Besök på pelko.poli

Idag var jag på rätt tid, rätt plats OCH rätt dag. Mannen kom med och höll handen, stackarn hinner inte stundera mycket denna vecka pga mig. 
 
Blev tyvärr en lång väntan. Vi var 20 min tidigare och de var 30 min sena. Dock hade vi båda trott att de var en psykolog vi skulle träffa, men de visade sig "bara" vara en vanlig läkare. Detta då jag viste vad som skrivit i remissen, min barnmorska hade nämligen skrivit in att jag upplevde förlossningen av vårt andra barn som panikartad och därför behöver komma och prata samt fundera om eventuella kommande förlossningar
 
Läkaren började med att berätta att på pappren har jag haft en drömförlossning men att i verkligheten kan allt upplevas på ett annat sätt. Sedan fortsatte hon med att berätta varför de inte kunde lägga epidural/spinal. Ingen av oss har ett problem med anestesiläkarens beslut och ur den medicinska synvinkel har vi inget att tillägga. Det är den psykiska biten som är lite jobbig. Jag har aldrig upplevt att kroppen motarbetat mig så mycket och mannen har aldrig sett mig i sådan panik. Trodde väl aldrig jag skulle bli en av de som ligger och ber om kejsarsnitt.
 
Tydligen har de som policy att det är först vid en ny graviditet som de lägger remiss till psykologen. De kan göra undantag och jag vill ju gå genom allt när de är i färskt minne. Vem vet vad man kommer ihåg sedan när/om man får flera barn. Jag är dessutom en sådan som bara trycker undan saker och inte bearbetar dem. Känns dock som att detta kommer att bita mig i rumpan om jag inte tar itu med det. Då kan ni dessutom lägga till att jag inte tycker om psykologer så det är ett stort steg. Men de fem minuterna vi prata var rätt jobbiga. Dessutom tyckte hon att vi ser ju så sunt och förnuftigt på de hela (mellan raderna, ni kan väl inte ha några problem)
 
Som avslutning ville hon kolla mitt ben. Eller tja hon vågade ju inte röra det vilekt var bra. Och som alla andra, nästan vill hon få det till att det är en mjukdelsskada och att orsaker är min eds. För att bevisa det så skulle hon, som alla andra kolla reflexen. Tyvärr är det ju så att de inte händer nått i höger ben när man testar det. De bara hänger där för sig själv. Nå hon skulle skriva remiss till fysio (fast där har jag ju redan varit ett varv)
 
Kändes tyvärr som att dagens besök var ännu ett av alla dessa onödiga besök jag springer på. 
 
 
#1 - Jooles

Ja pelkopoli det har jag väldigt olika erfarenhet av. Besöket efter min sons födsel upplevde jag inte att hjälpte alls, sen skrev min (privata) gyn en remiss efter att jag var där på koll typ året efter. Då fick jag tala med en barnmorska och gå igenom hela förlossningen typ minut för minut. Det hjälpte mycket mer. Sen när jag började vänta min dotter så var nog pelkopoli helt värdelöst, en av de mest stressande momenten tills jag fick snittdatum bokat vid mötet i v.36. Håhåjaja. Men hoppas du har nån nytta av fysio i alla fall!

Svar: Äsch, låter inte så roligt om de inte hjälpte dig. För oss verkar de inte förstå vad problemet är
mariasliv.net

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig