Loppisfynd

 Blev en tur på loppis även i dag. Först ut till de gamla, lite klibbiga loppiset i Liselund. Där var vi nästan bara innanför dörren och vände innan vi gick ut igen. Kändes nästan som att man klibbade fast i golvet när man gick. Så vi körde vidare till Combo
 
 
Sällan så kommer man ut tomhänt därifrån. Just nu söker jag mest efter barnkläder i storlekarna 74-80 samt små små skor till vintern. 
 
Idag hittade jag ett par gummistövlar, de är nog både en och två nummer för stora så till våren kommer han säkert kunna gå med dem. Men nu är de mera tänkt så att han inte blir våt om fötterna när vi går till lekparken och leker i sandlådan. Lite skydd mot vatten. Och när han inte går gör de väl inte så mycket att de är lite för stora. 5€ betala jag för dem.
 
Hittade även tre bodysar i glada färger för 3€ totalt. Kände mig riktigt nöjd med dagens köp. Vem vill inte ha glada luddiga monster på sina kläder?
 
 
 
 
 

Klart han skall få en egen häst till jul

Idag köpte vi av en slump en häst åt G till julklapp. Klart att sonen till en ryttare måste få en egen häst så att han sakta kan vänjas in i tid. Ridning är ju en av de få sporter där män och kvinnor tävlar mot varandra på samma vilkor. 
 
Som tur är den en variant som är rätt billig i drift och som kan bo hemma hos oss. På röda korsets loppis hittade vi nämligen en gunghäst i nästan nyskick för priset 7.50€ Tror den har varit till salu ett tag för det var lapp på lapp med pris på den. Startade på 18 € och så blev den sakta men säkert billigare hela tiden. 
 
Fördelen med att handla julklappar till små barn är att de inte gör nått om de är med, de har i alla fall glömt bort sakerna när de nalkas till jul. G har flera gånger hittat både sina födelsedagspresenter och julklappar och tom lyckats leka med dem. Okej vi har ju inte direkt gömt undan dem utan de ligger i en korg i vårt kaosrum, dit han egentligen inte får gå men ibland lyckas han smita in
 
Egentligen var vi på jakt efter ett databord av hörnmodell men någon sådan hittade vi inte. Inga bord alls hade de. Vilket är lite synd då vi just nu är ett i ett sådant läge med med vårt kontor/gäst- aka skräprum att vi behöver möbler till det för att komma vidare. De som vi söker är en 120cm bred säng, ett hörnskrivbord samt ev en bokhylla
 
 
 
 
Tyvärr visade sig att hästen blev dyrare än vi tänkt. Lyckades som ungefär 10 andra på parkeringen få böter. Vi hade lagt bricka men inte reagerat på att klockan i bilen ännu var på sommartid. Surt sa räven. Vi skulle helt klart kunna lägga 50€ på andra saker

Ett besök till tandläkaren

Som tur var de inte jag som behövde till tandläkaren utan hästen som fick sina tänder genomgånga. Passade på när det skulle komma en utbildad tandtekniker, alltså en person som har skolat sig till att ta hand om hästens tänder. Vanligen brukar man ha en veterinär ute men de är lite som allmänläkare, kan lite om mycket. 
 
Var verkligen överaskad över hur enkelt de gick. Som regel när man har en veterinär så brukar hästen få en ordentligt potion lugnande innan så att de är mer eller mindre drogade. Nu stod Jasuska lös i boxen och helt nykter. Lite otrevligt var de väl att ha betslet på som öppnar munnen men de mesta hon gjorde var att fibbla runt med tungan. 
 
Inga större avvikelser hittades. Minimala piggar på gränsen att behövas tas bort, men då hon ändå var där så slipades de ner. Däremot har Jasuska lite ovanligare förslitningar på tänderna om jag förstod sakern rätt (får en skriftlig rapport senare) men är inget som påverkar henne, bara att tuggytorna inte är som på andra hästar. 
 
Vidare då. Frågade om de kunde mäta bettstorleken vilket gick bra. Har nämligen gissat att hennes mun är lite större än vad mina bett är. Och rätt hade jag, hela 14-14,5 cm borde hon ha men däremot skulle de inte få vara tjockare än 10 mm. Ett helt bett har jag då som passar. Tur att de var pelhamet jag köpte i förr förra veckan. Rider ju rätt mycket på hackamore vilket jag gjort sedan jag köpte henne. Då stack hon ju ut tungan jättemycket och bara greja med hela munnen när man red på vanligt bett. Blev dessutom rekommenderad tredelat då hennes gom är rätt "låg"
 
Här ser nu hur våldsamt de gick till. Tror hon slipar lite på en hörntand just här.Hästen lös och utan grimma. Detta var utan vidare den bästa tandläkartiden jag haft. Någon som tar sig tid att kolla ordentligt innan, inga elektriska instrument och tar de i hästens takt. 
 

We are safe now

 Var lite kyligt att stiga upp i morse. -8 visade mätaren, brrr. G och jag var lite sega i starten så vi kom oss iväg först närmare 10 på vår promenad. Gick till den nyöppnade lastentarvike butiken i stenhaga. Blev billigt för jag hade inte ens med mig bankkortet. Klämde lite på emmaljungavagnarna i alla fall och drömmer vidare. 
 
 
På eftermiddagen fick vi ÄNTLIGEN på vinterdäcken. De var en pers i sig själv. Först måste de ju hämtas då vi blev tvugna att köpa nya däck. För att hämta däcken behövdes då bil. Och vi hade bara sommardäck på. Tassa tassa tassa fram i trafiken, och undvika alla backar. Blev ju inte bättre av att vi troligen är tvugna att köpa nya sommardäck också *suck*
 
Nå, däcken skulle på hemma på gården. Nähe de gick inte utan vi behövde en hjulmutternyckel som har hävstång för att bultarna satt så bra fast. Så iväg igen för att fixa verktyg. 
 
Försök två då. Inte heller den gången lyckades vi för marken var för mjuk så domkraften sjönk ner. Dra åt bultar, packa in barn och hjul i bilen för att söka reda på en bättre plats. Vi testade först parleringen vid borgaregatans högstadium med där var de blankis. Så åter in med allt i bilen
 
Slutdestinationen blev minimanis parkering och äntligen fick "vi" på hjulen. Jag kände mig väldigt hjälpsam som egnade 60 min åt att bära runt på 11 kg baby.  Så nu är vi säkra på vägarna, och bara för det så lovar de plusgrader och regn
 
Då "vi" varit så duktiga med att byta så blev de att åka till brändö och testa om korv-körans håller lika höga krav i vasa som i jeppis. Och de gjorde det. Lite långa köer så fick vänta 20 min på mat. Nu har vi ingen orsak att flytta till jeppis mera. Så klart blev kebab med franska
 
 

När naturen överraskar dig med 13 cm snö

Gissa om jag blev glad när jag vaknade i morse och de såg ut såhär när jag tittade ut genom fönstret. De hade snöat.  Och jag älskar snö
 
Mindre glad var man över att vi ännu har sommardäck på under bilen. Vinterdäcken var hos svärmor och dessutom och tyvärr var vi tvugna att köpa nya då de var slutkörda (höhö) Dit for den månadens pengar. Lär ha varit långa köer på lytz när mannen var inne och beställde. Nå i morgon får vi dem i alla fall. 
 
Blev inte så mycket mera än ett varv runt kvarteret idag. Jösses vad de var tungt att skuffa vagnen i tung blöt snö när de inte var plogat. 
 
Så intresserad av snö, inte. Där satt han bara och tittade. 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig