Sonen som inte ville sova middag

*puh* 
 
Blev en lång dag idag. "Någon" ville inte sova idag. Normal drar han ett pass mellan 10-14 och sedan ett kortare på sen eftermiddag (lite beroende på hur länge han sov dagtid) och så natt mellan 20-21
 
Nå idag. Sov 15 min på bussen in till stan. Vaken hela tiden på stan men låg för de mesta tyst i Vagnen. Tror han kanske hade lite för varmt, inte lätt med kläder i detta växlande väder. 
 
Sov sedan 15 min på vägen hem från stan. Trött och gnällig hemma så testade att lägga honom i hans säng. 1/2 timme senare och många konstig sånger sov han....15 min
 
Slutligen, efter en rask promenad sov han mellan 16-18:30. Och somnade 21 efter gnäll 
 
Men den ungen har nog inte riktig förstått att livet blir bättre om man vilar dagtid. För till natten är han för tillfället oftast rätt lätt att få att sova. Det är en flaska ersättning,ren blöja,sovpåse Och sedan mellan 10-20 min "vill inte sooova". Zzzzzzz. Somnar i egen säng. Dagtid däremot fungerar endast vagn eller att åka bil. Oftast då
 
Trött mamma med pigg baby. Dåligt ljus i sovrummet så suddig bild
 

Med biogasbuss till stan

Blev buss in till stan idag då jag hade några ärenden att uträtta. Orka inte gräva fram bilen och benet kändes inte 100 efter igår. Man får ju åka gratis buss med barnvagn mellan 9:30-13 och efter 17. Hade tur så de var en av de nya biogasbussarna som körde här förbi. De är splitternya, tror de är 2-3 veckor de varit i trafik. 
Så fräsha. 
 
Första stoppet blev eurokangas. Planerar att sy lite egna dreglisar så behövde tyg. Hittade ett fint bland restbitarna (behöver nämligen bara 30 *30cm tyg). Plocka på mig sytråd och tryckknappar på samma gång
 
 
Eftersom de är fastlagstisdag idag kräver de en bulle (med sylt) och stans bästa hittas vid aroma. Lite knepigt att komma in dit med vagn men klart värt det. 
 
 
Missade bussen hem med 10 min så fick fördriva en timme på stan. Går ju två bussar i timmen förbi oss, men de går med 10 min mellanrum vilket är lite dumt. Nå handla lite klädrullar på Clas Ohlson och utnyttjade skötrummet i rewell center. Tummen upp för de. Finns tom mikro där och WC är separat från "omvårdnadsdelen". Klart värt 50 cent. 
 
 

Men hur gick det med datorn

Jag förstår att ni suttit och bitit er på tumnaglarna så att de smakar armbåge och funderat. Hur gick de egentligen med datorn hon lämnade in för mera än en vecka sedan, vad hände med den? I förra måndags ringde de från itronic och berättade att hårddisken var okej och gick att rädda vilket jag var taksam för då det där fanns material jag behövde som naturligtvis inte var sparade på andra ställen alt att jag inte kommer åt dem. 
 
Jag hade alltså lyckats få systemfel på datorn, var ios som krachade. Hur lyckas man med det vet jag inte men tydligen går det också. Så de installerade om och lade in nyaste versionen och ser man. Nu fungerar allt som de skall igen. Borsett från att de är nytt utseende på allt så jag inte hittar mina grejjor mera och att alla 10.000 foton (typ) är samlade i en mapp nuförtiden för där hade de blivit nått problem när de förde över materialet tillbaka. Borde radera hälften av det någon dag bara jag kommer på hur man gör. 
 
För kalaset fick jag punga ut 170€ men de inkluderade att de sparade all gammal data och lade in de igen. skulle jag varit okej med att de bara raderades så skulle jag kommit billigare undan. Får se de positivt, de är billigare än att köpa ny dator i alla fall. Har faktist varit nöjd med mac så skulle inte vilja byta tillbaka till PC igen. 
 
Nu går de mycket lättare att skriva blogginlägg igen. Dock vimlar de åter igen av stavfel. Ipaden ger förslag om jag skriver fel men de gör inte datorn. Borde skriva mina inlägg i word och klistra in dem, men de är faktist enda programmet som försvann i reparationen så måste ominstaleras. 
 

Då och Nu

När vi fotade bilden till den nya headern blev de även taget andra bilder på samma gång. När jag lånade kameran lyckades jag i nått skede fota en exteriörbild och rätt roligt att jämföra med hur hon såg ut för ett år sedan. Visserligen har jag ingen riktigt bra bild från den tiden men man ser i alla fall skillnad
 
Första gången jag red henne hemma så borde vara i slutet på november 2015.Vi har ägt henne mindre än en vecka
 
26.2.2017
 
Det har kommit massa på hästen minst sagt. Nu har hon ju tom en rumpa. Måste ge mina medryttare beröm för mycket är deras arbete som syns här. 

Överleva en EMNG undersökning

Idag var dagen jag fasat för. Klockan 8 i morse hade jag tid till klinisk neurofysiologi för en emng undersökning av mitt högra ben som inte fungerat normalt sedan förlossnignen, vilket börjar närma sig tre månader sedan.
 
Utan att ljuga kan jag säga att det nog var rätt tungt att stiga upp i morse. G vaknade 45 min innan veckarklockan ringde. Så jag hade kanske 5 timmar sömn totalt i kroppen när jag hasade mig upp, klädde på mig och G, puffade på mannen så att han vaknade och upp för att mata katter, kanin, G och mig. Kändes lite stressigt där ett varv men vi kom oss iväg. Kallt var det dessutom, -17 grader.
 
Framme fick jag träffa en överläkare med fiskhand, blä att skaka hand med sådana. Han kollade lite snabbt reflexer osv (nej dom finns fortfarande inte i höger ben) innan själva undersökningen började. Först kollade han nervfunktion i båda underbenen med elsötar. Inte skönt men roligt se hela foten hoppa runt där på bänken. Som tur var de normalt från knä och neråt om jag förstod saken rätt. 
 
Sedan kollades muskelfunktiton i först vaden och sedan låret. De genom att sticka in en nål och så skulle jag spänna muskeln hit och dit. Vissa ställen gick riktigt bra andra var mindre trevliga. Men då har jag haft problem med akupunktur sedan innan så jag var berädd på att de kanske inte skulle fungera. 
 
Inget spännande hade de att titta på under tiden. Undersökningen tog en timme så fick välja mellan att stirra upp på ljusröret i taket eller studera plancher med hur nerverna går i kroppen. Som tur var både mannen och G med och håll mig i handen, en stund i alla fall. Halvvägs in blev den lille hungrig så de smet iväg och flaskmatade
 
Resultatet blev lite oklart, var en massa mumlande om att kan inträffa vid förlossning, ovanligt, nerskada, muskelproblem och magnetröntgen (vilket inte han kan beställa om de skulle behövas) Tror jag fick fram i alla fall att de är en nervskada i den nerv som löper på insidan av låret, femoraris nånting. Som tur kan man läsa på kanta sedan vad han riktigt sa och så hoppas jag att remiterande läkare ringer upp, hon är lite eld och lågor över mitt fall. Jag skulle nämligen i så fall vara hennes första patient med denna typ av skada under en 30 årig karriär. Vad gör man inte för att glädja läkarkåren liksom. 
 
Nu känns benet lite knas. Vaden känns som att någon kört in en hel nål i den, börjar krampa och jag står/går för länge. I låret stack han säkert över 10 gånger så kommer vara prickig som en dalatin innan dagen är slut misstänker jag. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig