Svar på frågestunden del 1

Nej, jag har inte glömt bort frågestunden. Snarare har vardagen varit så full att jag knappt hunnit sitta ner framför datorn
 
 
 
Hur ser era kvällsutiner ut
 
Vi brukar gå upp runt 19. Då är de mannen som byter blöja och lägger på pyjamas. Sedan ammar jag och så får han en flaska ersättning. En bra dag somnar han runt 19:30. En dålig ungefär en timme senare (om de tex är mycket gaser)
 
 
Sofia 
Jag är nyfiken på ert hus. Hyr ni eller är det ert eget? Hur stort är det? Berätta gärna mer om det! 
När kommer du att börja rida igen? Eller hänger det på ditt ben? 
 
 
Vi hyr vårt lilla hus Stans minsta? ca 75 m2 fördelat på två våningar. Nere finns kök och vardagsrum. Köket är dock så litet att de inte ryms ett matbord i det (men de har vedspis *hjärta*) så vi äter i vardagsrummet. På vinden finns en alkov, wc och sovrum. Kan försöka göra en housture någon dag när det är städat
 
Ridningen har hängt upp sig på mitt ben. Kroppsligt var jag i form ungefär 2 veckor efter förlossningen men höger ben fungerade ju inte. Har testat en gång men fick sådan smärta att jag inte vågat mera. Nu har dock benet repat sig fenomenalt bara denna vecka så nya tag
 
 
Mimmi 
Varför kallar du barnet för bara G
 
Vill inte att de i första hand skall gå att googla på hans namn för att på så sätt hitta mig (eller honom). Förekommer i alla fall ännu bilder, får se hur jag gör i framtiden, men försöker så långt de går undvika namn. Samma sak gäller även min äkta make som bara går under namnet mannen. 
 
 
Tittar G på babblarna?
 
Nej. Vi lyssnar på låtarna ibland på spotify, men vi försöker så långt de går undvika att han tittar på TV eller tex ipaden. Klart att om tvn är på så märker man att hans blick dras dit, samma om jag kollar nått på paddan. Men vi har inte aktivt visat film åt honom och kommer så långt de går att inte göra det. Det är vi som föräldrar som väljer om och när man introducerar tv/youtube och vi vill inte att han skall titta
 
 
 

Garnstädning

I vårt hem har vi ett hatkärleksförhållande till mina garn. Vissa älskar dem mera än andra om vi säger så. Jag ställer mig helt oförstående. Hur kan man INTE tycka om garn trotts att de trillar ut ur varje garderob så fort man öppnar dörren. Och inte har man någonsin rätt garn hemma heller så man måste alltid köpa mera. 
 
Har dock en längre tid faktiskt tänkt städa upp bland dem så igår köpte jag lite nya plastbackar att lägga garnen i. Egentligen skulle jag bara vilja ha sådan, genomskinliga, så att man ser vad de innehåller. Nå kanske sedan när vi flyttar någon gång och har mera utrymme.
 
Så här såg de ut när jag började igår. Inte så farligt vad (att de sedan har tagit ca 3 timmar att få ordning på allt är en annan historia)
 
Bättre så. En låda alpacka, mohair, mohairgarn och liknande. En låda bommullsgarn. En med "tjocka garn" En låda med sju bröder och en låda med Ville plus svarta fåret. Och så en låda med projekt i som troligen aldrig blir klara plus restgarn av alla de slag. 
 
Kastade dessutom säkert 5 garn och några halvfärdiga projekt. Garn uta etikett som man inte har en aning om varken hur tjockt de är eller vilken kvalitet de består av. 
 
Var de någon som sade de behövde en strumsticka? Eller virknål?
 

Göra skillnad

Fick en kommentar av en tjej som bad om hjälp. Känner igen mig i hennes text. Så i stället för att publicera hennes kommentar får hon de här inlägget av mig. 
 
Vill poängtera att jag inte känner henne men ver hur livet med eds och små barn är (vet inte åldern på hennes barn dock men gissar under ett år) Kanske hon bara luras och kommer använda pengarna till att festa hela helgen. Men idag väljer jag att tro på de goda och ge en hjälpande hand
 
Alla kan kanske inte donera, men man kan alltid dela
 
 
 

Ja må jag leva. En lugn födelsedag

Grattis till mig. Fyller ju år idag och vad kan vara bättre än det? 33 borde det nu vara jag skall fylla i.
 
Dagen blev rätt lugn. Tanken var att en kompis skulle komma över, men efter en stressig vecka och en dålig natt så bestämde sig kroppen för att slänga in lite feber. Dvs nu tar du det lugnt och ligger på soffan. Så var bara att lyda och nu till kvällen mår jag bättre
 
Största delen av firandet kretsade kring mat. Jag önskade mig sushi till middag och det fick jag.  Blev så fansy som take away. Har inte ätit sushi på ett år så njöt verkligen. 
 
Vi plockade ihop lite olika sorter som vi sedan delade på då de flesta sorterna kom i portioner om 6-8 st
 
Till efterrätt blev de en kladdkaka med en choklad-turkiskpepparmouse och hallongrädde som mannen bakat och "överraskade" mig med. Visste han skulle baka men inte vad då han åkte hem till sin mor för att baka. Verkligt god var den
 
 
 

Ups. Spontanköpte en stickmaskin

Kanske inte helt normalt, men spontanköpte en stickmaskin igår. Visst knorr kan ha förekommit här hemma, men jag kan ha mutat med en stickad tröja och att de kommer försvinna gran ur min garnsamling. 
 
Var en tjej som sålde den i en facebookgrupp jag är med i. Hon hade själv köpte den för två år sedan men den hade blivit stående. Så igår åkte vi och hämtade den. Tydligen har den varit i bruk på någon skola innan. Alla delar är nummermärkta.
 
Var tal om att de är maskinen och en påse tillbehör, men de var inte hela sanningen. Var maskine, två kassar med diverse grejjor, ett extra "nålbrede" (ingen aning om vad de heter på riktigt) fötter och mönsterkort. Var närmsta så vi hade fel bil med oss. 
 
Nu gäller de att försöka lära sig den så jag kan fixa de utlovade tröjorna. Kan dock hända jag väntar på proffshjälp av min mor, eller så blir de helgens projekt. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig