Sänkt sängbotten

G har ju börjat "ställa" sig upp mot saker. Ännu står han nog bara på knä men de är väl bara en tidsfråga innan han även står upp. Nu har han även börjat göra det i sin säng. Och då fick han huvudet över kanten. 
 
Bara att bita i det sura äpple och sänka ner sängen så mycket de bra går. Vilket min rygg inte gillar. De blir ju nästan som att lyfta upp honom från golvet. En klimp på 11 kg mitt i natten. Eller först skall man hitta honom i sängen, för han är lite som en helikopter och kan ligga på lite kors och tvärs. Sedan skall man alltså hiva upp honom, amma/trösta och troligen ner tillbaka ett varv i alla fall, om jag inte somnat förstås. Sedan upprepas proceduren om ett par timmar. 
 
En annan nackdel är att jag nu inte kan slänga armen över spjälorna för att klappa honom på ryggen när han sover oroligt, utan i stället måste jag antingen sätta mig upp (tungt på natten) eller försöka tränga in en arm melln spjälorna. De går, men bara i vissa vinklar. 
 
Hoppas ju att han snart skall börja sova hela nätter (är de inte på tiden snart när man fyller 10 månader?) För då skulle de inte bli så mycket att lyfta fram och tillbaka. Om de inte vore för att vi har så hala golv skulle han nog kunna sova med mig när han vaknar upp, men han har en gång lyckats sparka bort spjälsängen vilket ledde till att han trillade i golvet (också en av de få gångerna mannen vaknat av att G har ropat). Vi har samma problem med att våra sängar glider isär på natten, jag sover ju i skarven och är själv rädd att jag en dag trillar i golvet. Vi har ju två 90 cm madrasser och ingen sängram. Kan man kanske knyta ihop benen med buntband?
 
Gs nya favoritdjur är helt klart taxen moffa köpte åt honom. Den har legat i hans säng från dag ett (den var tom med på bb) men först nu i veckan har han börjat bry sig om den, men då är de inga andra gosedjur som gäller
 
 
 
#1 - Sofia

Vi knöt ihop spjälsängens ben med vår sängs ben för att slippa oroa oss för att den skulle glida iväg.

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig
Free Traffic bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Free Traffic
Free Traffic