Saker att hitta på med barn utomhus

Nu börjar vi närmas oss den mörka och kalla årstiden. Ingen snö i siktet så långt ögat når. Har ju beställt en halv meter. 
 
Jag skulle ju önska att vi tillbringar ett par timmar ute per dag. Fristk luft är bra och härdande för karaktären. Och så sätter de goda vanor för livet. Ja ni vet, bla bla bla. 
 
Fråga är vad man skall hitta på med någon som är under en meter lång och inte kan gå. Mamma är lite trött på att promenera, vi går kanske 2*30 min just nu. Han sover ute runt en timme/dag. De ger dock 22 timmar inomhus. Lekparken är kul en stund (för mamma som fryser) och där finns de inte så mycket anpassat för små barn. Vi brukar gunga lite och sitta i sandlådan. 
 
Finns inte heller så mycket maskiner, byggen osv runt oss som vi skulle kunna titta på. Ja ni ser, min fantasi är på upphällning. 
 
Idag testade vi utelivet med nya kurabyxorna. Min tanke var att han "leker" medans jag krattar lite löv. De fungera ungefär 15 min. Sedan var han missnöjd. Troligen för att han inte kunde röra sig så bra under alla lager av kläder   (marken är ju kall) 
 
Okej mamma. Vad planerar du att jag skall göra här?
 
Jasså, du tycker jag skall leka själv. Nä då rymmer jag till grannen (ps kan du hjälpa till lite)
 
Slutade med att vi hade picknik på verandan.
 
 45 min var vi ute totalt och 30 min av dem var han mer eller mindre missnöjd. Vad hittar ni på med era ettåringar denna tid på året?
#1 - Britti

Det är första gången du testar tar du och testar motsvarande 1 ggn per då så blir det sakta mera vant för båda och han blir nöjdare och ni kan vara längre ut...

#2 - L

Oj! Jag som känner mig jätteduktig om vi är ute en halv timme per dag :) o om de e ruskigt så orkar vi nog inte gå ut alls.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig