väldigt sena, nästan en månad senare än normalt. Först för två veckor sedan plockade jag äpplena, dock var inte alla riktigt mogna så de fick ligga inne i värmen och mogna (läs, hade varken tid eller ork att tillreda dem) 
 
Men igår och idag har de kokats sylt så de stått härliga till. I år är den lite mera klumpig då äppelmosaren (min man)  varit trött så jag har endast kört äpplena med stavmixer. Normalt kokar och mixar jag och han passera den genom en passersil. De kräver massa jobb och mycket armstyrka. Men säkert blir de gott i alla fall. 
 
8 lit sylt fick jag ihop totalt så vi skall väl klara oss i vinter. Dock har jag lite äpplen kvar och vet att de är efterfrågan på vårt äppelmos så tänkte koka tre liter till att ge bort till släkten. 
 
Tur att jag har en stooooor kastrull. 2,5 kg äpplen är rätt mycke att koka på en gång
 

Stora förändringar

idag har det skett stora förändringar
 
med mitt hår
 
gick från detta
 
 
 
till detta
 
 
Är jättesvårt att få bra bilder idag
 
Hade idag bokat in mig p Label4 här i vasa (efter ett tips jag fick). Satte mig i frissastolen och sa gör vad du vill. Och ÄNTLIGEN efter 10 år en frissa som vågade göra nått. Ev skulle de fått vara lite kortare. Men mitt huvud känns verkligen lätt. 
 

Jag och Snigelsara på äventyr

I våras köpte jag ny cykel då kroppen inte klara den gamla (som mannen gick "ärva" av mig då hans gick sönder) nu trampar jag fram på en riktig tantcykel med fotbroms, tre växlar, korg fram och pakethållar bak. Och det där med fotbroms är verkligen ett stort problem. Trots att jag nu trampat runt med den sedan maj kan jag ännu inte bromsa. Men räknade här om dagen att jag cyklade med fotbroms mellan de att jag var 5 tills jag fyllde 10 och sedan dess är det handbroms som gällt. Funderar seriöst att montera en handbroms till på denna som bromsar bakhjulet
 
Namnet snigelsara då? Tja kan ju säga att det inte går så fort när jag cyklar. Är som sagt en "tantcykel"
 
Idag bestod vårt äventyr av att cykla till s-market.  Skulle ha potatis och lunch till mig själv(någon knyckte alla middagsrester till sin lunchlåda) men säg den som lyckas handla bara de man tänkt. Som tanten före mig i kassan sa, det bar en dyr citron, för hon skulle bara handla en citron och gick ut med två påsar
 
 

Vaken i natten

Normalt somnar jag som en liten gris redan en 22 tiden. Gjorde jag ikväll (igår?) också. För att en timme senare vakna av halsbränna. Och när nu magsystemet var vaken tyckte höftregionen att även de blandar sig in i leken. Lite värk är väl aldrig fel,eller?
 
Mest vettiga vore att stiga upp och läsa eller nått liknande. Men då måste jag hasa mig ner för trapporna..... Nääää
 
så i stället ligger jag och smygsurfar under täcket, lyssna på mannens snoozande och sparkar på den katt (junior) som envisas ligga PÅ mina ben. 
 
Ingen bild tyvärr nu

Vad händer?

Undrar om jag har blivit starkare, bilen växt och vinterdäcken krympt? 
 
Börjar vara dags att fundera på vinter och allt vad det innebär. Eftersom vi måste rulla iväg rätt tidigt på morgonen och de börjar varnas för halka så är de dags att slänga vinterdäcken under bilen. Före de blir jättekö hos firman dagen då första snön kommer (jo jag brukar också stå där och stampa) Eftersom de för tillfället är mannen som använder bilen mest så fick han uppdraget att köra via däckfirman på hemvägen. 
 
Men för de måste däcken slängas in i bakluckan. Tänkte vara snäll och i alla fall bära fram däcken ur garaget. Visade sig att de låg lääääääängst in. Och en massa bråte i vägen. 
 
Men till min förvåning fick jag ut däcken ur garaget, brukar inte orka bära dem, utan brukar rulla, vilket inte gick idag. Har nog ätit min spenat och gröt. Och när jag höll på lyfte jag in dem i bilen. Och fick alla däcken, brukar inte heller lyckas. Måste faktiskt kolla så att de var mina egna däck, men såg nog så ut.
 
titta, både vinterdäck OCH cykelstället. Tror det är första gången. Och trots att klockan är 10  ser ni isen på bakluckan så är nog dags. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig