Bra rutiner vid nattning?

Kan verkligen inte säga att vi får till detta med nattning på ett smidigt sätt. Vissa kvällar kan de ta upp till 2,5 timmar innan alla har kommit till ro. Och oftast är de den minsta i familjen som är lite svår att söva. Eller så är han mera kvällsmänniska än sin mor.
 
Hur gör vi då? Mellan 20:30-21 går vi upp, byter blöja och lägger på sovpåsen. Sedan brukar jag amma tills han självmant släpper bröstet och så får han ligga med mig under täcket tills han somnar ordentligt. Själv ligger jag och läser någon tidning via readly appen (bästa uppfinningen ever) vi har de nästan helt nedsläckt i sovrummet, bara mannen sänglampa som är på. 
 
Här kommer sedan de trickiga. När han väl somnat så gäller de att flytta över till hans egen säng och in i babynestet. På natten fungerar de jättebra när han vakna. Då tar jag över honom till mig, matar och sedan tillbaka i egen säng. Brukar vara ett 20 min projekt om det även behöver bytas blöja. Han sover sig nästan genom Hels proceduren. 
 
Men på kvällarna fungerar de inte. Minuten han landar i egen säng låter de poing, poing och så är de två pigga ekorrögon som tittar på en. Gärna ackompanjerat med skrik över luft i magen. Så upp, rapa och så börjar vi om från punkt ett för då har han blivit hungrig igen. Till slut så får man honom flyttad, men de vill ta tid. Får inte vara några störande moment. Dagtid sover han sig genom det mesta gällande oljud. 
 
Även dagtid kan det vara lite svårt med sömn, speciellt om de gått för många timmar mellan sovtiderna. Han är så pigg och med så har man inte "mat och sovklocka" blir de lätt för långa vakenpass. Han har utan "problem" varit vaken 10 timmar i ett sträck. Var mest våra öron som tog skada den gången. 
 
Hur gör ni med små barn och sömn?
 
 Suddig bild mitt i gäspning. Vem skulle inte somna när man är så ombonad?
 
#1 - Sofia

Jag tycker att ni verkar göra helt rätt. Men han är ju ännu väldigt liten, så det kommer nog ta ett tag än innan hans dygnsrytm börjar likna er. Mitt tips på kvällen skulle kanske vara att ha babynestet i er säng och sedan flytta honom i det till hans egen säng. Då blir kontrasten kanske inte så stor. Hans säng är ju betydligt kallare än er säng där han somnade.

På dagen kanske det kunde hjälpa att försöka börja få honom att sova innan han blir för trött. Men det är ju inte så lätt det heller. Hoppas att han börjar sova bättre snart!

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig