Vi har musproblem

Det hela började för några veckor sedan när jag lade ut denna bild på Facebook. Katterna hade då ett tag suttit och stirrat på diskmaskinen utan att vi kunde se någon speciell orsak. Detta var något som de inte gjort innan. 
 
Fick förslag om både silverfisk och att vi hade möss. De senare skrattade vi åt. Möss. Här? Det lät ju helt vansinnigt. I ett modernt radhus? Att vi hade möss i vårt förra hem var mera acceptabelt. Där höll de sig till väggar/tak och i matkällaren. Vi såg aldrig spår av dem inne i bostaden. 
 
Tanken på möss ville inte riktigt släppa så mannen kollade lite mera nogrannt under diskbänkten i helgen. Gissa vad i hittade där? Musskit. Inte så mycket med några små pärlor. Jaha. Tydligen bor det en mus under vår diskbänk. 

27972415_10160134569280464_6969877090607257566_n.jpg

En fälla blev blev inhandlad och riggad med ost. 2 timmar tog de så smällde den igen. Jess. Musen är gångad. För att utesluta att de bara var en mus laddade vi fällan igen med mera ost. Och mera ost. Samt lite ost till. Mellan lördag kväll och onsdag natt har vi fångat 6!!!! möss i fällan. Känns inte direkt hygeniskt med så mycket möss inne i vår bostad
 
 
Nu är fällan laddad med tonfisk. Pratade med gårdskarn. Tydligen kommer de alltid in möss här på vintern som springer på bla mellantaket. Han tyckte vi skulle lägga ut musfällor i köket. De tar nog slut så småningom. Hyresvärden skulle prata med styrelsen men lät som att de är medvetna om att de förekommer musproblem i bolaget. 
 
Kan man som hyresgäst kräva nått? Ingen verkar bry sig? Som synes på bilden är de ju inte direkt tätt runt rören under diskbänken. Finns fyra dylika hål
 
 

Sy barnkläder

Gillar att sitta och pilla med symaskinen. Tålamodet är dock inte alltid det bästa och de skall gärna gå fort. Däremot är de år och dagar sedan jag sytt kläder. Har inte blivit av bara. 
 
Just nu har jag däremot ett stort sug efter att sy barnkläder. Botaniserat på bibliotekets syhylla men de böcker som var inne var inte dirket de nyaste. Ena boken var från 1991. Barnmode är alltid barnmode men även där går de tydligen trender. Inget av mönstren var jag sugen på att sy. Fick då tipset om att i läsesalen finns tidningen ottobre som har specialnummer med bara barnkläder. Se där nu hittade jag roliga mönster som "bara" var 4-5 år gamla. Mest sommarnummer som var inne men de blir ju snart dags för de.
 
Steg två när de gäller kläder är tyg. Finns en affär i Kokkola som har helt fantastiska barntyger (på hemsidan i alla fall) och där man kan beställa. Lite tveksam har jag varit till att beställa tyg online då jag gärna vill känna lite först. Tålamoden räkte dock inte så långt att jag kunde vänta på antignen åka dit själv eller be min mor hämta åt mig så chansade. 
 
Fort gick det. Beställde i söndags och lite före 8 i morse pep de till i telefon att de hade kommit till busstation. 
 
Spännande innehåll. Fick en "kestokassi" på köpet
 
Grönt var tydligen dagens färg. Två trikåtyger med mönster och ett enfärgat. Plus resår i samma färg. Måste kolla om de behvös kantband till mönstren och så en sytråd som inte är rosa så kanske jag får ihop nått innan veckan är slut
 
 

Hornertplan och militärparad

Jag har ju aldrig fått uppleva vasa ur den militära synvinkelin. Brigaden här lades väl ner 10 år innan jag fyttade hit. Har inte heller varit till Dragsvik och tittat, är väl rätt vanligt att man åker dit på öppna dagar (?) om man har något syskon eller bekant som ligger inne. 
 
Så när Vasa firade 100 år av jägarnas återkomst och ställde till med pompa och ståt med militärparad och flyguppvisning var jag rätt sugen på att åka in och titta. Resten av familjen inte så intresserad och krävdes lite övertalning. I går var vi och snabbkollade på militärfordonen som var uppställda. Dvs vi körde förbi kaserntorget. Då blev de bestämt att vi åker in till stan idag och spanar. För detta är ju nått som inte händer i vasa. 
 
Gissa hur besviken jag var i morse när jag steg upp 7 (oj sovmorgon tom) och ser att termometern visar -21 grader. Buhuu och blää. Bara att sitta inne. Som tur steg tempen och med inslag av bambiblick åkte vi i alla fall. På med yllekalsonger och varma jackor. Bädda in G i yllehalare och vanlig och gräva fram hans hörselskydd. De om nått är jag glad över att jag tänkte på. Inte av den orsaken som jag tog med dem, jag packade med för att de var mitt i hans sovtid (nä han sov inte) och tänkte han skulle sova bättre med skydden på. 
 
Ett väl inbäddat barn. Detta är efter marchen när vi väntar på flygplan. 
 
Vi var inte ända som trotsade vädret, uppskattningsvis skall de ha varit runt 10.000 pers och tittat. 
 
Dålig bild, taget ur en video jag filmade. Vi trodde de skulle vara flera plan som bara körde över stadsfjärden. Visade sig vara ett hornetplan (och senare två helikoptrar, men vi fick innan dess) som gjorde flygkonster på låg höjd, de var looper och stiga rakt upp och störtdyka mm mm. Ljudnivån var så hög att de inte gick att titta på utan att hålla för öronen. Vi råkade stå rakt under nämligen. Lite halvdöv ännu. Första halvan gick helt ok men sen blev G rädd, antaglinen pga ljudet, kanske han råkade puffa lite på hörselskydden. Så han fick komma upp i famnen och vi tog oss därifrån, lagom till de slutade förståss. Eller ja de kom två helikoptrar men vi hade då hovrätten i vägen. 
 
Lär skall komma på Yle-arena ett inslag så får väl hålla ögonen öppna
 

Vecka 25, eller är de 26 redan?

Som vanligt verkar de ju ha lite svårt att bestämma sig hur stor fostret (barnet?) och i vilken vecka jag är i. Med G sades de hela tiden att han var ett par dagar större än beräknat men inget att ta notis om. Förutom då när de var dags att vräka och de blev smått panik. 
 
Senaste ultraljudet så skulle denna baby vara 5 dagar större på, alltså nästan en hel vecka. Datumen blev dock inte flyttat men skall ju in på flera kontroller så de lär väl kolla storleken. Har ju själv trott att de nog är lite flera veckor/dagar än första mätningen
 
Summa sumarum. Så länge de inte ändrat nått datum går vi alltså in i vecka 25 idag. Mer än halvvägs och nu kan de rädda honom, eller i alla fall försöka, om de skulle starta en förlossning. En viss trygghet ger de i alla fall mig att veta att man numera ringer förlossningen och inte akuten om de är nått som känns galet. Efter vårt missfall har jag inte så stort förtroende till just akuten i gravidfrågor eftersom allt var heeeelt normalt enligt den läkaren. 
 
Magen växer i alla fall men kan inte direkt känna mig gravid. De buffas på insidan nu som då, och så klart blir man nojjig om man inte kännt nått på en timme eller två. Logiskt sätt måste väl stackarn sova ibland också och tror faktist att han just nu ligger med ryggen utåt och sparkar mera innåt, så känns de i alla fall. 
 
Foglossningarna då. Jepp de har hittat hit redan *gråter en skvätt* men är ju bara 15 veckors lidande kvar (13 om jag får bestämma). Annars mår jag väl rätt okej med tanke på omständigheterna, minus en skrällande huvudvärk som bestämt sig för att bosätta sig i mitt huvud. Alla värden är bra så den är antagligen bara hormunell, tackar för de liksom. 
 
Bjuder på en tjusig magbild. Ignorera påsarna under ögonen. Gs god nattsömn smet iväg och han ät åter vaken nattetid
 

Mammas lilla H(själp)reda

Något som blivit väldigt populärt här hemma är att hjälpa till (själpa till) att plocka ut diskmaskinen. Plötsligt tar de 10-15 min att plocka ur. I går inte alls för då kommer lilleman och plockar ut de man just lagt in. Vet inte om någon vill äta hemma hos oss mera efter att sett hur de går till med våra bestik. Även tallrikar plockar han ut så man kan inte gå i väg och lägga in nått i skåpen, utan de som skall längre bort får man bara samla på hög
 
Man tar upp en sked
 
Slår lite med den på diskmaskinslocket
 
Inspekterar så att den VERKLIGEN är ren. Lite provsmakning kan också förekomma
 
Ger till mamma
 
Plockar lite från övre hyllan
 
 
Måttsatten på golvet har vi köpt åt honom så att vi får ha våra egna i fred. Så den har inte varit i maskinen
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig