Dagen man gjort allt och inget

Tränat lite på att vara ensam och "mammaledig" idag (skall jobba ett litet tag till ännu) orsaken var att mannen har praktik ikväll, 13-21 och att jag dessutom hade stalledig dag..... Tråååkigt de lux alltså. 
 
Men var en sväng till stan och strosade runt. De hade kommit in nya saker till anttilas konkursförsäljning så där strövade jag nästan 40 min. Gjorde tom lite fynd. Hittade två ugnsformar i rostfritt stål, vilket var behövlig. Vår nyaste form är sisådär 8 år gammal och kanske inte så fresch mera. Hittade en 1.4 liters och en som var 4,5 tror jag. Summan blev 8€ för dessa. Blev nästan paff i kassan och måste kommentera att de blev ju tom billigare än jag räknat. Kassatanten fick sig ett gott skratt i alla fall
 
Strövade runt lite på stan, en sväng via hm då jag skulle vilja ha gravidmjukiskbyxor. Mina vanliga är inte så bekväma mera, även om jag kommer i dem. Men var så varmt och mycket folk och så hade de IGEN flytat gravidkläderna så hitta dem inte. 
 
Eftsom jag då skulle vara ensam hela kvällen tyckte gjorde jag ett enhälligt beslut att alla som är hemma får makuunigodis. Tackade för de och köpte mig en påse (räcker väl hela veckan den påsen) 
 
Väl hemma har jag mest pysslat och varvat soffan. Testade en ny form genom att laga kycklingvingar till middag, formen fungerade. Eldat i spisen och höjt innertemperaturen med 3 grader.  Vi har inte ens satt på elementen ännu så är lite kyligt. Inte ens fönstren har vi fått in. Har även kört tre maskiner disk (fjärde på gång nu. Vi har ju bara en liten bordsdiskmaskin så rymmer inte så mycket. Skulle Antagligen gå snabbare att diska för hand, men vem orkar de? Redde upp lite i köket, VEM stökar ner hela tiden, tycker inte jag gör annat än torkar bänkar där.
 
På samma gång har jag även tvättar en maskin vuxenkläder och två maskiner babykläder ( den unge lär inte gå naken, finns åtminstone en maskin till att tvätta) 
 
Har dock varit "duktig" och suttit i soffan mellan varven, tar ju inte så lång tid att tömma maskinerna och lägga i gång, däremellan har man 90 min slötid.
 
Nu kan jag laga mat igen 
 
 
 

Nya skor till hästen

De har dragit ut en massa nytt grus på vägarna runt stallet och de har lätt till att hästen börjat ömma om man skall ut i terräng. Hon har ju fått gå barfota hela sommaren och de har fungerat utan problem. Men nu har vi väntar i nästan två veckor på att antingen gruset skulle lägga sig eller att hovarna skulle "härdas" 
 
Inget av de har dock inträffat så igår blev de att slänga iväg ett sms till min hovslagare (anlitar oravais hästtjänst) och redan idag fick vi en tid. Blev lite stressigt då de var kl 16 och jag slutar 15 och skall hinna byta om och köra genom hela stan. Som tur var har jag en snäll stallägare så hon plockade in heppan. 
 
De svåraste var att välja skor (gick dock bättre än när jag skulle köpa skor igår, hon fick ju två par tom) men skulle de bli sommarskor eller vinterskor. Just nu är de ju varmt ute och känns långt till vinter, snö och halka. Men redan nästa vecka byter vi ju månad. Vinterskor med broddar verkar lite väl tidigt att lägga på. Diskuterade med hovslagaren och blev en kompromiss. Skor som bara har broddhål bak. Valde att lägga i broddar, ni får skylla på mig om de nu är 20 grader fram till jul, broddarna lades i av den orsaken att de brukar vara hopplöst att få i broddar när de gått utan och de samlats skräp i hålen
 
Lite roligt fick vi när första skon var påsatt fram. Hon visade så tydligt att de skulle på sko, NU, på vänster fram också. Börja stampa och hålla upp hoven
 
Tog ingen ny bild idag då telefonen dog så denna är från i vintras. Men mer plågad häst får man söka efter. Trots att de ser så ut så lär hon inte lägga någon vikt på hovslagaren utan håller upp sig själv. Är tvungen att hålla i hennes huvud med grimmskaft när hon skos fram, annars äter hon upp hovslagarens bakficka
 
 
 

Hamstrar tygblöjor

Vi (kan kanske även läsas som jag ;) ) har tänkt att vi skall testa detta med tygblöjor så nu håller vi på stt hamstra upp. Enligt diverse sidor behöver man tydligen minst 24 st för att klara sig, och då tvättar man dem var tredje dag, samlar på hög. Tror dock att vi kommer behöva lite flera då allting tar så länge att torka här inne hos oss vintertid. 
 
Varför väljer vi då tygblöjor? En stor orsak är priset på engångs och de sopberg de lätt genererar. Men tygblöjor kostar ju också multum säger ni då, ett par ligger på 20€ eller så. Men är väl här vi har tänkt smart. Vi har i skrivande stund ca 14 blöjor här hemma, både skal, pocket och några aio (Pocket passar dessutom hela blöjåldern) jag har nämligen suttit och spanat på findit, huuto och tori då många säljer bort de som kommer i mammalådan, några har köpt för att testa men inte fastnat osv. Dvs man kan göra otroliga fynd för billig pennign. Tror jag lagt ut Max 40€ på de som vi nu har hemma. 
 
Har dessutom nu testat ebay och klickat hem några. Är inte kvaliteten bra på dem så var de inga stora summor som går i sjön. 
 
Senaste dagarna kom de dessutom in en drös med blöjor. Svarade på en facebookannons där en sålde just de som kommer i mammalådan (dessa var oanvända) och plötsligt var de fyra till som svarade att även de säljer bort för en billig peng. Så har fått ranta runt halva stan och plocka upp, men vad gör de i slutändan.
 
Som ni ser är dessa i VÄLDIGT bra skick, köpta begagnade men vissa har ju lappen kvar
 
 

När orken tog slut

Stalledig dag idag, rätt skönt faktiskt. Har inte gjort så många knop här hemma (eller de är väl kanske de som var meningen tror jag) och lika bra var väl de. Lyckades inte somna om efter att varit på toaletten en 1 tiden på natten så halv fyra gav jag upp och gick och lade mig på soffan. Då kunde jag i alla fall ligga och läsa i lugn och ro. Några timmar sömn fick jag ihopskrapat på morgonsidan, efter att gjort en vacker helomvändning i soffan. Bäddar man inte ut den så är de en hård kant där divanen möter soffan som blir att trycka på ryggen. 
 
Men inte klarade jag av att sitta inne hela dagen. Vackert väder ute och projekt ta itu med den onda cirkeln. Alla äpplen har trillat när från sommaräppelträdet (i år hann de inte ens bli färdiga) och nu har karter börja dimpa ner från vinterträdet också.  Grejen är den att vi borde klippa gräset, har inte blivit gjort på 3-4 veckor och växer som.....gräs. De regnade så mycket att gräsmattan aldrig hann blir tillräcklig torr för att klippas. 
 
Dock går det inte att klippa gräset med en massa äppel där. Samtidigt är gräset så långt att de var jobbigt att kratta upp äpplena. 90 min senare och en skottkärra full med äpplen gav jag upp. Då sa kroppen till mig att gå in, lägga mig på soffan och äta chips (hitta inga chips så blev smörgås i stället) hade då i alla fall fått samlat ihop alla äpplenm även om de ännu ligger tre högar på gräsmattan. Mannen som var och hälsade på en bekant fundera vad jag ställt till med så länge han var bortal blev hot om att kedja fast mig i soffan med en chokladplatta.  
 
Så prydligt så. Om någon undrar över snöskyffeln använde jag den till att ösa äpplen i skottkärran. 
 
 

Allt i ett lunch

  Idag håller jag tydligen på med massiv matlagning. Förutom att jag tillreder lunchen så kokar jag även morgondagens middag på vedspisen då de skall koka ca 1 timmar innan den är klart, men mer om de i morgon. 
 
Kånnde ingen större inspiration att stå vid spisen idag (kan ha nått att göra med att jag som sagt startade med grytan 9 i morse). Vi hade en köttbit i kylen som var i stort behov av att tillredas, datumet gick ut idag. Tanken var väl egentligen att vi skulle ha grillat de i förra helgen, men de blev aldrig av tydligen. 
 
Men gris ytterfilé är aldrig dumt att tillreda i ugnen hellerm bara man steker de lite snabbt innan för att få en fin yta. Och köttet fick sällskap av lite potatis och rotsaker som jag har kryddat med salt, olja och timjan. 45 min tänkte jag allt skulle få ligga och gosa in sig. 
 
Uttäckte annars att vårt husspöke varit framme igen. I torsdags hade någon öppnat ett paket köttfärs i kylen (de hade inte varit öppet innan) och för några veckor sedan försvann min bästa grönsakskniv efter att jag diskat det och satt in den i torksskåpet. Vi har alltså sedan dess vänt ut och in på skåpet, tom fiskat upp soppåsen ur roskisen på gården och tömt ut den utan resultat. Och idag, när jag öppnar diskskåpet ligger kniven där, mitt på hyllan. Fråga mannen var han hittat den, men han fattar inte heller nått. Tack spöket
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig