Vad hände?

Inte varit inloggad på tre dagar. Vad har hänt liksom? Ingen aning faktistk. VI ställde om klockan till sommartid vilken en liten här hemma inte har tyckt om. Han har ju vaknat 7/8, förmiddagslur runt 10 där han sovit tre timmar, en kort eftermiddagslur om man har tur och sedan i säng runt 19.
 
Nu har han fortsatt med samma schema, men allt har då varit förskjutet med en timme. Förmiddagsluren har inte alls fungerat och varit glad om han sovit 21. Svettigt värre. Så tycker mina dagar mest gått åt att försöka få honom att antingen sova eller vara glad och nöjd. För tillfälet ligger han ute och sover och har snart sovit TRE timmar (varför kan du inte göra det på natten??)
 
I går testade vi att skruva fast andra långsidan på spjälsängen men de blev katastrof för mig. HUR får man i och ur ungen ur sängen på natten liksom. Och då höjde vi ändå sängbotten till högsta läget. Resultatet blev de motsatta mot vad jag tänkte mig så i stället sov G med mig hela natten. Hoppades ju på att han skulle sova lite bättre om han var i egen säng i stället för lite mitt i mellan. Nu får jag snällt be mannen skruva sönder sängen tillbaka. För då man bara får sova max två timmar åt gången vill man inte ha extra besvär.
 
Annars då. I morgon skall vi på babysim så har jagat badkläder åt mig och G. Tydligen svåraste uppdraget i stan. Tänkte att GW gallerian är ett säkert kort, då alla stora kedjor finns där. Men nej. Vi behöver byxor i storlek 62/68 men antingen hade de inte kommit in ännu eller så var de slut. Många ringde även in till sina affärer i stan utan napp. Eller kapphal som jag var in till sista hade ETT ex kvar inne i stan. Som tur kunde de lägga undan åt mig
 
Sedan skulle även jag ha nya badkläder. Inga av mina bikiniöverdelar passar just nu av någon anledning och samma sak gällde baddräckten. Magen har en ny fluffig form efter graviditeten så ville inte ha nått alltför framhävande. Tänkte tankini vore ett smart drag. Hitta på stadium men trots att jag hade största storleken på överdelen tänkte behaget rymma sin kos på grund av utrymmesbist. I en sista desperat förhoppning (är ju dessutom inte säsong för badkläder ännu) gav jag mig till halpa-halli. Och där, på tantavdelningen hittade jag ett badlinne. Allt fick plats och den sitter ändå löst och bra runt kroppen. Tom så att de täcker rumpan så långt var det.  Så nu är vi redo att plaska runt
 
Och i morse fick vi höra första riktigt skrattet. Winnie hoppa runt oss i sängen när vi föröskte väcka mannen i huset. Hon sträckte fram tassen mot G för att tigga gos och de var så roligt att han skratta i säkert fem min. Lyckades fånga en snutt på telenen dessutom. 
 
Nu skall jag fortsätta läsa lite på cellbiologi (och hoppas G vaknar så jag måst sluta) 
 
 

Don´t quite your day job

Jag skall inte bli kontsnär känner jag, eller kanske serietecknare. Iom att vi ändrade klockan i natt blev de tidig väckning för mig. kl 6 sommartid var vi uppe ett varv. Sedan somnade lilleman om men de gjorde inte jag. Nå fick äta frukost i lugn och ro i alla fall. 
 
Men, blev lite rastlös på morgonkvisten då mannen ännu sov. Denna helg hade jag lovat städa ägarens boxar i stallet så G och jag drog i väg dit. Tänkte vara finurligt och rita en bildserie, men vet inte om den är så bra. 
 
Första bilden så åker då G och jag iväg till stallet för att , bild två, hästarna har bajsat, vilket leder till bild tre att jag måste städa och G tittar på. Tyvärr ser de ju ut som att hästen bajsar på G. Till slut måste jag skriva in text så att de inte blev missförstånd. 
 
 
 
Hur transporterar man då sitt barn tryggt i stallet? jo man placerar honom så klart i en skottkärra. Då får jag både skottkärra, grepe och son på samma gång
 
I går testade jag att ha honom i selen så länge jag städade. De blev tungt. Vi har en ergobaby 360. Jättebra sele. MEN jag får den inte inställd rätt. Den skall ta all vikt på höften men jag lyckas alltid få den på axlarna. Så att mocka 4 boxar som jag gjorde igår (en var mockad av stallets och skippade städa egna då medryttaren skulle komma) blev svettigt. Han väger ju närmare 6.5 kg nu
 
Vi har tunnare halaren som kom med i mammalådan. Den är "lite" stor
 
 

Morgon med korsord

Någon i familjen ville stiga upp 6:30 idag. Och eftersom någon är för liten för att själv stiga upp fick någonannan snällt stiga upp. Tur att jag i alla fall är morgonpigg och att de är ljust ute. Lite väl tidigt då inte ens Nyhetsmorgon har börjat på tv, nackdelen med att de är helg
 
Nåväl, frukosten är uppäten och Vasabladet läst. I ett sätt att fördriva tiden försöker jag mig på deras korsord. Brukar dock inte lösa det så är inte van dem jargongen (alla korsordstillverkare har ju egna stilar) så har kört fast. 
 
Nu är de bara att vänta på nyheterna och att mannen skall stiga upp. Sedan står städning på schemat, liksom mockning av stall (lovat städa ägarens boxar i helgen så har fem extra) dessutom kommer det någon och hämtar mitt akvarium. Har ju försökt sälja de men ingen varit intresserad. Nu har de stått i kallgarage i snart fyra år så vete tusan på skicket. Så gav helt enkelt bort de i en facebookgrupp för dylika ändamål. Fem minuter och så var de reserverat. Lätt sätt att bli av med. Och jag slipper fundera på det mera. 
 
 

Nu skall de bli fotografering av bra kvalitet

Det hela började med att jag igår fick ett sms och att posten vill komma och dela ut ett paket åt mig. Får själva välja tid. Sattsade på utdelning A (undrar vad som skiljer A och B här?)
 
 
Fick ett spännade paket
 
I lådan fanns en låda
 
Nämligen ett nytt obejtiv till min Nikon D40 kamera
 
De var en tidig födelsedagspresent. Orsaken var att jag frågade på facebook om de löns att laga de gamla som gått sönder redan för ett par år sedan. Kameran har sedan bara blivit liggandes och samlat damm. Men nu känns de som att jag skulle vilja ha annat än bara suddiga telefonbilder på G. Även bloggen får förhoppningsväs bättre bilder på så sätt. Får tacka min far som tyckte jag behövde ett nytt. 
 
Får dock anmäla mig till en fotokurs eller nått liknande. Inser att jag glömt precis ALLT gällande att fota med systemkamera. Jag var kanske inte så bra före heller men nu är de katastrof, speciellt om man skulle vilja ha lite kvalitet på bilderna
 
Den här blev jag dock jättenöjd med. Fotat i vårt mörkaste hörn i vardagsrummet. Helt oredigerad (för de kan jag inte heller)
 
 
 
 
 
 
 

Målbilder

Tycker att det är viktigt att sätta upp målbilder för sig själv med jämna mellanrum. De kan vara att man står där framme och blir avtackad för fint sammarbete, kanske att man sätter sig bakom ratten på sin nya bil eller en solig dag på stranden med en god och avkopplande bok
 
Min målbild just nu för stunden är att de skall komma så mycket vårvärme så att man kan vara utan mössa utan att öronen värker. Vinterskorna är lagda på hyllan och solen strålar från en klarblå himmel. Då skall jag sitta i en park, någonstans i vasa medans G sover sin förmiddagslur. Jag har packat med en avslappande bok att läsa och nått läskande att dricka. I korgen finns säkert min lunch också så att vi kan vara ute flera timmar. Förhoppningsvis är marken torr sedan när G vaknar så att vi tillsamman kan ligga på en filt och titta på när gräset växer. 
 
I och med att jag inte kommer vara föräldrarledig på sommaren utan i stället jobba 8 timmar per dag inomhus gäller det att i stället ta vara på stunderna nu. Och hoppas att vi kommer få en helt underbar vår med mycket värme. Sedan gör de inget om sommaren regnar bort
 
Tja, var sol idag men blåste iskallt. (oroa er inte, G är precis utanför bilden)
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig