Allt i ett lunch

  Idag håller jag tydligen på med massiv matlagning. Förutom att jag tillreder lunchen så kokar jag även morgondagens middag på vedspisen då de skall koka ca 1 timmar innan den är klart, men mer om de i morgon. 
 
Kånnde ingen större inspiration att stå vid spisen idag (kan ha nått att göra med att jag som sagt startade med grytan 9 i morse). Vi hade en köttbit i kylen som var i stort behov av att tillredas, datumet gick ut idag. Tanken var väl egentligen att vi skulle ha grillat de i förra helgen, men de blev aldrig av tydligen. 
 
Men gris ytterfilé är aldrig dumt att tillreda i ugnen hellerm bara man steker de lite snabbt innan för att få en fin yta. Och köttet fick sällskap av lite potatis och rotsaker som jag har kryddat med salt, olja och timjan. 45 min tänkte jag allt skulle få ligga och gosa in sig. 
 
Uttäckte annars att vårt husspöke varit framme igen. I torsdags hade någon öppnat ett paket köttfärs i kylen (de hade inte varit öppet innan) och för några veckor sedan försvann min bästa grönsakskniv efter att jag diskat det och satt in den i torksskåpet. Vi har alltså sedan dess vänt ut och in på skåpet, tom fiskat upp soppåsen ur roskisen på gården och tömt ut den utan resultat. Och idag, när jag öppnar diskskåpet ligger kniven där, mitt på hyllan. Fråga mannen var han hittat den, men han fattar inte heller nått. Tack spöket
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig