Samsovning, kapitel 76

Mammas armhåla är de bästa stället att sova på. PUNKT. I alla fall om du frågar G. Jag är som bekant inte riktigt på samma linje men har fått foga mid i det faktum att han sover bäst på de sättet. I vintras när de var lite kallt var jag extra rädd för hände både en och två gånger att han hamnade under täcket. Fördelen med att att sov nära på vinter var ju att jag fick lite extra värme
 
Nu sommartid håller vi båda på att få värmeslag nattetid. För tro inte att han har börjat sova i egen säng ännu. Vi inleder starkt med att han numera skall ammas till sömns (de hittade han på för kanske en månad sedan, tidigare gick de utan) och så flyttar vi över honom till egen säng. Ibland blir de en massa spring upp och ner för trappan när han drömmer och vaknar. Då hörs de i hela kvarteret. Eller han vaknar inte alltid heller. Ibland hittar man honom ståendes på armarna, ropar men man ser att han sover ännu. Knasbaby
 
En bra natt sover han till ca 23:30 i egen säng vilket ger mig ungefär en timmes sömn för mig själv. Sedan blir han ledsen och så får man lyfta upp honom till mig. Oftast blir de lite "nattbröst" på samma gång. Borde ta itu med nattmaningen men känner att just nu orkar jag inte. Han kompenserar väl för att jag är borta på dagen. 
 
Sedan är de en massa bökande mellan 00-05 när jag oftast vaknar (har väckning 5:30). Ibland försöker jag flytta över honom till egen säng men de brukar bara ge en timmes sömn, och den är ganska ytligt då han ligger och gruffar, bökar för sig själv. 
 
Har hotat med att vi skall köpa två 120 cm sängar. Idag har vi 2*90 men jag tycker de känns smalt, speciellt de nätterna när även katterna vill sova med oss, och av någon anldedning ligger alla på min sida. Kan säga att jag längtar till att få breda ut mig i sängen på natten. Nu ligger jag som en inklämd liten pinne. Sovit så mycket på vänster sida att hela axeln är konstant inflammerad. 
 
Nästan helt naturlig bild. Från igår på dagen när han somnade mitt på dagen inne. Jag drog täcket över oss och vilade lite själv på samma gång. Ca 5 min i alla fall. 
 

Intensiv helg

Ja inte har vi suttit hemma på ändan i helgen i alla fall, känns som att de varit full fart frammåt hela tiden (vilket diskberget här hemma skvallrar om då ingen hunnit diska)
 
I går blev de flytt. Inte för oss utan för syrran och hennes sambo som efter 10 långa år i Åbo tagit sitt förnuft till fånga och flyttat till vasa. Jag hade lovat 1 och 1/3 dels bärare (oklart vad jag själv skulle göra) för att bära saker här i vasa. Vi väntade och väntade, väntade och väntade på att de skulle komma. Gick inte så fort med fullastad bil så se sådär 2 timmar sena tuffade de in i Vasa. 
 
Måste varit en av de mest effektiva flyttar. 35 min tog de att tömma bilsläpet. Jag bar en hel lampa från bilen till hissen. Ett lass hade dock blivit flyttat tidigare med möbler så var mest lådor som skulle in. Skönt att någon i familjen är bra på att flytta, till skillnad från mig då. 
 
 
Vi körde sedan hem brorsan och så fortsatte familjefesten fast med mannens släkt. Han syrra med familj är hemma på semster i Finland och råkade i går vara i vasa. Så blev en snabb sväng där via. Vi har ju inte setts sedan vårt bröllop 2015 så var en roligt pratstund. Vi fick träffa dersa son vi inte sett tidigare (och dotter men henne var vi träffat) och de fick träffa G. Blev bara en timme i går då klockan var så mycket men vi fortsatte idag en stund på morgonen. 
 
Tycker de är så kul att vi kommer så bra överns trots att vi kanske bara träffast 5 gånger. Vissa människor bara klickar man med direkt. 
 
Detta var ända bra bilden jag fick till där i går. Visar väl att man har annat att göra antar jag. Dessutom lyckades jag spräcka mina byxor. 
 
Idag fortastte vi som sagt med att träffa dem. Sedan hem och klippa gräs och så skaffa lunch, då vår planerade lunch idag blev middag i går åt oss och min mor. Så kan de gå. 
 
Mannen åkte och tränade och G sov fantastiska 90 min, inomhus. Han är ju så svår att få att sova på annat ställe än i vagnen (bil går också bra) men idag gick de plötsligt. Han var väl så trött för han somnade när vi eftermiddagsammade. 
 
Vi avslutade dagen med att röka lite lax, måste ju testa om vi vågar bjuda på rökt fisk när vi får främmande. Och de vågar vi nog
 
 
 

Snart kryper han

Nu är de inte en lugn stund mera då G är vaken. Han rullar och svänger för fulla muggar. Två blink så är han i köket och badar i katternas vattenkopp eller så ligger han och förnöjt tuggar på sopborsten om man vänder ryggen till. Vardagsrummet är sååååå tråkigt att vara i nuförtiden, är ju bara spädbarn som tycker om att hänga där.  Många gånger per dag får man gå och hämta honom från köket då vi inte ser vad han gör där inne
 
Krypande då, Vi håller på att fundera på hur man gör. Har varit mycket magen i golvet och så upp med armar och ben. Tyvärr kommer man ju inte så långt på de sättet. Så nu håller vi på att testa att lyfta upp rumpan från golvet i stället. Är frågan om sekunder som den hålls upp och ännu har han inte riktigt kordinerat benen under sig. 
 
Men man ser tendenser till att snart börja krypa vilket är spännande. Han fyller ju 8 månader nästa vecka. TIden går verkligen fort och nu är de så spännande att se när han håller på att lära sig nya saker och utforska värden. Vissa saker är väldigt skrämmande medans andra verkar han kunna från första stund. 
 
En ny rolig sak han gjort den senaste veckorna är att plocka ut alla dvd filmer ur hyllan. En åt gången och så studerar han framsidan. För att sedan ta en ny. Filmer över hela golvet blandat med hans böcker som även de på nått magiskt sätt kommer ut ur hyllan
 

Handla julklappar i juli?

Har redan hunnit handal tre julklappar (eller är de födelsedagspresenter?) åt G. Planen är nämligen att försöka handla minst 50% på secon hand. Är en tumaning att hitta leksaker som är i bra skick verkar det som . Så när man hittar nått får man slå till. Extra roligt är om man hittar kvalitetssaker till låga priser
 
De jag köpt är någon form av byggklossar (kan vara brio men osäkert, liknar deras i alla fall) Sedan har jag handlat den klassiska Brio lådan där man skall lägga i klossar och så en Brioanka (ankan kan dock behöva ett nytt snöre men de är ju inte så svårt att fixa)
 
Varför har jag valt att köpa i anda hand då? En ettåring är ju inte införstådd med detta att fira jul eller födelsedag och lägger inte så stort värde på vad paketen innehåller, ofta kan väl förpackningen vara mera intressant? Förra julen var han ju bara tre veckor så i år är första gången han själv får öppan sina paket.
 
Sedan är det en så stor konsumtionshets i vårt samhälle idag, man skall köpa och köpa och sedan slänga saker som är i helt okej skick, bara för att man tröttnat på dem. I stället för att fylla på vårt sopberg känns de smartare att köpa begagnat. Vi har köpt nästan 90% av alla hans kläder på loppis, är först nu när han börjar vara 7-8 månader som vi börjat köpa nytt. Och de bara för att lillens loppis där vi har handlat stängde. Så nu måste man gå och rota i alla lådor på "vanliga" loppisar och de tar tid och ork. Som tur ryms han ännu i 68 även om vi köper 74, bara så att han skall ha nått att växa i 
 
 
 

När resQ lagar middagen

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den som kom på resQ borde få medalj. Är så smart att anvädna och så behändigt när man kanske inte orkar laga middag. 
 
ResQ är alltså en app man laddar ner till telefonen. I appen kan man sedan beställa de matportioner som lunchrestaurangerna annars skulle vara tvugna att kasta bort då de inte gått åt under dagen. I stället betalar man nu ett lägre pris för dem och får bara hämta upp dem inom utsatt tid. 
 
Ända minuset är att många ställen vill att man hämtar innan 15, vilket är svårt om det är den tiden man slutar. Och ibland försvinner portionerna innan man ens hinner blinka. 
 
Men som idag nu då. För en portion ärtsoppa plus plättar med sylt betalade jag 3,5€. 14 € alltså för fyra portioner eftersom jag även tog så att de räcker tills i morgon till lunchen. Kan garantera att man inte var hungrig efter att ätit denna middag. Och ingen behövde ställa sig vid spisen. 
 
Ofta ligger pirserna på hälften av de man skulle betalt om man ätit det som lunch. Portionerna är som synes inte helt små heller, så man får verkligen valuta för pengarna
 
(Nu börjar det snart låta som att resQ har betalat mig för detta inlägg men så är, tyvärr, inte fallet)
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig