Nya mammalådan

I lördags hämtade vi ut mammalådan till nya babyn. Missade årets låda men ungefär en vecka så får leva med att gossen har samma kläder som som är födda 2017. Kanske de skall gå för sig. Fick i alla fall tillägsprodukterna då de efter 1.6 höjer värdet på lådan och har man beräknat efter det läggs de till. 
 
Var verkligen mycket färger i denna låda. Och roligt med nya babykläder. Entuasmen i detta hushåll var väl lite tudelade. Jag måste redan i bilen lirka upp kartonen runt lådan för att kolla vilken låda vi fick. Mannen när vi kom hem undrade om vi ställer in den i gästrummet så länge och öppnar den sen senare. Kan ju meddela att lådan blev öppnade ungefär en timme efter att vi kom hem *visslar*
 
 
Som sagt, mycket färger på kläderna denna gång. Den grå bodyn var en av de minsta så den, tillsammans med de grå byxorna som skymtar fram får följa med till BB. G var ju så kort i rocken att de tog nästan 6 månader innan vi kunde använda babylådans kläder för att de var så stora
 
Filten med igelkottar är numera också tvättade och skall packas ner i BBväskan. 
 
Sovpåsen var faktist fin. Gillar även att halaren är så ljus i färgen. Den tunnvaderade halaren använde vi oss nästan aldrig av med G, och den varmfodrade passade aldrig så hans är ännu oanvända. Kanske bättre lycka denna gång. De blåvita filttofflorna känns som ett plagg som bara kommer bli liggande, tyckte de verkade klumpiga
 
 
 
 

Årets första picknick

Vilket härligt väder det var idag. I alla fall om man satt i lä på verandan. Då kunde man sitta i bara t-tröja. Kom man ut på gården blåste det däremot rätt kyligt. 
 
Vad passade bättre än att äta mellanmål ute som picknick.  Päron i bit var kanske inte så bra. Päronen behövde tydligen motioneras och visas hur omgivningen såg ut. Plopp så trillade hälften ut på gruset. Får fundera ut nått annat. Eller visa päronen trädgården innan jag skalar och skivar upp dem. 
 
Misstänker vi har en blivande mekaniker på gång. Jättespännande att gå runt min bil och titta in bakom hjulen. Hoppas han kollar fjädringen och att den är i skick inför besiktningen. 
 
Vem behöver annars dyra leksaker. G snodde min tomma yogurtburk och fyllde den med stenar. Som han sedan hällde ut. Och började om igen. 
 

Konstigt att en 16 månaders äter själv?

Vet inte om det är vi eller folk i allmänhet som är konstiga. Följer ju tex både en del bekanta, men även okända människor på instagram som har barn i ungefär samma ålder som G. Även på diverse grupper på facebook ser man diskusionen "när börjar barn äta själva". På Instagram läggs de stolt ut bilder på barn på 1,5 år som ätit själva för första gången. 
 
Och jag blir bara att gapa (OBS, ingen kritik mot någon, alla gör som de själva vill) Vi tröttnade ju på att mata någon gång runt 10 månader, eller var väl den perioden då mannen jobbade natt, sov dagtid och jag också ville äta min mat varm. Så G fick helt enklet testa att äta själv. I början trillade nog de mesta på golvet och jag var orolig över om han alls fick i sig någon mat. Ammade då ännu så han fick ju lite back up i alla fall. Oftast blev de makaroner han åt med en liten klick kött och en skiva tomat. 
 
Burkmat slutade vi med helt innan han var 12 månader. Vi har en som back up i skötväskan ännu men datum går snart ut på den. Den delar utrymme med några klämpåsar i nödfall om ärenden tar längre tid än tänkt. 
 
Det får mig att undra. Är vi konstiga som INTE matar vårt barn mera? Han äter samma mat som vi äter, den ända skillnade är att vi har börjat salta maten mindre och i stället har ett saltkar på bordet för de vuxna. Visst, de tar tid för honom att äta och är inte ovanligt att en målitd tar runt 30 minuter innan han är klar. Fast då är de inte bara ätande som tar tid utan man måste även pipa till varje gång man ser en fågel eller hund på utsidan. Och prata lite. Samt försöka få mammas mat, trots att de är samma som låg på egen tallrik
 
Idag blev det linsfrestlese till lunch. Vi var nog båda lite skeptiska till det, men helt ätbart. Var ett hittepårecept där jag funderade på vad man kunde byta ut köttet mot. Sedan slängde jag i lite kryddor utan att ha en aning om vad de skulle smaka
 

Oväntat besök är ett trevligt avslut på helgen

Önskar att jag kunde säga att tystnade på bloggen beror på att jag fick ett lyxigt spapaket i födelsedagspresent (fyllde ju år i fredags) och att jag tillbringat helgen med massage och plask i polen. Den bistra sanningen är att vi kutat runt som galningar och försökt fixa grejs till vårt "lilla" projekt. Fast som sann bloggare kan jag ju inte berätta riktigt ännu vad det handlar om, men ni lär märka det om ett par veckor 😆 Tyvärr kommer det att innebära ett par veckor av fullständigt stress, men sedan skall jag ligga på soffan tills babyn är född.
 
Lördagen bjöd även på en onödig och dyr upptäckt. Mannen skulle (pga tidsbrist) föra in audin och byta till sommardäck. Jo vi hade tittat att den behöver nya däck och att vi köper de i juni. Verkstade vägrade lägga på däcken för att de var i så dåligt skick. Tummen upp till den ärligheten och vi borde ju ha kollat lite bättre själva. Så hastigt och lustigt fick vi köpa nya däck denna magra månad. Som tur hade de i alla fall rätt storlek i lagret. Ännu surare är att även min bil troligen skulle behöva nya däck. Beställer dock billigast möjliga från kina till de skrället. 
 
Helgen avslutades med att jag fick lite oväntat besök idag. Ja så oväntat att gästerna fick ha med sig "kaffebrödet" (eller glassen) själva då jag inte hade nått i skåpen som passade. Gillar när folk trillar in lite så där halvt spontat och överlever kaoset som ett barn skapar. Vi gick i samma klass i yrkes och hängde som en trio då, men efter att jag flyttade (för 10 år sedan) har de blivit glest med besökten tyvärr. Vardagen kommer ofta emot. Är nästan ett år sedan vi senast sets. 
 
Roligt är att hon har en pojke som är född samma år som G, men är 6 månader äldre. De kom riktigt bra överens och inte så många tårar trillade. G stod för de flesta genom att gå in i dörrkarmen när de kom. Inte alltid lätt att gå genom dörren. 
 
Kan ju inte säga att de direkt lekte med varandra utan mera på den nivån att de snodde lekaskerna. Till slut tröttnade G på eländet och gick och hämtade gästerna skor och började dela ut. Gäller att ge tydliga vinkar 🤣
 

Skofynd skofynd hela dagen

Idag var dagen de inte gick längre. Vi har dragit ut det ett tag att köpa nya skor till G. Vädret har ju inte direkt uppmuntrat till att plocka fram sommarskorna ännu och att så här sent på säsongen köpa nya vinterskor har känts lite onödigt. Nu var de dock bara att bita i det sura äpplet och öppna penningpungen. Har insett att barnskor är DYRA. Från alla håll och kanter får man ju dessutom höra att de första skorna inte bör vara av dålig kvalitet utan de är dessa skor som formar fötterna. Ingen press här med andra ord. Lite har jag sneglat på skohyllan när vi handlat men som sagt tappat andan när prislappar på 50-60€ kommit emot
 
Slogs dock av en snilleblixt. Stadium outlet, kanske DE har nått prismvärt?
 
Klart de levererade. Betalade 40€ för dessa tillsammans. Orginalpriset för stövlarna var 40€ och för skorna 45 så får klappa mig på axeln. PAX var märket och efter lite googling så verkar de helt ok att låta honom traska runt i dessa. Vi hoppade däremot över en storlek. Har haft 20 på vinterskorna. Men efter att ha mätt och läst att de bör vara 1,5 cm extra så blev vi just på gränsen mellan 21 och 22. Så tog den större skon. Hans fötter lär väl växa
 
Måste ju testa skorna inne. Joga går bra. 
 
Var ute på en promenad på eftermiddagen. Äntligen hade cykelvägen bakom oss smält. Så i stället för att bara sitta i vagnen fick han för första gången testa att gå lite själv. De gav han 10 av 10 gruskorn åt. Långt gick han dessutom för att vara första gången, tror sträckan blev 2-300 m. Han började ju gå för knappt en månad sedan så inte så van att gå ute med skor på. Eller gå och gå. Han nästan sprang för så roligt var det. 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig