Varför måste barnmat ha tillsatt socker?

Vi testade en nu smak på fruktmellanmålet idag. När G har ätit upp nästan hela burken råkar jag i misstag läsa innehållsförteckningen. Fastnade på raden med socker, 9,4g/100 varav tillsatt 3.8g
 
Hej vänta nu, tillsatt socker. I barnmat. Som är tänkt för barn från fyra månader. Vad gick fel här. För frukter och bär innehåller naturligt rätt mycker socker så varför behöver man då tillsätta?I denna burk är de väl lingonen som är sura och behöver sötas antar jag, men sötman finns ju i banan, päron och delvis hallonen också. Inte förstår jag då varför man lägger till socker.
 
Jag tycker nog att barn får i sig helt tillräckligt med socker genom åren, inte behöver man introducera det i så tidig ålder. De skapar ett beroende redan som små. VI försöker vara rätt restrektiva med att ge produker med socker. Någon liten slurp saft han han testat och några smulor av bulle (oftast får han dock tex bara kakbotten som är rätt torr och smaklös)
 
Hur tänker ni gällande socker, speciellt till barn under 1 år? Får börja läsa mera nogrannt nu på vad burkarna innehåller och inte bara plocka sådan som låter gott. (ja och vart har persikan tagit vägen, inte hittat den på flera veckor)
 
Får testa att maila företaget och fråga varför de har socker i maten.
 
 
#1 - Anonym

Ja undrar samma sak. Om de flesta fruktburkar från 4 mån har även tillsatt vindruvssaft vilket även är socker enligt thl 🤔🤔

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig