Tumistid med gubben

Tredje och sista dagen inskolning för G på parklek idag. Mannen jobbar kväll idag så vi bestämde oss för att ta en lunch på stan. Bara vi "två". T var ju med men han sov i vagnen. 
 
Ca 15 min var vi med G i parken, ungefär noll av dem brydde han sig om oss. Idag var det direkt full fart frammåt mot sandlådan, bilarna, dockorna, nej vänta rutchkanan. Finns några barn i samma ålder som honom som han hänger efter och "leker" med
 
Bilden från i går när det var lite svalare väder
 
Vet inte när vi skulle varit ute och ätit på "egen" hand senast. Vill väll lätt bli så när man är småbarnsföräldrar och dessutom ingen som vill natta G frivilligt så vi skulle gå ut på middag (inte för att vi skulle orka det heller, dessutom går det inte att lämna T så länge för stunden)
 
Blev inte så glamurös lunch som vi tänkt oss. Hade kollat att stadshotellet bjöd på vegelunch. Men de öppnade fört 11. Samma med övriga lunchställen inom promenadavstånd. Vad är detta för stad egentligen? Vi är vana med att ha tillgång till lunch. redan 10:30 ;)
 
Tiden fanns inte heller att köra någon annanstans så fick bli en korv-göran. De har vegeburgare.
 
G varken märkte att vi gick eller att vi kom tillbaka. Han lekte för fulla muggar. Mellanmålet hade han ätit upp och tanterna tyckte det var bra att vi hade mera stadig mat åt honom  (idag knackkorv och kalla makaroner) De flesta andra har bara en liten jogurt med sig och ett kex typ

Han växer och blir stor. Rapport om en tvåmåning

Iväg på tvåmånaderskontroll idag. Svettigt värre för mamma kan vi säga. Två barn med varav den ena hade betydligt mera spring i benen än den andra och tidvis ställde till kaos inne på rummen.  Äldre gossen försatte dessutom mamma i en lätt pinsam situation. Han är tydligen rädd för färgade människor och börjar gråta hysteriskt. Blev några smärre utbrott i väntrummet. Inte lätt för mamma att förklara att alla människor ser olika ut och att damen brevid oss inte alls är falig och har inga planer på att äta små pojkar till middag. 
 
Över lag måste jag säga att systemet i jakosbtad är urbotat korkat. Var ju läkarkoll idag. Så först skulle vi in till rådgivningstanten för vägning och mätning. Sedan klä på och ut i väntrummet igen. Vänta på läkaren som var 40 min sen. In och kolla att allt var okej. Klä på. Ut i väntrummet och vänta på rådgivningstanten för vaccination. Sedan åter ut och vänta för att se så inte T reagerade på nått vaccin. I vasa sitter läkaren och rådgivningstanten i samma rum vid dylika besök och sedan går läkaren. 
 
 
Strategiska mått då? 2 månaders koll idag. Gossen landade på 59,8 cm (+2,8) och en vikt på 6370g. En ökning på 1530 på fyra veckor. Tror amningen verkligen fungerar denna gång, G ökade 1 kg i måndaden när vi började stödmata med ersättning. Får annars se om T gör som sin bror med vikt längd. Hans längdkurva börjar nämligen dala nu. 
 
Läkaren gav okstämpeln i pannan. Inget att klaga på (förutom att de från vasa skickat en evighetslång text tydligen så hon hittade inte sådär i farten om det var nått extra vi borde kolla upp) 
 
Blev till sist lite vaccineringar. Först rota som tydligen smakade blää, han försökte spotta ut det, tas ju genom munnen. Sedan blev det en extra dos MPR för kikhosta. Tack till alla som inte vaccinerar liksom, nu drabbas vi som vill göra det. Orsaken till denna dos är att det i våras bröt ut en kikhosteepidemi här i trakten. Och då många väljer att INTE vaccinera här så finns det inte heller en fullgod flockimunitet. För väldigt små barn så kan kikhosta vara rätt förödande. Inget vi vill ha så därför tackade vi ja nu till denna extra påfyllning

Folkhälsans lekpark

Nu här hösten igång och ÄNTLIGEN öppnar saker att göra för barnen. Vi har ju hängt på både öppna dagis och folkhälsans familjecafe i vasa, men när vi flyttade hit till jeppis var de sådär lagom tills allting stängde 
 
Har planerat att G skall få gå på folkhälsans parklek någon gång i veckan och så skall vi även testa familjecafe här i stan och öppna dagklubben. Parkleken är mera för honom iom att föräldrarna inte är med, medans resten av träffarna kanske är lite för att mamma skall få se folk också
 
 
 
 
Första tre gångerna får (måst) föräldrarna vara med och skola in. Jag blev utkastad efter en timme 🤣
Som vanligt var vi lite blyga i ungefär 1 minut. Sedan fick han rita lite och då släppte allt. Hej då mamma var det sedan och han kutade runt i parken och lekte med allt han kom över. Inte en gång kom han fram till mig och T som satt kvar vid ritbordet. Rekommenationerna var att första gången skulle man bara vara en timme men gick bra för oss. De kom och fråga om jag inte vill gå iväg en sväng så tog en promenad runt kvarteret. 
 
 
De åt mellanmål när jag kom tillbaka. Eller snodde varandras mellanmål är väl en bättre förklaring. Tyckte dock att vi kanske skulle börja dra oss hemmåt när han ätit klart, "någon" steg upp 5 i morse och var rätt trött. Under mycket vilda protester fick jag bära iväg honom. Han skulle minsann leka mera. 
 
Tiden från att jag spände fast honom, tills att jag gick runt bilen och stoppa in lillebror somnade han. Trött gosse
 
Lyckades dessutom med det magiska att bära in honom och ta av skorna. Han började vakan lite när jag skulle ta bort halaren så den fick bli kvar
 
Parklek verkar vara en fullträff för oss. Lite bökigt nu i början och synd att de är för oss i andra ändan i stan så får lägga 15 min/väg på körandet. 

Strandpromenad

Jag behöver väl inte skriva om hur mycket jobb vi har med att lägga G? För det vet ni väl redan? 
 
I går var en sådan förmiddag. Redan 10 började han gnugga sig i ögonen och var trött, 10:30 var de dags att värma lunch så att han skulle få i sig nått att äta innan härdsmältan var total. Somnade han då? nope och nej. Vi försökte båda två natta utan resultat och tills slut gav vi upp. 
 
Bilen. I bilen brukar han ju somna nästan bums om vi är ute och kör och han är trött. Så hela familjen stuvades in i bilen efter lite blöjbyten och kaffehinkande. Åka ut till fäboda borde väl vara en lagom lång rutt. 
 
Eller så inte. Lika "pigg" och glad gosse när vi kom fram. Vi gick ner och tittade på havet. Vått och farligt tyckte G
 
Mycket bättre miljö att gå på. Han ville inte släppa pappas hand och mellan parkeringen och kaffestugan fick de nog 4 oj vad söt pojke viskning efter sig
 
Mor var glad för att hon glömt bärselen i bilen. I alla fall ett av två barn sov
 
I bilen på väg hem, ja då sov G i alla fall. På tok för sent men eftermiddagen blev i alla fall llite mer uthärdig. T var i stället vaken. Vila för föräldrarna?  0%

Dagens hjärtklappning och illamående fixade

Så var jag tillbaka på blogg.se igen då. Blev ett snabbt besök på nouw men tyvärr stödde de bland annat inte en "spårningssida" / topplista som jag använder mig av för att få mera läsare vilket gjorde att jag tappat över 500 läsare per dag. Ser ju inte så fint ut i statistiken. Men nog om detta, hoppas bara att blogg.se kossan håller sig långt ifrån (när sidan buggar dyker det upp en kossa)
 
Idag gjorde jag nått som jag inte gjort på säkert tre år. Invigde vår bastu och badade bastu. Tyvärr verkar jag inte vara en riktigt finne för klarar inte riktigt av detta med bastubad. 
 
Borde skaffa nya bastustenar enligt han som förstår sig på dem. Jag har ingen aning men tror på den kloke
 
VI har vedeldad bastu så blir rätt skön värme i den måste jag medge. Blev bastubad i omgångar och mannen badade först. Var "bara" 75 grader när jag klev in men räckte mer än väl för mig. Temperaturen dalade dessutom 10 grader under tiden jag häckade där inne så fick börja kasta lite vatten på ugnen. Orkade inte slänga in flera vedträn. 
 
Kommer nog aldrig bli någon riktig badare. 10 min klarade jag där inne. Sedan blev jag illamående och fick hjärtklappningar. Kroppen fattar inte riktigt detta med att svettas när det blir varmt. Man känner sig dock aldrig så ren som när man bastat. Märks att jag inte gjort det på länge för lossade en massa död hud. Bara tempen börjar sjunka ute så kanske jag får börja träna kroppen på bastubad. Vi har bastun vägg i vägg med sovrummet så vill bli lite onödigt varmt där inne när man eldar. Bra till vintern då vi inte har några element i sovrummet. 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Free Traffic