Hur skall man åka buss med barnvagn?

Jag har ju hoppat på bussen relativ regelbundet både med och utan barnvagn. Just nu tycker jag att de är smidigaste sättet att ta sig in till stan med G. Man behöver inte fundera på var man skall parkera, hur länge man får stå och så ligger han ju färdigt i vagnen. 
 
Brukar försöka att åka på de tider då man får åka gratis, men har även busskortet i beredskap. Det enda jag direkt har att klaga på är hur bussarna går förbi oss. De går två bussar i timmen i vardera riktining. Dock går de med 10 min mellanrum. Eller som på bilden under, med en Opel mellan sig. Mycket effektivt. Jo vet att bussarna kommer in från lite olika håll, men de kunde ju lite dela på sig
 
Det jag däremot har funderat på är HUR man skall göra egentligen med barnvagnen på bussen. Hoppar på mitt i bussen och så ställer vi oss i de tomma utrymmet avsett för barnvagnar och rullstolar. Men sedan då. Finns ingen bänk så jag får ju stå. Och för brinnkära livet hålla i vagnen. För trots att jag har på bromsarna har de hänt att den glidit iväg för mig. Ibland känns de som att chaufförerna försöker ta kurvorna på två hjul eller sätta nytt hastighetsrekord. Har hänt att G tom vaknat för att de krängre så. Och de kan de väll inte vars tanken?
 
Hur gör ni på bussen med barnvagn?
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Free Traffic