Testar Sempers fullkornsgröt

*I sammarbete med Sempers Lastenruoka*
 
Först ut i vår mattestning är Sempers fullkornsgröt med päron, äpple och hallon. Gröten passar från 8 månader. Det jag gillar med gröten är att den inte innehåller några extra tillsattsämnen och är fri från palmolja (jo, jag kommer att fortsätta tjata om hur bra det är) Gröten är dessutom tillverkad av svenska (tänkte skriva inhemska, men de stämmer ju bara om man bor i Sverige) produkter vilket gör att den stödjer den lokala marknaden, i stället för att massproduceras någonstans i mellaneuropa, i bästa fall.  Jag tycker själv att gröten smakar riktigt bra, för så klart har jag också testat så att jag vet vad jag ger till min son.
 
 
Men mamma, kan du sluta fota och GE mig gröten i stället. Någon tröttnade på att jag fotade en massa i stället för att ge honom kvällsmat. Även haklappen på bilden är en present från Semper
 
Vad tycket då den lilla testpersonen. Han är ju en grötälskare av hög rang och skulle säkert kunna äta gröt till alla mål om han bara fick. NAM NAM verkade de som att han sa. Tog inte ens 5 min så var hela portionen slut och matade jag inte tillräckligt snabbt började han ropa och blev ledsen. Det tar jag som höga betyg från någon som är 8 månader. Gapade som en liten fågelunge och tycket att de borde ha varit de dubbla, minst. 
 
Vet inte om de var gröten i sig själv men han sov som en klubbad gris mellan 7-00:30 vilket är lite ovanligt, men jag har inget emot om de fortsätter på de viset. Mama need some sleeep
 
Va, är gröten redan slut?
 
 

Parkhäng en måndag

I går var en sådan kväll när jag drog ut hela familjen till närmaste lekpark. Var för mycket gnäll och trötta miner här hemma för att jag skulle orka med det en måndagskväll. 
 
Denna gång packade vi även med sandlekaskerna så vi på riktigt kunde utforska sandlådan. Förra veckan var nämligen G och jag en tur till parken när mannen tränade, men han var rätt skeptiskt till sanden. Frågan är bara vem av oss som hade roligast i sandlådan? Gissar på att det var vi föräldrar. Jag satt ju så klart mitt i sandlådan med G och grävde gropar samt gjorde sandkakor. Mannen pysslade en zenträdgård. G tuggade på hinken
 
 
Spännande att se på vad mamma gör
 
Vi gungade lite på slutet också, de verkar vara en favorit för han skrattade högt hela tiden. Jag tittade på med hjärat i halsgropen, de var ju så hård fart på. Men han sitter rätt stadigt nuförtiden i babygungan. 
 
På hemvägen verkade det som att de nog var sovsand som de var i sandlådan för han tänkte nästan somna. Så i stället för att sitta i vagnen fick vi bära hem honom. Då kunde han nämligen bättre titta på saker och ting och höll sig vaken. 60 min fick vi att gå på de sättet och när vi kom hem var det bara att äta gröt och stoppa i säng. 
 

Är vi för stränga med skärmtid

Sedan G föddes har vi rätt radikalt skurit ner på vårt tv tittande. Speciellt när vi märkte att han också började stirra på Tv skärmen. Innan hade vi tex på tv halva lördagsförmiddagen och tittade/lyssnade på svenska nyhetsmorgon. När G var riktigt liten hade jag även på det på vardagsmornar. 
 
Nu i somras hade vi en perid när vi tittade på barnmorskorna i east end. Men det var så läge seda jag hade på TV4 att jag inte ens hittade vilken kanalplats den ligger på (vi har jättekonstiga inställningar på våra kanaler, de börjar från 500)
 
Den TV G får är 30 min yle aamu. Och då är de så tråkigta gubbar i tvn att han inte är så intresserad. 
 
Ipaden har vi inte alls använt oss som underhållning, inte ett ända avsnitt av babblarna har stackarn fått se och inga youtubekliipp som barnvakt (ännu) 
 
VI började nämligen prata om det att är vi FÖR radikala med vår skärmcensur. Är det okej att ha igång nyhetsmorgon i bakrgrunden? Han fastnar ju och tittar på det. Vet dock inte heller om de beror på att vi har så litet vardagsrum. Nu kommer han automatisk att ligga framför tvn när han rullar runt på golvet. 
 
Från vilken ålder har era barn tittat på tv, har ni slentrialmässigt igång den i bakgrunden hela tiden. För helt klart skulle de vara skönt att ibland slänga sig på soffan och slötitta 
 
BIld från i morse när vi verkligen satte på tvn. Spännade naturprogram om när isbjörnarn äter upp fåglar tydligen (så tidigt var vi uppe en söndag)
 

Gurkburk hela dagen

Dagen har gått i ett flygande fläng. Började morgonen med att helt oväntat och spontat städa. Vet inte hur de gick till. Mannen diskade och jag plockade undan lite grejs i vardagsrummet. Och så ett tu tre hade vi en ren undervåning. G var dessutom vaken ända till 10:30 och låg nöjt på golvet med en rulle hushållspapper. Billig underhållning är den bästa
 
Vi hann även med en massa ärenden runt hela stan och halva komunen kändes de som. Svårtaste uppdraget var att hitta dillKRONOR. Tror vi var in på 4 olika ställen innan vi hittade. (eller jag glömde bort de på slutet så mannen åkte ett extra varv till prisma ) 
 
Dagens stora uppdrag var att göra inlagda gurkor för vintern. De är SÅ gott att äta sedan under de kalla månaderna. Och bara man kan läsa alla receept rätt och har alla ingredienser hemma går de ju rätt snabbt. (läs vi hade för lite ättika så även de fick mannen åka och fylla på) 
 
4 kg gurkor. En påse gurkinlägg. En massa svartvinbärsblad (stackars vår lilla buske) Dillkronor och pepparrot. Saken är biff sedan
 
Vi hade gurkhackartävling. Mannen vann på antal gurkor på en gång. Jag vann på flest gurkor totalt. 
 
Nu är vi redo för vintern. Den stora frågan är bara. På inläggspåsen står de att de skall räcka till 5 kg. Vi hade 4. Men lagen räckte bara till de två stora burkarna. Samma visa varje år. De räcker INTE till alla mina burkar. Är de meningen att man bara skall göra en väldigt stor burk eller hur går man till väga?
 

Vad händer med Jasuska då?

Fick en fråga om jag inte kan skriva mer om Jasuska (hästen) och självklart kan jag göra det. Orsaken till att de ekat lite tomt om henne i bloggen den senaste tiden är för att hon för tillfället är i jakobstad på träningsläger aka tillridning och har varit där sedan 15.7
 
Själv har jag njutit av att vara hästlös och faktist inte åkt och hälsat på henne mer än en gång. Men vi har haft så fullt upp med vardagen att då helgen kommit emot så har vi mest legat (utslagna) på soffan. 
 
Nu börjar de dock snart vara dags att hämta hem henne. De är bara hålhaken att jag inte hittar en transport. Min egen bil är obesiktad och den får dra 1800 kg. Kvar har vi Audin men den är kanske inte den största och bästa bilen att dra transport med. Jobbar ännu på att lösa de hela. 
 
Tänkte jag kan slänga in en liten jämföreslebild. Detta är precis när vi köpt henne. Första gången jag rider på hemmaplan (och typ 10de gången hon är i en manege) November 2015
 
 

En snodd bild. Så här ser hon ut nu i augusti 2017. Kan säga att formen inte var så där slimmad när hon åkte iväg i juli. Nu är hon ju verkligen snygg

 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig