En annorlunda jul

Blev kanske inte den julen vi tänkt oss, men den blev (och är) helt ok i alla fall.
 
Den 23 december däremot var en dag som man gärna vill glömma. Tanken var att vi skulle städa. Gick sådär. Mellan 12-20 var det en arg liten son som endast kunde vara i min famn. Svalde massa luft och de gav magknip. Jag ville laga lite julmat, plocka det sista och fixa en julklapp men fick snällt sitta i soffan. På hela dagen sov han totalt en timme, dock ej i ett sträck. Mannen testade sjalen. G somnade i den men vaknade av att de spolades på toaletten. Jag testade promenad. Han sov 15 min på den 35 som promenaden tog. Inget hjälpte. Så kl 20 gav vi upp och stoppade hela familjen i säng. Tog dock nästan två timmar till innan han somnade. Ibland är de bara så. Som tur fick jag helt ok med sömn så var pigg och glad på julafton.
 
Julafton inleddes med den traditionella jullunchen hemma hos oss med en vän. Tror jag har firat så varje år sedan jag flyttat till Vasa 2008. Sonen snäll nästan hela tiden. Blev lite trött på slutet men hade just vaknat och var hungrig. 
 
Julafton har för mig alltid inneburit att man rantar runt till mitt hem och ditt hem. Roligt men tungt. Var därför faktiskt riktigt skönt att sitta hemma i egen soffa och titta på Kalle ankas jul. Tror inte jag sett de programmet sedan sista julen farmor firade med oss, så 03 kanske? Intressant att se den ur ett "vuxenperspekitv"
 
På kvällen åkte vi en sväng via mannes familj och delade ut lite julklappar. Blev kanske lite för sent för den minsta, och när han inte ens kunde ammas till ro packade vi ihop och åkte hem. Där var se sedan två ekorrögon som inte ville sova, var rätt överstimulerad om vi säger så. Tur att mamman i familjen druckit en kaffekopp på dagen så hon inte heller kunde sova. Lite efter 12 på natten snarkade i alla fall de flesta i hushållet. Blev dock väckt ca varannan timme för mat så är rätt mör idag. Tanken var att vi skulle åkt norrut till mina föräldrar men väglaget var inte alls bra så vi tar de lite senare. Och lika bra det. Har slappat, matat, slappat och åkt till stallet. Nu blir de snart piroger med äggsmör och kanske en knackorv till middag. Inte så julligt men var så svårt att planera mat till helgen när vi inte viste hur och var vi firar
 
Dan före dopparedagen. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig