Isolerade i hemmet pga mässling

Som tur är är det inte vi som är drabbade. Men ungefär 5-6 km från var vi bor finns det ett bekräftat mässlingsfall och så klart har den familjen rantat runt halva stan. Läste någonstans att det är upp till 300 pers som de direkt eller indirekt haft kontakt med. Jättekul
 
Nu är rekommendationerna att folk i riskgrupperna, ovaccinerade och små barn skall hållas hemma och inte umgås i folksamlingar nästa vecka då man inte vet HUR många som kan tänkas vara smittade då man tydligen kan sprida smittan innan man själv blir sjuk. 
 
Vi har ju T som är helt ovaccinerad då det är först vid 12 månader som det ingår i vaccinationsprogrammet. G är ju inte heller helt skyddad då han bara fått en dos och det krävs två för fullt skydd. 
 
Varför varför varför väljer man att inte vaccinera. Varför utsätter man andra för faror? Flockimuniteten för mässlingen här i trakten ligger väl på under 75%. För att den skall fungera bör det vara över 94% om jag inte minns fel. Man vaccinerar ju inte bara för sin egen hälsas skull (eller barnens) utan även för att de som INTE kan ta vaccin av olika orsaker (sjukdom osv) skall få skydd. 
 
Att man då väljer att inte vaccinera pga någon löjlig inbillning att vaccin kan vara farligt kan jag inte förstå. Varför skall mina barn tvingas hållas hemma för att ni väljer att inte vaccinera. 
 
Ja jag är arg. Vi drabbas indirekt. Vår vardag drabbas. Jag vill inte att mina barn skall bli sjuka pga någon annan idiot
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig