Dagen vi gick vilse

Okej, idag var en av DE dagarna. När man inte hunnit sitta ner. Började detta inlägg halv 11 idag men först nu får jag de klart. 
 
Nåväl. Idag gick G och jag vilse på vår promenad. A ledde till B och så var vi plötsligt vid H utan att ha paserat
C-G. Om inte annat så fick jag rätt bra motion i morgondimman. Hittade flera fina lekparker i området, om jag hittar dem igen är en annan fråga. Och så finns det ju helt trevliga cykel/grusvägar att gå på utan att man möter trafik. För det får nog Hemstrand ett stort plus och tummen upp. 
 
Någonstans i skogsberget tappade jag bort oss totalt, har bara kört genom där men aldrig varit inne på sidogatorna, många är ju dessutom återvändsgränder som sedan blir cykelväg. 
 
 
Fick tipset om att lägga en kudde i vagnen så testade det idag. G sitter betydligt bättre med den, han är antagligen för liten (kort) för sittdelen. Finns de vagnar som passar bättre för kortare barn? Kudden kunde dock varit lite mindre. 
 
Annars då. Blivit inbokad på ett möte till Horisonten men vet nu inte om de gav så mycket (jag och psykologer ni vet) Hon tyckte jag var lite svårt att greppa och viste inte riktigt vad jag behövde för hjälp. Så vi kom överens att jag nog var där lite i onödan och en känga till läkaren som skickat dit mig utan att informera mig om att han skulle gör det. 
 
Efter det blev de att veckohandla med hela familjen, och tyvärr hade vi ingen shoppinglista så ungefär hälten av de som var slut hemma glömde vi köpa. Bajs. 
 
Mellan 16-19 är de Maria.  och G time då pappa sover. Att försöka laga middag då man både själv är hungrig och ens barn är hungrigt är lite av en utmaning. Tog bara en timme att få ihop det. Mutade G med lite piimä för första gången och han skulle ha velat ha mera (hur kan man dricka sådant???) Nu sover hela huset, bara mamma som är vaken och lite rastlös

Mamma går banan på biblioteket

Har äntligen tagit tummen ur rumpan och fixat mitt bilbliotekskort. De har varit borta i...några år. Har bara inte kommit för mig att gå och lösa ut ett nytt (hallå, de kostar faktist FEM ege att göra det) . Nå var med syrran till bibban häromdagen så att hon skulle få ett kort. Vi råkade köra förbi så blev bara spontant. 
 
Nå tog mig själv i kragen och mummlade fram att jag har tappat bort mitt kort. Visade sig att man tydligen kan koppla körkortet till bibliotekskortet och de var gratis (annars skulle jag som sagt fått betala FEM ege). Så i tog G och jag en tur till bibban när pappa somnat för kvällen. Först via barnavdelningen och låna 5 st pek/bilderböcker. Sedan ett varv och hitta böcker åt mig (tog bara två st, ska ju som hinna läsa dem också, varit välidigt knacklig med de de senste 10 månaderna)
 
Slutade med ett varv via hobbyhyllan och lite stickböcker med babymönster. En rejäl hög med andra ord. Brukar hänga med mannen till bibban och har snällt fått låna på hans kort, men då vågar man ju inte ta så många på en gång.
 
På tal om nått annat, HUR får man sonen att sitta bra i barnvagnen. Han bara kanar ner som ni ser. Annars sitter han ju helt ok på tex golvet hemma. Men inte i barnvagnen. 
 
 

Stapla klossar

Vi har en ny rolig leksak. Klossar man kan bygga torn med. Man märker att de är en favorit just för så fort man börjar plocka ihop den hörs ett kräähäähöö och så kommer G i en rasande fart. Han kan vara i andra ändan av lägenheten men kommer på ett jehuuu. 
 
Han väntar så länge att man hinner bygga upp klossarna till ett torn
 
Sedan puttar han dem i golvet. Efter ett tag blir tornet bara kortare och kortare då klossarna försvunnit all värdens väg på vardagsrumsgolvet. Man orkar inte krypa efter dem hur länge som helst
 
En ny grej han börjat med är att lägga klossarna på flaket till hans lastbil. De ryms tre klossar och lite kaninmat som han slänger in i samma väva. Sedan plockar han bort klossarna, och lägger tillbaka. Om och om igen. Vi har testat med en hink också för de ryms lite mera i den men tror hinken är lite för djup ännu för han når inte riktigt ner till botten. 
 
Givmild är han också och förösker truga på klossarna på alla, även katterna. 

Mammatid

Mammatid är inte tid med mamma, utan tid för mamma själv. De har jag nu. Resten av hushållet sover. Katterna kurrar och kaninen knaprar på hö. Alla leksaker och böcker är upplockade från golvet. Diskmaskinen är tömd och köksgolvet sopat. Snälla jag har laddat kaffekokaren tills i morgon natt.  Jag har just tagit en varm dusch (blev tvungen att ta med babymonitorn in på wc av rädsla att inte höra om G skulle vakna. Mannen sover i eget sovrum just nu för att inte väcka oss. 
 
Nu har jag laddat upp med onepice och äppelpaj som blev över från i går när jag hade besök. Det är jag värd efter dagens håll i gång. Jag sov lite dåligt i natt tyvärr. Sedan en timmes promenad, skurande av gamla huset (de köket säger jag bara. Fyra års ingrott matos på ställen man inte kommer åt före man flyttar. Och så lite sot på det. I morgon är förhoppningsvis sista gången och att vi får de klart. Tur syrran är snäll och tagit G på promenad så att vi kunnat städa i lugn och ro. 
 
Nä, blir att slänga ner datorn nu och öppna en av böckerna jag lånade på bibban idag.  Dessutom börjar bonde söker fru i kväll. 
 
PS. Ni har väl märkt att bloggen uppdateras 3-4 gånger per dag nu? DS
 
 
 
 

Testar fingerfood

Vi har kanske varit lite lata och till 90% matat G. Lite gurka har han fått äta själv och olika former av majsbågar/ringar. Men vi har egentligen inte låtit honom äta själv
 
Någon gång måste han ju lära sig så testade att ge makaroner och köttfärs. De gick inte hem direkt. Det mesta hamnade på golvet direkt. Tror han fick i sig kanske två makaroner totalt.
 
Hur gör man när man skall börja introducera fingermat till barnet. Förstår ju att vi nog är på rätt spår med att ge honom saker att plocka med och sätta i munnen. Pincettgreppet har han ju redan fixat. Lite roligt är att om han är osäker på nått så sticker han försiktigt ut tungan och nuddar vid maten. Med mycket skeptisk blick.
 
Men när de har kladdat klart med maten. Skall man i alla fall mata dem med tex en burk? För inte kan han bli mätt på två makaroner. Har läst att "food before one is just for fun" dvs att de skall få läka med maten och testa på nya saker, men att de i huvudsak skall livnära sig på bröstmjölk eller ersättning. Just nu ammar jag ca 4 gånger i dygnet. De blir amning-gröt-lunch-amning-middag-gröt-amning-amning (och kanske ett snutt på natten men vi jobbar på att ta bort det)
 
Ersättning som han nog åt tidigare ratade han samma dag jag började jobba. Väldigt praktistk, not. Så frågan är ju hur mycket mat han skall äta dagtid. Någon sa att man bara skall ge lika mycket mat som ryms i deras handflata, vilket inte är en stor mängd. Inte ens pureer för fyra månder är så små.
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig