Tips mot atopisk exem

Vad har ni för tips mot atopisk ecem? Ser inte bättre ut än att G har drabbats. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de finns i släkten från båda sidorna. Possitiva är att han inte verkar så jättebrydd sjäv. Enda han kliar är de i nacken men resten låter han vara. 
 
Ryggen är värst drabbad, men lite i armväcken, knäveck och på magen. 
 
Med kortison försvinner det på några dagar men blossar upp efter en vecka eller två igen. Och vet inte hur bra de är att i längden håller på att smörja så mycket med kortison (nu låter jag som värsta medicinmotståndaren). De vi söker är någon "mildare" behandling som man kan fortsätta med fast varje dag hela vintern. 
 
Vanliga bassalvor verkar inte hjälpa, i alla fall inte de i testat så här långt. Just nu kör vi en kur med havssalt (låter ju som mera humbugg) då många upplever att de bli bättre av olika saltbad. Vi försökter bara så få gånger i veckan som möjligt, just nu ca 2 gånger per vecka för att inte torka ut huden ännu mera. 
 
 
#1 - Anonym

Se över kosten! Min 7åring har haft jättebesvärligt ända sen hon var 1 år..men då vi tog bort tillsatsämnen E330-E334 (citronsyra mm) så blev hon äntligen fri från exemen. Men de finns ju i det mesta! Att bada ofta är förresten bra för atopiker..Finns fb grupper som heter nånting med atopiska utslag..gå med där..Då får du jättebra tips! 😊

#2 - Anonym

Kolla in Carola Ekmans blogg, hon skrev nyligen om sin dotters exem och fick många bra tips!

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig