När gravidhjärnan inte kan laga mat

Trodde att gravidhjärna var nått man bara skyllde på och som bara drabbar andra. Men nu verkar de som att jag drabbats själv. Till min stora irritation. För de verkar drabbat min matlagning. Mat som är mitt skötebarn. 
 
Som idag när jag skulle laga middag. Tanken var potatis och köttfärssås, min favoritmat. De gick inte alls bra. Först lyckades jag koka potatisen torr. Detta medans jag stod brevid och tittade på. Plötsligt började potatisen pipa och först då märkte jag att hej, de finns ju inget vatten i kastrullen mera. Smart, eller så inte.  
 
Och gick nästan ännu värre med såsen. För när jag märkte att potatisarna var utan vatten, hällde jag dubbel mängd vatten i såsen. Så de blev soppa. Där flöt köttfärsen omkring och försökte lära sig simma. Dessutom vet man att middagen är en katastrof när mannen kommer ut i köket, tittar på vad man ställt till med och diskret frågar om man skall åka och hämta middag... Följde med med den långa fjälliga ödlesvansen
 
Var inte riktigt såhär jag tänkte mig middagen
 

Extralyxig ramp till trappan

Eftersom vårt icke barnvänliga hus har en trappa vid ytterdörren kändes de smått nödvändigt med en ramp upp, i alla fall för min del. Jo man kan hålla på och lyfta vagnen, men den väger i runda slänga 15 kg tom så blir de en del släpande. Tanken var en snabb ramp, mannens plan var att åka till byggmax, hämta en planka, såga den på två och spika fast. 
 
När vi för några veckor sedan vara på kaffe till svärföräldrarna kom de på tal, på saker vi ännu måste fixa. De ena ledde till de andra och i måndags fick vi rampen levererad. Jämfört med vad vi planerade är detta lyxvarianten 3.0 
 
Tamtadaaa. Materialet är greppvänligt (borde alltså göra att de inte blir så halt), lister på sidan så att hjulen inte halkar av och ytbehandlat för att tåla de finska vädret. 
 
Själva rampen är löstagbar och kan lätt ställas undan, eller tas fram. Winnie inspekterar att det är kattsäkert. 
 
Naturligtvis måste jag testa hur de fungerar med vagnen. Den får 4/4 barnvagshjul. Nu kommer babyn och jag inte ha några ursäketer för att sitta inne. 
 

Vad händer en fredag(kväll)?

Idag har varit en rätt lugnt dag. Åkte en sväng och tittade på stadium outlet som öppnade igår.  Tanken var nya skor till mig. De gick inte så bra jag hitta inga, mannen kom hem med ett par nya kängor. Jag fick ett par vantar. Klämde lite på några jackor som jag blev sugen på. Dock kanske bäst att vänta tills man är post-gravid. 
 
Ett varv via prisma och veckohandla. Hade glömt skriva både mat och shoppinglista så får se hur mycke vi glömde. Blev jättetrött av att handla så vilade på sängen under tiden mannen åkte och gymmade. 
 
Resten av kvällen har varit lugn. Jag har hållit på med mitt stickprojekt,som kräver tre nystan och 10!!! Strumpstickor. Får se om jag blir nöjd, just nu är de lite oroväckande. 
 
 
Samtidigt går de en film i bakgrunden (mannen tittar) har dock ingen aning om vad den handlar om, så mycket tittar jag. Och just nu börjar faktiskt sängen locka. 
 
 

Vecka 37

Börjar vara lite kvar. Allt tyder på att vi kommer att träffa vår baby inom de fem närmaste veckorna. Vi har bara två saker som saknas på vår lista. Det är en (sköt)väska och ett skötbord. Rycket säger dock att de senare är under konstruktion, alla viktiga mått är i alla fall tagna. 
 
I går hade jag både barnmorskebesök och läkarbesök. Allt var ok även om mitt blodtryck på plats är lite på högre sidan, mäter jag hemma är de bättre. Då jag igår hade en del känningar, förvärkar, tog vi beslutet att boka in nästa besök redan om en vecka. Har börjat samla på mig lite vätska också. Inte så farligt, änn är de nog bara så att de blir märken efter strumporna. Hon rekommendera dock att jag skulle ta bort mina ringar, ifall de sätter igång nått, så länge jag utan problem får av dem. Bara att lyda. 
 
Hos läkaren blev de en stressig minut då hon inte direkt hitta hjärtljuden, men var bara någon som låg lite tokigt. De var på runt 155 hela tiden. 
 
NU har kroppen kommit på att den är gravid. Skratta nämligen för i förra veckans status på gravidappar stod de att många har nu problem med foglossningarna och går som en anka. Själv studsade jag fram. Men nu, pang bom slog de till. Får ju förståss vara glad att de är nuförst jag känner av dem (mannen tycker de är bra, jag hålls ju i stillhet då) Ryggen längtar också efter en rejäl dos muskelavslappnande, vi försökte massera upp den häromkvällen med jag klara de inte. Alla muskler är så hårda att de kändes som att de var ben som flyttades runt (inflammerade muskelhinnor?) Nå lider inte av de mera än när någon masserar. 
 
Har (fast de vågar man väl nästan inte skriva) inte kastat upp en enda gång under graviditeten. Men nu plötsligt har ett illamående nattetid slagit till. Misstänker dock de kan ja att göra med att jag inte får i mig tillräckligt med vätska, kan man lägga in sig på hydrering kanske? En fördel är väl att man inte behöver springa på wc nattetid så ofta. Natten till idag sov jag SJU timmar i ett sträck. Oftast blir de dock en uppstigning runt 3, som får mig tillräcklig vaken så de tar en timme att somna om. 
 
Överlag verkar de som att min kropp gillar att vara gravid. Inga krämpor, inte ens en förkylning på 9 månader. Fått må bra och kunnat leva som vanligt,  eller jag fick ju sluta rida i vecka 30 för att vara snäll mot omgivningen
 
Vecka 36+2. Dåligt ljus och enda ställ vi har en spegel på är wc. Gravidbyxor från loppis och en tröja som jag även annars använt till vardags 
 

En mindre vacker kaka, eller en katastrof i köket

Man brukar säga att de är insidan som räknas. Och de bevisades verkligen när jag i måndags (med fortsättning på tisdag) bestämde mig för att baka En kaka som dök upp i mitt fafebookflöde. Det här receptet är de som gäller. 

 

Ni har säkert alla sett de där bilderna på så här skulle bakverket bli och sedan en katastrof när man testar själv. 

Så fint hade tidningen hembakat gjort det, ni fattar varför man vill göra den

 
Så såg min ut. Fortfarande god, som synes har vi ätit av den. 
 
Vad gick fel då? Följde receptet till punkt och pricka. Grävde till och med fram formen med löstagbara kanter. Var säkert där de sket sig. Fyllningen rann över pajdegen som var i botten. Och då hade jag gjort höga kanter. Gjorde botten och fyllningen på måndag kväll och så fick de stelna över natten i kylen. På tisdag gjorde jag toppe med choklad. Och när vi befriade skapelsen tog de 10 min för den att se ut såhär. (Jo den var 4 timmar i kylen på tisdag också)
 
Så nästa gång jag gör den, blir de nog i pajform som jag tänkte från början
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig