Rådgivningsbesök och julklappshandel

Igår var rådgivningen på besök. Liten aningens tidigt på morgonen bara, 9:30 steg hon in genom dörren. Så hon fick finna sig i att jag satt och åt frukost i en onepice och med turban runt huvudet eftersom jag varit i duschen på morgonen. 
 
Besöket gick bra. Han hade gått upp ytterligare 100g på en vecka och är nu nästan uppe i födelsevikten, skiljer några 10 tals gram. Vi fick även d-vitamidroppar men dem tyckte hon inte vi skulle använda utan i stället köpa vattenbaserade. Antagligen för att han redan har lite problem med magen och onödigt att späda på det. Vi fick även ett produktpaket från Ainu innehållandes en tuttflaska och två tuttar. 
 
Vet dock inte om hon var mera imponerad av babyn eller mannen. Oj vad hon öste beröm över mannen och hur han hanterar babyn. Eftersom jag åt när hon kom blev de att han "visade upp" vår son, samt bytte blöja och klädde på efter vägningen. 
 
Blev även premiärtur på stan  med baby och vagn. Så länge mannen tränade försökte jag handla julklappar. Gick sådär, kan man köpa franska pastiller åt de som är kvar?  Första stället blev antikvariatet lafka. Ägarn tyckte jag var så skicklig med vagnen då jag lyckades komma in genom båda dörrarna själv. Bara att tacka och ta emot. 
 
Nästa blev sedan Apoteket för d-dropparna och där var de rätt trångt mellan hyllorna och tanter med rullatorer i vägen. Men vi kom in och ut
 
En sväng via hm, vill ha en pepparkaksdräkt eller tomtedräkt men hitta varken dera, dessutom fick jag olidligt varmt. Blev i stället en tur clas Ohlson efter reflex till barnvagnen. Testade deras rullstolshiss för i rulltrappor vågar jag mig inte. 
 
Suomalainen kirjakauppa för minus. Där var de folk, massor av folk. Kom knappt att svänga runt innanför dörren så packat var det. Och ingen ville ta sig ur vägen. 
 
Efter att slunkit in och pratat med en gammal stallkompis gav jag upp revell center och styrde kosan mot cm, dags att köpa lax att grava. Hitta även några julklappar (äntligen) och en tant som undrade om de varit svårt att virka filten. De kunde jag tyvärr inte svara på då det är min syster som gjort den.
 
Sist ut blev groos bokhandel. Där fick jag inse att jag nog inte har en cityvagn. Vi blockerade bokstavligen hela affären. 
 
Summa sumarum gick det bra. Två timmar på stan, några julklappar fixade och sonen sov hela resan. Tummen upp för någon som bara är två veckor 
 
 
 
 
#1 - Eivor

Franska pastiller är en jättebra julklapp :-)

Svar: Hitta lite bättre lösningar
mariasliv.net

#2 - Anonym

Ja vår stad är inte så vänlig vad gäller tillgänglighet. Blir bökigt och krångligt lite här och där.
Bra tips med pasteller åt alla :)

Svar: Vi har ju dessutom valt en stadig vagn som skall fungera på promenader i snömodd, inte inne i de "fina" butikerna. Men bärsele beställd nu
mariasliv.net

#3 - Anonym

Ja vår stad är inte så vänlig vad gäller tillgänglighet. Blir bökigt och krångligt lite här och där.
Bra tips med pasteller åt alla :)

#4 - _E_

Filten är plättlätt att virka och gjord med så kallade v stitch

Svar: De skall jag meddela nästa tant som frågar ;)
mariasliv.net

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig