Lysy, besök på barnpoli och bara vara

Här hemma går allt i sin gilla gång. Vi håller på att vänja oss vid den nya vardagen och skapa nya rutiner. Men skulle säga att de mesta faktist flyter på som vanligt även om de tar lite längre tid. 
 
Vi kom ju hem redan på onsdag, innan babyn ens hade fyllt två dygn. Hade som önskemål om en poliklinisk förlossning vilket innebär att man går hem 6-12 timmar efteråt, beroende på när på dygnet man föder och hur man mår. Finns en hel rad med kriterier för både mor och barn för att de ens skall uppfyllas.  Nu blev vår förlossning så sent på dygnet så var inställd på att stanna ett par timmar extra. Personalen visste om min önskan och redan 8 på tisdagmorgonen började det förberedas förberedas för vår hemfärd. 
 
Dock stötte vi på patrull. Bla kollades blodsocker hos barnet och där var värdena precis på gränsen så order om att amma och ny kontroll om 4 timmar. Ännu lite på lägre sidan men stabilt så det var ok. De som slutligen gjorde att vi blev tvunga att stanna över natten att hans temp var för låg, 36,2 och gränsen gick vid 36,5. Det irroniska var att nästa dag låg tempen på 37,2 och så klart så låg övre gränsen på 37. Men fick åka hem i alla fall vilket var skönt. 
 
Iom att vi gick så tidigt missade vi läkarbesöket man har för att bli utskriven, en koll gjordes innan vi åkte men vi blev innbokade på ett besök till barnpoli i jakobstad (bara det var tydligen omständigt, tydligen inte så ofta de har mammor från jeppis på bb i vasa som går hem tidigt, ingen visste riktigt vad som gällde). Så redan på torsdag var gossen och jag ut på äventyr i jeppis. Allt var ok och vikten hade redan börjat svänga upp tillbaka. 
 
Och bara en sådan sak att köra bil 2 dygn efter förlossning var spännande. Men G tog det ju tre månader innan jag kunde sitta bakom ratten. 
 
Annars har vi tagit det lugnt. Midsommarafton kom och gick utan att vi ens klev utanför dörren. Ingen midsommarmat och ingen stress. Var faktist rätt skönt.
 
Fånga alla på samma bild var inte lätt. 
 

Vi är hemma

Nåja. Nu är vi äntligen hemma. Eller kan man ens skriva äntligen? Gossen är ju inte ens två dygn gammal. Lite före 10 idag fick vi ok att åka, även om hans temp idag låg på 37,2 grader, alltså 0,2 över vad som var ok. Läkaren höll dessutom på att yra om en massa gentester för eds (han ville vetavilka de använt på mig bla. Trodde inte när jag sa att de endast var kliniskt testat. Så nu skulle han kolla mina papper. 
 
Sedan tog det ända till klockan 13 innan allt pappersarbete var klart och vi kunde åka. Ståndsmässigt så åkte vi taxi hela vägen till jeppis, mannen blev nämligen tvungen att åka hem redan igår. Glad att man inte behöver betala hela summan själv. 180€ kostade resan. 25 betalade jag och resten stod kela för. Hemma visade sig att vi var utlåsta. Mannen och G var i parken runt hörnet och jag utan nycklar. Så kan det gå
 
 
 
G var väldigt intresserad och gick direkt fram för att titta. Lite osäker på vad vi hämtat. Han vill vara med och tittar nyfiket på vad vi gör. Bevisligen ryms det två barn i babynestet. Så nu hoppas vi att allt skall löpa smidigt. 
 
 

Äntligen baby

Med knapp nöd kan vi skriva 180618 som födelsedatum till lillebror. I går kväll kl 23:49 föddes han efter ett snabbt förlopp. Starten var lång men när de sedan drog i gång tog det totalt 4,5 timmar innan de hela var över. 
 
Glad att de satte igång det i vecka 40+3 för gossebarnet vägde 4190g och var 52 cm lång. Sanna längd som storebror men 600 gram tyngre (och då var G 15 dagar över tiden) 
 
Nu väntar vi på en läkarkontroll för att avgöra när vi får åka hem. Han har nämligen blodsockret precis på gränsen. Får inte gå under 3 och han har 3,1. Nu är de inte värre än att man måste stödmata om de sjunker under. Är väl att hans kropp behöver mer mat och mjölkproduktionen har inte startat ännu
 

Mera tigerränder till folket

Här händer det inte så mycket. Bokstavligen. Babyn trivs i magen och jag lider av värk i kroppen. Dock ej värkar tyvärr. För tillfället kan jag inte ens svänga mig i sängen på nätterna för det gör så ont i ryggen, nästan så man fasar för att gå och sova. Har placerat ett påslakan av satin som glidlakan och har ett par hala fladderbyxor på mig men inte ens de hjälper.
 
Våra dagar går i princip ut på att vakna, äta frukost, klä på oss, bädda sängarna, städa katt och kaninlåda, plocka ur diskmaskin och då är klockan äntligen så mycket att man vågar lägga på nyhetsmorgon en stund. Sedan följer lunch, tupplur, middag och läggdags. En spännande dag åker vi till prisma och handlar bröd mitt i veckan. Så finns inte så mycket att skriva om för stunden. 
 
Magens status då. Tja. Den hänger nu där. I vägen är den i alla fall och då har jag ändå mindre mage nu än sist. Senaste mätning var 33 cm och med G var jag 35 i samma vecka. Denna baby skall ju dessutom vara snäppet större (eller äldre än veckorna i alla fall) så vet inte hur de går till. 
 
En annan intressant sak är bristningar. Fick noll och inga med G, eller några på låret men inga på magen. Denna gång har de bara låtit plopp plopp plopp. Jag har aldrig brytt mig om bristningar och de gör varken från eller till om de syns så skulle nog våga visa mig i bikini på stranden, bara jag hittar en modell som skulle sitta snyggt. Däremot gillar jag namnet tigerränder bättre än bristningar. Tycker det får en att låta starkare. 
 
Vet att många har problem med sina ränder och jag hoppas att i alla fall en person skall må bättre och känna att de inte gör nått om jag vågar visa mina offentligt. 
 
 

Sandlådan är äntligen klar, nästan

Har man lite tid får plåmboken lida brukar de säga. Så var fallet idag. Hur vi än försökt så går tiden inte ihop med att hämta sand till Gs sandlåda. Mannen har haft dåligt med lediga dagar och då har vi även haft andra projekt att genomföra. Så i stället för att bara åka och hämta sand och betala för hyra av släp, valde vi ett annat företag (som tog betalt för sanden) och som hade hemkörning. I slutändan tror jag dock inte att vi förlorade mera än 30€ på affären. Leverans samma dag dessutom var ett plus. 
 
Inte varje dag en hel lastbil backar in på ens gård (eller okej, senast för en månad sedan då när vi hade flyttbil). G tyckte det var spännande
 
Inte mycket sand i den bilen inte, såg väldigt ynkligt ut när han öppnade flaket och hällde ut. En kubik hade vi i alla fall beställt och de räckte och blev över. 
 
Vi samarbetade alla med att fixa sanden till lådan (krävdes några varv med skottkärra då vi har nerförsbacke till bakgården) Jag tittade på och jämnade ut vid behov, mannen ansvarde för skottkärran och G kastade ut sanden ur sandlådan. Här är vi ungefär halvvägs, blev kanske 10-15 cm från kanten tillslut
 
Så i morgon skall vi testa om den går att leka i. Ännu saknas pressenningen som skall dras över lådan då de finns så mycket katter här i området, men tiden och orken tog slut då det även måste flyttas 3-400 kg sand som blev över och som blockerade halva garageinfarten. 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Free Traffic