Vecka 37

Börjar vara lite kvar. Allt tyder på att vi kommer att träffa vår baby inom de fem närmaste veckorna. Vi har bara två saker som saknas på vår lista. Det är en (sköt)väska och ett skötbord. Rycket säger dock att de senare är under konstruktion, alla viktiga mått är i alla fall tagna. 
 
I går hade jag både barnmorskebesök och läkarbesök. Allt var ok även om mitt blodtryck på plats är lite på högre sidan, mäter jag hemma är de bättre. Då jag igår hade en del känningar, förvärkar, tog vi beslutet att boka in nästa besök redan om en vecka. Har börjat samla på mig lite vätska också. Inte så farligt, änn är de nog bara så att de blir märken efter strumporna. Hon rekommendera dock att jag skulle ta bort mina ringar, ifall de sätter igång nått, så länge jag utan problem får av dem. Bara att lyda. 
 
Hos läkaren blev de en stressig minut då hon inte direkt hitta hjärtljuden, men var bara någon som låg lite tokigt. De var på runt 155 hela tiden. 
 
NU har kroppen kommit på att den är gravid. Skratta nämligen för i förra veckans status på gravidappar stod de att många har nu problem med foglossningarna och går som en anka. Själv studsade jag fram. Men nu, pang bom slog de till. Får ju förståss vara glad att de är nuförst jag känner av dem (mannen tycker de är bra, jag hålls ju i stillhet då) Ryggen längtar också efter en rejäl dos muskelavslappnande, vi försökte massera upp den häromkvällen med jag klara de inte. Alla muskler är så hårda att de kändes som att de var ben som flyttades runt (inflammerade muskelhinnor?) Nå lider inte av de mera än när någon masserar. 
 
Har (fast de vågar man väl nästan inte skriva) inte kastat upp en enda gång under graviditeten. Men nu plötsligt har ett illamående nattetid slagit till. Misstänker dock de kan ja att göra med att jag inte får i mig tillräckligt med vätska, kan man lägga in sig på hydrering kanske? En fördel är väl att man inte behöver springa på wc nattetid så ofta. Natten till idag sov jag SJU timmar i ett sträck. Oftast blir de dock en uppstigning runt 3, som får mig tillräcklig vaken så de tar en timme att somna om. 
 
Överlag verkar de som att min kropp gillar att vara gravid. Inga krämpor, inte ens en förkylning på 9 månader. Fått må bra och kunnat leva som vanligt,  eller jag fick ju sluta rida i vecka 30 för att vara snäll mot omgivningen
 
Vecka 36+2. Dåligt ljus och enda ställ vi har en spegel på är wc. Gravidbyxor från loppis och en tröja som jag även annars använt till vardags 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig