Lite annorlunda sätt att sticka fingervantar

Alla som har försökt sticka fingervantar vet att de är rätt knepigt. Jag har testat ett par gånger men aldrig lyckats sticka mer än en vante (och sist jag kollade har jag två händer) 
 
Nu skall jag dock testa ett lite annorlunda sätt att sticka fingervantar på. Man stickar hela vanten i en bit och syr ihop. Borde dessutom vara rätt lätta att sticka för de är rätstickning hela vägen. Bara man håller reda på vilket varv man pysslar med hoppas jag reda ut de, är nämligen 98 olika var med halvarv och avmaskning och upplägg av nya maskor ungefär vart fjärde varv
 
Om någon annan vill testa hittar man mönstret jag använder mig av HÄR
 
Lite har jag varit tvungen att ändra mönstret. Vet inte vad som blev fel men skulle ha fått vantar som nådde nästan till armbågarna vilket kändes lite långt och bökigt. Så har just dragit upp allt och börjat om igen. Nu är jag i alla fall i kapp där jag slutade och fick på köpet rätta till ett fel jag gjort på vägen (var ju dehär med att vara på rätt varv). I stället för att lägga upp 50 maskor som de rekommenderade i mönstret har jag lagt upp 40. Kanske mitt garn var lite grövre eller nått. För de verkar bli passligt på bredden i alla fall. 
 
Dock lär de väl hinna bli sommar innan jag har vantarna klara. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig