Snöskottning och pulkapromenad

Den av oss i familjen som kom att de var en bra idée att jag gick ut och skottade snö borde titta sig i spegel och säga NEJ. G protesterade inte heller när jag föreslog lite snöskottning. Mannen hade rymt till gymmet och kunde inte göra sin röst hörd
 
Hade ju kommit en hel del snö i natt ifall någon missat det. Kylan bet lite sådär lagom i kinderna så vad var mera perfekt än att gå ut och skotta. Resten av bolaget var av samma åsikt eftersom de var full aktivitet på alla gårdar. 
 
G tyckte de var rikitgt roligt att sitta i all snö och "gräva" med händerna. Gjorde inget fast jag var borta vid infarten och skottade. Som avslut fick han skjuts till dörren på snöskyfflan. De var ännu roligare. Sedan ägnade han 15 min med att krypa upp och ner på verandan.
 
 
På verandan hittade han pulkan och började dra i snöret. Tolkade det som att han ville ut och åka pulka, och vem säger nej till en sådan direkt fråga. När jag satte honom i pulkan sken han upp och bena började sprattla för fullt. 
 
Dagens andra dumma belsut var att ge sig ut på en 20 min promenda med pulka på släp på oplogade vägar (vet inte ens om de är plogade i skrivande stund ens). Plutten tyckte de, stundvis, var rätt roligt i alla fall. 
 
Eftermiddagsluren. Tydligen var de bäst att sova på mamma, tog väl en 40 min innan jag kom upp därifrån. G tog en "behövlig" två timmars tupplu, och blev sedan sur när jag väckte upp honom. Inte bra att sova när klockan börjar bli över 14 ifall man vill ha honom i säng till kvällen
 
Nu skall jag se på farmen och helt ignorera att de knakar i höfterna. Frågan är om det är A att jag är otränad, B fogarna som börjar spöka, C nervsmärtor eller D en blandning av allt 

Minus 10 grader, Perfekt väder att gunga i

G och jag tog oss en verkligen uppfriskande promenad till parken nu på morgonen. Var nästan så att kylan bet oss lite i kinderna när termometern visade -10.5 grader plus att de blåste lite. Men de finns aldrig några dåliga kläder eller hur. Vi var båda påpackade som små sillar. 
 
På tal om gårdagens klädproblem så snodde jag mannens vintertjacka, betydligt lättare att andas i den än i min egen (även om dragkedjan nog går att dra fast ännu) Tur för mig att han tog en annan jacka när han smet iväg till gymmet på morgonen. 
 
Minus dock för glasögon när de är så här kallt (jo var så fåfäng att jag plockade bort dem när jag tog bild) Näsan fryser ju bort. Var tvungen att plocka ut linserna i går pga torra ögon så måste väl låta ögonen andas några dagar nu igen. 
 
 
 
Var en hel dagisgrupp i parken som åkte pulka. Ledarna hade fullt sjå att hålla reda på dem, gissar på att de var i åldrnarna 2-4. Jättekul tyckte G som bara satt och skrattade åt dem i gungan. Vi borde komma oss ut mera och träffa andra barn men man har blivit lite lat nu i vinter då de är en massa kläder som skall på och kalla bilar som skall startas. 
 
 
Allt som allt var vi ute i 45 min. Är nog så underbart att vara ute bara man orkar klä på sig. Hittade mina vinterbyxor (tur de har hängslen) så fast jag mest bara stod stilla frös jag inte. Tom fötterna var varma tack vare mormors stickade knästrumpor. 

Var finns alla mammakläder?

Inget passar i garderoben mera. Eller passar och passar. Ännu får jag på mig tröjorna och gissar att jag nog kommer dras med dem till de bittra slutet om inget dramatiskt händer som att jag hittar passande kläder. Så jakten på mamamkläder har inletts. Ett par byxor var jag tvungen att köpa redan före julen då de två jag hade efter G var "något" välanvända så de gick hål på dem. Jag som annars aldrig hittar byxor som passar på hm har inga problem att få deras mammabyxor att sitta perfekt
 
Men vad de gäller överdelar. Hittar INGET som passar eller sitter snyggt. Var hittar man tröjor mm i Vasa som A sitter bra, B dessutom är funktionella? DVS man slipper frysa om rygg och mage och som fungerar att leka i. HMs ser bara utom som konstiga tält på mig. Får ju inte bara en liten söt kula på magen utan hela mittpartiet sväller upp på mig. Med G växte jag mera på "höjden" än utåt. Kanske därför kläderna inte passar. 
 
Hur kan de vara så svårt att hitta. Sist gav jag upp mammakläder förutom byxor och hamstrade i stället på herravdelningen i storlek XL. Tyvärr blir man inte så snygg i dem och ibland, speciellt vissa graviddagar är det som att de skulle vara extra viktigt att kunna klä sig snyggt och inte bara i tältform när man annars är uppsvälld överallt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planera matlista - den nya stressen

Lite spontant kom vi på att vi skulle veckohandla idag i stället för på trosdagar som vi brukar göra. Nuförtiden är de dock inte dirket en spontan handling utan man måste verkligen sitta ner och planera samt skriva inköpslista så att man inte står där sedan och de fattas hälften av ingredienserna. 
 
 
Först brukar jag kolla genom kokböckerna i jakt på vegerecept, skriver upp rätterna på veckomenyn och vilken sida man hittar dem på. 
 
Sedan funderar jag vilka vegerätter G och jag skall äta (undviker dem med mycket bönor i tex åt oss) och klurar därefter ut vilka kötträtter som skall tillagas. Det är betydligt svårare. Jag är inte sugen på någon mat alls just nu och G har inte direkt några åsikter om vad som äts. Tex åt vi köttbullar med makaroner till lunch idag och sedan falafell med coscos till middag. Båda måltiderna sluta med tomma skålar och all mat i magen. 
 
Nästa steg är att skriva ner alla ingredienser som skall vara i vegerätterna. Brukar bara gladda ner först rakt från recepten och sedan renskriva enligt hur produkterna finns i affären. Slänger in produkter för kötträtterna mellan varven
 
Oj vad de låter omständigt när man skriver ner processen. Ärligt talat så jo, lägger nog ner säkert 30-40 min för att skriva och planera. Förhoppningsvis kommer de gå lättare bara man blir lite varm i kläderna och mera spontant kan komma på vegerätter.
 

Väckning 4:30

Kan säga att vi inte dirket var överens över väckningen idag. 4:30 fick jag en bok slängt i huvudet. Tydligen var de dags att stiga upp tyckte G. Eller egentligen inte. Han var supertrött men vägra sova mera. Försökte i en timme att söva om honom men fick snällt ge upp. 
 
Misstänker de kommer bli en lååååång dag idag. Han vägrade nämligen att somna i går kväll så först mot en 20:30 tog vi natt. Och under natten vaknade vi "ett par" gånger. Mina ögon går i alla fall redan i kors och då har dagen knappt börja heller. Säkert påverkar gårdagen. Då tog han verkligen sovmorgon till 7:30 vilket typ aldrig händer plus att han sedan sov nästan 2,5 timmar mitt på dagen (brukar inte heller hända) 
 
Vi fick ju inte direkt en modell på barn som sover. De kan andra syssla med är hans åsikt. Han har fullt upp med att upptäcka värden alt vara övertrött. 
 
Vad skall man göra med barn som inte vill sova på natten? Han är antagligen släkt med mig som tycker att sova är tråkigt. Jag kan ju själv vakan mitt i natten och vara uttråkad, bara för att jag sover. Är de normalt? Som tur är jag såpass förståndigt att jag i alla fall lägger mig ner tillbaka och försöker somna om. Får lära sonen det. 
 
Maaaaaammaaaaaa, kan vi inte stiga upp NU?
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka här om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar