Hur skall man åka buss med barnvagn?

Jag har ju hoppat på bussen relativ regelbundet både med och utan barnvagn. Just nu tycker jag att de är smidigaste sättet att ta sig in till stan med G. Man behöver inte fundera på var man skall parkera, hur länge man får stå och så ligger han ju färdigt i vagnen. 
 
Brukar försöka att åka på de tider då man får åka gratis, men har även busskortet i beredskap. Det enda jag direkt har att klaga på är hur bussarna går förbi oss. De går två bussar i timmen i vardera riktining. Dock går de med 10 min mellanrum. Eller som på bilden under, med en Opel mellan sig. Mycket effektivt. Jo vet att bussarna kommer in från lite olika håll, men de kunde ju lite dela på sig
 
Det jag däremot har funderat på är HUR man skall göra egentligen med barnvagnen på bussen. Hoppar på mitt i bussen och så ställer vi oss i de tomma utrymmet avsett för barnvagnar och rullstolar. Men sedan då. Finns ingen bänk så jag får ju stå. Och för brinnkära livet hålla i vagnen. För trots att jag har på bromsarna har de hänt att den glidit iväg för mig. Ibland känns de som att chaufförerna försöker ta kurvorna på två hjul eller sätta nytt hastighetsrekord. Har hänt att G tom vaknat för att de krängre så. Och de kan de väll inte vars tanken?
 
Hur gör ni på bussen med barnvagn?
 
 
#1 - Days by Johanna

Typiskt ge gå nära mellan varandra, det kunde ju varit bättre.

Inte åkt så mkt buss med barnvagn, mendå gick jag på på mitten och på våra bussar är det så man kan sitta ner bredvid, en buss körde oerhört försiktigt bara för vi var med, det kändes skönt.

Svar: Här kör de som om de skulle ha eld i baken. Tex sista biten är 40 väg men tror de är uppe i 60 på raksträckan
mariasliv.net

#2 - Sofia

Jag bor i H: fors och åker buss med vagnen nästan varje dag. Med vagn går man alltid på i mitten (här åker man alltid gratis) och ifall det finns en bänk att fälla ner bredvid så sitter jag där, annars står jag. Jag vet inte hur du har vagnen på bilden, men jag har den alltid med sidan i färdriktningen. Alltså med handtagen mot dörren. Sen fäller jag ner övre delen av handtagen för att den ska ta mindre plats. Och står/sitter och håller i vagnen. Jag vågar nog inte sitta någon annanstans i bussen annars skulle nog vagnen falla omkull i nån korsning/rondell. ( vi har också en brio happy)

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Free Traffic