Mata änder

Var ju en riktigt skön och fin höstdag. Tom solen sken där ute. Så för att fånga dagen bestämde vi oss för att mata ankor. En riktigt familjesysselsättning som vi dessutom inte testat tidigare. Vi hade faktist fundera på att göra de någon dag så vi hade sparat lite gammalt hårt bröd (jo vet att man borde ge majs eller nått sådan i ställe men de hade vi inte hemma)
 
Tiklasparken ligger bara ca 1.5 km från oss så lagom för en promenad. Så efter lunchen packade vi ihop oss och stoppade lilleman i vagnen och promenderade iväg. Och efter 5 min promenad somnade han. Och sov hela vägen till parken, under tiden vi matade änderna och halva vägen hem. Så mycket för den upplevelsen. 
 
Nu tog vi de inte så hårt utan hade nästan räknat med att han skulle sova då han skippade förmiddagsluren. Vi har tom sparat lite bröd för en annan dag, om de skulle vara så att solen behagar lysa flera gånger i höst. 
 
Ganska intressant fenomen detta med att mata fåglar. Dagens urbana cityfåglar vet defenitivt vad det är frågan om när man ställer sig på bryggkanten med nått och kastar de i vattnet. Från hela dammen kom de simmande och ville ha våra brödbitar. De tom hade slagsmål om dem. 
 
Men om man på riktigt vill mata sjöfåglar, vad ÄR bäst att ge dem? Har hört att just bröd sväller upp i deras magar. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig