Halvvägs nu då

Idag passerar vi den magiska gränsen på 20 fullgånga veckor och kan nu konstatera att vi har kommit halvvägs. En high five på den vore på sin plats tycker jag. 20 veckor kvar då. Även om jag hoppas på att de skall vara 18 och inte 22, lägger mitt hopp till läkarna
 
Annars rullar de väl på. Blodtrycket i botten och ett hb som redan nu börjar bli lågt. Var på senaste besöket på gränsen till järntabletter men BM tyckte vi kunde avvakta lite. Viktuppgång magiska 2-3 kg. Mår ännu illa stundvis och så otoligt känslig för dofter. Läkaren tröstade mig med att om man ännu mår illa efter vecka 20 så är de inte hormonerna utan sura uppstötningar. Fick omperazol utskrivet. Har testat men känner ingen större skillnad. 
 
Aptitet söker jag också efter. Men är i alla fall mera sällan nuförtiden som jag bara kan äta en halv portion. Så de går frammåt. 
 
Fogarna knakar redan nu vilket känns lite oroväckande. Klarade mig till vecka 35 förra gången med då fick jag ju som sagt kryckor i stället. Är inte riktigt på den nivån ännu och hoppas att de skall förbli så. Bara att tänka på hur man rör sig osv. Jättelätt men en 13 månaders som tycker att de är helt onödigt att lära sig gå. 
 
Tänkte bjuda på en magbild, men vet inte vart magen tog vägen. 
 
#1 - Anonym

Jag fick omeprazol utskrivet i samma veckor ungefär med första barnet och de sades att det tar några veckor innan det hjälper. Det stämde för mig. Åt det varje dag resten av graviditeten. Om jag glömde bort det någon gång märktes det direkt. Hoppas det hjälper för dig!

Svar: Har tidigare (innan graviditeten) ätit Nexium för kronisk magkatarr, Testat operazol tidigare men de har varit verkningslöst. Testade nu i 4 dagar, men har uppehåll då jag ev fick mindre roliga biverkningar
mariasliv.net

Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig