3 kubikmeter ved

Vårt vedföråd började se oroväckande tomt ut, så fick "order" om att beställa mera. De har av någon anledning blivit min uppgift. Försöker smita undan varje år men blir i alla fall jag som letar reda på en leverantör. Med bättre och sämre resultat. Första året fick vi riktig bra ved. Andra året behövde vi bara komplettera med 2-3 kubik. Men den veden vi fick då var inte torr om man säger så. Visade sig att de klyvt upp den samma dag den levererades. Vilket vi inte fick info om före efter leverans. Fjolårets var inte heller någon hitt. Skulle innehålla 90% björk och 10% al. Men var närmare 40% al, och nu är de 100% al som vi har kvar hur de nu har gått till
 
Men åter till dagens vedleverans. Måste vara den absolut bästa vi har hittat. Kanske för att vi beställt så sent på året. Hemkörning från Laihia, 20€ ville han ha för det. 45 påsar fick vi, med verkligt torr björkved. Tror fuktighetshalten var 12% så mycket torrare ved kan man inte hitta.  Vi proveldade några klabbar och höjde innertemperaturen med tre grader. Så skall de vara. 
 
Nu ligger veden tryggt under på en pressening och under en annan, i väntat på att min bror skall komma och hjälpa till att slänga in den. 
 
Vad passar bättre än att årets vedleverans kommer på samma dag som den första snön?
 
 Vi är som barn på julafton
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig