Ont i hela kroppen idag - Leva med kronisk smärta

Min kropp verkar inte gilla mig alls idag. Säkert en kombination av väderomslag (?), sovit på 30 cm halva natten. EDS (eller vänta, de är kanske grundorsaken) och så slänger vi in lite gravidiet i det hela. Kontentan är i alla fall att ungefär 90% av mina leder värker och 65% av musklerna är trötta och gör ont. 
 
Tyvärr har jag ingen vettig medicinering just nu. Vissa med EDS använder sig av morfinpreparat för att överleva dagen. Säger inte att jag är på den nivån men ni kan ju föreställa er känslan när man för tillfället inte får något starkare än panadol. Har en lite starkare sort av dem i alla fall och de skall hållas lite längre i kroppen än vanlig panadol. Men de är ungefär lika verksamma som att lägga plåster på ett benbrott. 
 
Många av de perparat jag använder mig är inte testade på gravida, tex linement, eller så vet man att de går över till fostret och därför är de ju inte så smart att äta dem. Men lite synd då läkaren inte är så pigg på att testa andra preparat. Antar att de inte finns så många smärtlindrande och att man kanske inte skall experimentera så mycket. En varm dusch fick i alla fall musklerna i ryggen att slappna av lite. 
 
Man känner sig kanske inte som den bästa mamman dagar som dessa, men vi är ju två föräldrar som tur är. Och G blir ju tvungen att förr eller senare ta del av min vardag och att jag inte är på topp alla dagar. Att de kommer att komma dagar när mamma inte kan busa runt utan i stället blir de lugnare aktiviteter och kanske högre grad av sysselsätta sig själv. 
 
 
 
#1 - Leena

Vad tråkigt att höra att du har ont. Hoppas det snart lättar lite. Har du läst Helena Miranda, (Ota kipu haltuun) en smärtläkare med egen erfarenhet av kronisk smärta? Rekommenderar henne (vet tyvärr inte om hon är utgiven på svenska, men finska kanske går lika bra?) Fick själv lite tröst och något nytt verktyg att ta till då jag har ont. Hoppas du får en bra dag trots allt. Hälsningar, Leena

Svar: har faktist inte hört om den boken, måste kolla upp
mariasliv.net

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig