Här var de frukt.

Ni har kanske märkt att de varit lite stilje på gång i bloggen. Lite väl mycket vardag på gång just nu med små och stora saker så varken orkar eller hinner blogga för tillfället. Måste prioritera mig själv lite. Nästa vecka skall de förmodligen lugna ner sig får vi hoppas, även om den också kommer innehålla en massa spring (tur vi har en röd dag mitt i veckan då)
 
Annars då, var en vända till stallet. Mockade 4/5 boxar och kollade hästen som varit på date med lite nät i går kväll. Inga skråmor i alla fall. Har ännu så jäkla sjukt i höften så är inte ens tanken på att jag skall komma upp i sadeln, troligen någon from av bursit i vänster höft. Jobbar just nu på att de skall läka ut av sig själv (Går ju jättebra Maria, har ju verkligen fungerat de senaste halvåret)
 
En k-affär fyller år och hade lite roliga erbjudande. Fyll en hink med frukt (5€) och potatis (3) så de var vi och handlade idag. Nu har vi päron, äpplen, mandariner och persimoner för en tid frammåt, var de man fick fylla med. Gillar när de är nyttiga saker de bjuder ut, frukt går åt som smör i detta hushåll. 
 
Borde egentligen gå och lägga mig redan nu. Trött så jag mår illa. Varit lite dåligt med maten idag. Lunchen var några färdiga vegebiffar men tyvärr inte i min smak. Sedan hjälpte de inte att mannen hade svårt att sova och G inte heller sov bra. Dock varvde de varandra så en av den som alltid. Jag vaknade av båda *mutter*
 
 

Hur många behövs de för att skruva ihop en pulka

Var ute och fotade vid ruinerna idag inför ett sammarbete. Och då behövde vi lite rekvisita, närmare bestämt en pulka. Så snabbt in till XXL och handla billigaste möjliga. Visade sig att den behövde monteras. Krävdes många för att få ihop den. Syrran och mannen skruvade från varsit håll, G läste instuktionerna och jag höll koll på alla. Perfekt sammarbete. 
 
 
När pulkan var ihopskruvad (okej, de var bara handtagen/bromsarna och snöret man drar i som skulle läggas på plats) var ju "någon" tvungen att uppoffra sig för att kolla att pulkan höll och att backen var åkbar. Vad skulle vi gjort om inte mannen frivilligt ställt upp på de uppdraget. Kan säga att den funkade finemang och bra fart fick han genom hela backen.
 
Sedan var de min och Gs tur att testa. Dagens hjärta i halsgropen kom när snöret lossade halvvägs upp i backen och G satt i pulkan. Som tur gick de bra och var mest jag som blev rädd. Syrran och mannen stod nere och kunde ta emot äventyraren.
 
Erkänner att jag nog inte gillar att åka pulka så fasligt mycket. Hitta dessutom fläcken med is under så gick undan. Inte ens icebuggen stoppade vår framfart. Så pappa fick ta över pulkåkandet. Vi kom fram till att vi nog A, behöver mera snö, B, mindre backar. G tyckte de var roligare att bara bli dragen i pulkan. Sedan C kanske en babypulka vore bättre
 
 

Vad som händer en söndag

Tanken var att lite snabbt chipmärka våra katter idag när det ordnades ett evenemang där de bara kostade 2,5€ per katt. Katterna var kanske inte så pigga på vår idé. Orsaken till att vi väljer att märka dem är ifall de kommer bort. Då kan man lättare hitta oss som ägare. Winne börjar ju bli lite till åren (född 2005) så hon springer kanske inte så långt mera, Rocky däremot är en krigskämpe samt att han faktist är en hittekatt från katthuset. 
 
 
Projektet tog liiiiite längre tid än vav vi tänkt. Närmare TVÅ timmar stod vi i kö. Var både hundar och katter som fick märkas. Ibland blev man lite trött i öronen, tror de skulle varit bra att ha delat upp dem. Som tur hade vi en moster med oss som hjälp. Slutde med att mannen åkte i väg för att försöka få G att sova och jag och syrran skötte om katterna. (hon var med som barnvakt så blev lite bakofram) Själva chipmärkningen gick över förväntan och tror vi inte var inne mer än en minut med två katter, inklusive winnie som var rikitigt sur. Vi hade dessutom sådan tur att de 100 första katterna fick gratis (sponsrade av österbottens djurskyddsförbund eller nått liknande) och vi var katt 38 och 39
 
Sonen vägrade sova middag idag så kommer att bli en spännande kväll misstänker jag. För att liva upp den lite bakade vi pizza. Och så klart måste G få en egen. Samma deg som den vuxna men toppade med massa tomatpure/ketchup, okryddad köttfärs och ost. Allt slank ner så måste varit god
 

Ta ditt piller och va tyst

MÅSTE man äta piller för att bli bra, eller är de ibland läkarnas sätt att på ett enkelt sätt bli av med patienterna. Andra läkarbesöket jag hade fick jag antidepressiva utskrivna. Tog dem inte men har i alla fall hämtat ut dem från apoteket. Läste listan på biverkningar och kände nä detta är inte för mig. Skall dessutom tydligen ta 2-3 veckor innan man känner sig bättre. 
 
Nästa läkarbesök. Får en annar sort utskriven. Antidepressiva även det, men de skriv ut mot smärta så att de skall vara lättare för mig att ta dem tydligen. För de är ju inte mot mitt mående utan mot min kronisa värk. Har inte ens hämtat ut dem. 
 
Besökte horsionten i fredags. Vi började från början med typ var är jag född, hur är min familj ,vem finns där. Vem är mina föräldrar (tydligen fel att beskriva dem som akademiker för de sätter press på mig *skrapar mig i huvudet*) Diskuterar skolgången och att jag är dyslektiker (HUR har mina AKADEMISKA föräldrar tagit de då???? okej glöm att jag beskrev dem så tack) Följdfrågan blir då om jag uträtts neuroligskt för tydligen kan man inte ha "bara" dysleksi *suckar*
 
Säger nej de blev nog aldrig mera uträtt som jag kommer ihåg men att jag för några år sedan själv bad om en ADHD utredning och fick possitivt (negativt?) resultat på den. Tveksam till den utredningen då det tog 45 min totalt. Inga genomläsningar av journaler osv. Fick den gången recept på ritalin för två veckor. Orka och ville inte påbörja någon behandling
 
Tydligen skall de dock vara så att man kan testa och ta medicin. Har man adhd fungerar den, har man de inte känner man ingen effekt. Sa igår att jag nog skulle vilja ha en secund opinion på den, de behövs tydligen inte för om en NEUROPSYKIATER satt diagnos på mig, som vuxen och kvinna så är de nog så. 
 
Hennes lösning på det hela är att jag då skall börja äta medicinen (uuuups, receptet är 3-4 år gammalt och bortkastat) så skall jag nog se att allt löser sig. Se där de var väl lätt. Botad till nästa möte. 
 
Borde jag bara kapitulera och beställa hem hela apoteket på en gång så löser det alla problem. Okej jag är väl lite pillermotståndare och tar sällan ens om de behövs, förutom panadol. Jag är rätt anti piller och känner ingen större motivation att testa för att se om de KANSKE fungerar. 
 

url.jpg

 

6:00 en lördagmorgon

Här är de tidig väckning idag. Och full fart redan innan 8. Jag brukar vara morgonpigg men ibland är nog tom jag lite seg på morgonen, speciellt när vi har samma tider alla dagar i veckan (fast de säger ju att de skall vara bra att stiga upp samma tid varje dag) 
 
När man stiger upp så tidigt att de bara är barnprogam som visas på tv, får man väl bara acceptera fakta och låta junior se en stund. Spännande var de tydligen
 
Själv har jag lite dåligt sammvete över kommande födelsedag och jul. Tycker redan nu att han har för mycket saker. Så började gå genom allt och sortera ut lite. En hel del var sådan han redan har vuxit ur och inte är så intresserad av att leka med. De får ligga i någon låda i väntan på yngre syskon. Sedan blev de en yttepytte hög med saker att ge bort, sådan som han aldrig egentligen lekt med. 
 
Resten av sakerna delade jag upp i två högar som vi kan byta om med för lite variation och "nya" leksaker
 
Nu är de bara 11 timmar kvar av dagen att aktivera innan läggdags
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig