Gurkburk hela dagen

Dagen har gått i ett flygande fläng. Började morgonen med att helt oväntat och spontat städa. Vet inte hur de gick till. Mannen diskade och jag plockade undan lite grejs i vardagsrummet. Och så ett tu tre hade vi en ren undervåning. G var dessutom vaken ända till 10:30 och låg nöjt på golvet med en rulle hushållspapper. Billig underhållning är den bästa
 
Vi hann även med en massa ärenden runt hela stan och halva komunen kändes de som. Svårtaste uppdraget var att hitta dillKRONOR. Tror vi var in på 4 olika ställen innan vi hittade. (eller jag glömde bort de på slutet så mannen åkte ett extra varv till prisma ) 
 
Dagens stora uppdrag var att göra inlagda gurkor för vintern. De är SÅ gott att äta sedan under de kalla månaderna. Och bara man kan läsa alla receept rätt och har alla ingredienser hemma går de ju rätt snabbt. (läs vi hade för lite ättika så även de fick mannen åka och fylla på) 
 
4 kg gurkor. En påse gurkinlägg. En massa svartvinbärsblad (stackars vår lilla buske) Dillkronor och pepparrot. Saken är biff sedan
 
Vi hade gurkhackartävling. Mannen vann på antal gurkor på en gång. Jag vann på flest gurkor totalt. 
 
Nu är vi redo för vintern. Den stora frågan är bara. På inläggspåsen står de att de skall räcka till 5 kg. Vi hade 4. Men lagen räckte bara till de två stora burkarna. Samma visa varje år. De räcker INTE till alla mina burkar. Är de meningen att man bara skall göra en väldigt stor burk eller hur går man till väga?
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig