Vad skall du göra med dina bröst när du ammat klart?

Okej, jag är egentligen inte förvånad. Rubriken kommer från en radireklam som just nu snurrar runt på en av våra finska radiokanaler.  Reklamen går ut på att det är en kvinna som funderar vad hon skall göra med sina bröst nu när hon ammat klart. Och naturligtvis är lösningen en bröstoperation på motagning X
 
Som ammande kvinna vill jag nästan kräkas varje gång jag hör den reklamen. Den vill få fram att de är nåt "fullt" att amma, att kroppen (och framförallt brösten) blir förstörda av det. Du måste genast fixa till dem när du är klar med ammningen. Hur skall du annars kunna leva med dig själv?
 
Klart att jag själv (oftast med en skämtsam ton) sagt att sedan när jag fyller 40 och ammat alla barn klart och brösten hänger ner till knäna så att jag får rulla upp dem på papiljotter varje morgon, då kanske jag piffar till dem. 
 
Men annars. Var och en borde väl själv avgöra vad (om) man skall göra nått. Ett par hängade bröst efter amning visar väl att man har kunnat ge mat åt sitt barn. Att sedan i den processen som kommer när man skall vänja sig med kroppens nya former flera gånger dagtid höra reklam att man nog borde fixa till dem är så fel i mina öron. Trodde jag skulle trilla av stolen första gången. 
 
Vad sänder de ut för signaler? Tyvärr du duger inte som du är? Det ÄR skillnad på bröst hos kvinnor som ammat/fött barn jämfört med de som inte gjort det. Så många  äldre kvinnor som jag skrubbat i mina dagar så kan man nästan enbart genom att se dem nakna avgöra om de har barn eller inte. 
 
Kontentan är. Var stolt över dina bröst. Skit i om de hänger ner till knäna och fladdrar i vinden när du cyklar. De har gjort ett viktigt jobb. Och hänger de av andra orsaker än amning. De kallas gravitation och drabbar oss alla. 
 
Liten babyplutt. Som ännu ammas 4-5 gånger/dygn. Numera endast i sängen för annars bits han
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig