Snälla rädda oss

Vi har ett rum. Ett rum som är fullständigt kaos. Snälla kan ingen hjälpa oss. Vi har kört fast
 
 
Vi gör ingeting annat än att plocka där inne känns de som, men de blir aldrig färdigt. Detta skall alltså bli vårt kombinerade arbetsrum och gästrum. Just nu har vi inte ens en säng här inne. Och vi borde få ett till skrivbord. Kanske lite hyllor. Dessutom står gästerna redan på kö och vill övernatta. 
 
Hur får man ordning i kaoset. De som skall slängas är redan slängt och de som är kvar vet man inte var tusan man skall lägga det, dvs högar med gamla minnen som barnen får slänga sedan i framtiden när man flyttar in på nått ålderdomshem. 
 
 
#1 - Jessica Online

Om allt som ska slängas är kastat så är det bra, då har ni bara beslut att ta gällande vad som ska vart. Sätt er och SKRIV NER vilken eller vilka funktioner rummet ska ha. Sortera sedan bort allt som inte bidrar till att fylla den funktionen, ex gästrum-d behöver säng, matta, kanske skrivbord/fåtölj och litet bord, samt lampor och sängkläder. Därefter lite dekorationer på väggar osv. RESTEN TAS UR RUMMET. Möblera, sätt upp sakerna och städa rent.

De saker som inte fått plats i rummet-kolla om fler kan förvaras t ex under sängen (sängkläder, spel, böcker etc?) eller i någon hylla eller låda där inne där det inte är i vägen. ÖVRIGA SAKER som inte platsar de får man helt enkelt placera ut där de verkar logiska. Bok-bokhylla, kläder i garderob/låda, strykbräda i städskåp etc.

Försök att inte vara så sentimental, har du inte sett eller saknat något på ett år så hivas det. Skänk till second hand eller sälj online, men ha inte kvar det, alldeles uppenbart är det ju mer av en belastning än glädje när man bloggar om det..?

#2 - Sanna

Haha, usch, vad jobbigt. Vi hade också ett sånt rum - enda som hjälpte var att renovera = börja från noll och bara släppa in sådant som skulle vara där. Resten åkte ut i garaget. Då har man ju fortfarande kvar skiten, men inte inne iaf... :)

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig