Vi är med.....

BOX, Halleljua. (får man skriva så?)
 
Mannen har ju byggt och snickrat i veckorna två. Sågat och spikat. Hamrat och måttat, samt säkert en som annan svordom. I går tillbringade han 10 timmar i stallet, tror inte ens jag lyckats vara så länge i ett stall *skrattar*
 
Men nu är de nästan klart. Lite detaljer bara. I natt sov Jasuska och Ani inne för första gången. Den yngra av dem hade på tonåringas vis inte varit så intresserad av att stiga upp på morgonen, medans min häst varit övertygad om att hon är ensam (när nu grannen låg ner och snarkade så att hon inte såg henne) och klättrat lite på väggarna. 
 
Dessutom har de ny "torr" hage och får dela på en höbal. Låter som ett rätt perfekt hästliv för stunden. 
 
Mannen som då sade att han inte vet hur man bygger boxar har alltså fixat till detta. En ordetlig tumme upp. Utgångspunkten var ett fullt förråd. 
 
Jasuskas box
 
 
 
Anis box
 
 
 
 

Utedag

Blev en hel del tid på utsidan för mig och G idag. Efter att han sovit sin förmiddagslur klädde jag på mig och så fortsatte vi leka ute. 
 
Först byggde vi en snögubbe, ca 1 m hög. Eller vi och vi. Var väl mest jag som jobbade
 
Den snö som inte gick åt till gubben var jag tvungen att skotta bort så att man lättare skulle komma in. Plötsligt hittade jag en liten medhjälpare i skyffeln. 
 
Pappa fortsatte bygga boxar idag så vi fick trååååkigt. Orkade inte hitta på nått så blev en timmes promenad. Gick så att vi såg en massa bilar, spännande spännade. Älskar billig underhållning. Minus för föret dock
 
Totalt tillbringade vi nog tre timmar på utsidan. Tänk vad lite snö kan göra

God eftermiddag (?) på er alla

Lite svårt att säga var på dygnet vi är just nu. Väckning 5 idag och håll i gång sedan dess. Gjorde ett försök att muta sonen med att titta på snön som kommit i natt. Allt för att i alla fall få dra mig en liten stund. De fungerade i två minuter. 
 
 
Stiger man upp så tidigt kan en tupplur på förmiddagen vara riktigt bra. Passade på att testa nya vinterhalaren. Blir nog bra bara han växer en cm eller två till
 
 
Mamma hade kanske önskat att A: G skulle ha somnat på 2 s, eller B att de skulla ha skottat lite snö. 2 plus och oskottade vägar ger i alla fall kondis och svett. Skulle säkert gått ännu bättre om jag tagit på mig icebugen för var vist halt under snön. Hölls på bena som tur var
 
 

Energikrävande barn

Varit ensam med herr virvelvind idag. Så nu droppar det hjärnmassa ut genom mina öron. Hur kan en soon to be ettåring ha så mycket energi och sova så lite?
 
Ni minns kanske bokhögen från morgonen? Den läste vi om två varv under dagens lopp (SNÄLLA, kan ingen sponsra oss med nya barnböcker) ÄR en riktigt famngosse för tillfället. Han skall tydligen vara inne i ett språng just nu plus att vi odlar kindtänder. Massa närhet som behövs. 
 
Det är jo nog roligt att han visar att han vill hänga med en, men efter 9 timmar blir man lite trött, och då är inte dagen slut ännu. 
 
Som en paus tog vi oss ut till stenhaga. Kollade först lite barnskor på XXL, som tydligen hade födelsedagskalas så halva stan var där, efter att de varit på megaloppiset för var trafik så de inte var klokt. Fördelen med barnvagn är ju att många släpper en över gatan. 
 
Resten av stan hittade jag vid CM. tydligen julöppning där med inriktning barn. Jag som bara skulle ha äpplen. Tacka vete jag hjälo dig själv kassan, behövde inte köa så länge. 
 
I något skede på förmiddagen tycket jag att de var smart att slänga ihop ett bröd. Undrar vad jag tänkte där. Eller tänkte jag. Billigt underhållning blev de i alla fall att värma upp ugnen. G tittar spänt på med en banan i högsta hugg. Själv låg jag på köksgolvet när mannen kom hem
 

Hur många böcker har ni läst idag?

När man vaknar 5:30 (lite väl tidigt tom för mig) hinner man med mycket direkt från morgonen. 
 
Dagens tema var tydligen böcker. G hämtar en bok åt gången som han kommer med åt mig. Sedan kryper han upp i famnen och så läser vi boken 2-3 gånger. Efter det tröttnar han och hämtar en ny. Så Nu har vi hunnit läsa 11 böcker, men eftersom vi som sagt läser dem flera gånger har vi väl läst ca 30 sagor. *puh*
 
Är ju positivt att G gillar böcker så mycket. Han sitter själv och bläddrar i dem både fram och baklänges samt uppochner. Läste någonstans att ett barn man läser för från tidig ålder har mera än dubbelt så många ord när de börjar skolan som ett barn man inte läst för. 
 
Han fortsätter dessutom att riva ut böcker, men nu har han övergått till "vuxenhyllan". Tur att vi har mindre ömtåliga böcker på de lägsat hyllorna
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka här om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar