Jag skall måla hela värden, lilla mamma

Familjefadern höll på med ett projekt som inkluderade färgpennor här om dagen. G blev väldigt inspirerad och ville absolut ha en penna. Det har han även tidigare velat ha men då mest tuggat på dem. Nu försökte han rita på bordsduken. Hämtade ett papper och ta mig tusan om han inte fattade nästan direkt hur han skulle göra för att få till vackra konstverk.
 
Lugnt och nöjd satt han i min famn i 20 min och bara målade. Mamma fick däremot kramp och tyckte att nu kan vi sluta. NEJ sa G (okej han gallskrek) men att sitta i sin stol och fortsätta rita var okej
 
Har man lärt sig rita är de självklart att man skall få egna kritor att leka med (eller så vill inte mamma ha en massa tuggmärken i sina pennor) Kritorna var däremot lite svårare att hantera, kom inte lika bra färg ur dem nämligen. Man måste trycka lite hårdare
 

Väldigt tungt att städa idag

Nuförtiden är de inte så enkelt att städa hushållet. Vår lilla själpreda gillar att vara delaktigt. Gärna genom att hälla ut det man just plockade upp eller uppvakta dammsugaren
 
Mamma, tänkter du använda den här eller är de okej om jag pillar en stund
 
Favoriten gällnade dammsugande är alla knappar man kan trycka på. Går både att ställa styrkan på suget och så finns det en rolig knapp som gör att sladden åker in. Eller helt sonikt stänga av allt. Upprepa steg 1-3 så många gånger på en minut som du hinner är ditt arbete komplett. 
 
Dammsugarmästaren är inte så förtjust i detta upplägg (nej det är inte jag, jag dammsuger inte)
 
Vad gör man då för att alla skall bli nöjda. Två individer rymmer hemmifrån så får pappa dammsuga i lugn och ro. Först promenderade vi till CM för att handla kritor. Eller promenera och promenera. Linkade sakta fram kanske är rätta ordet, går inte så fort för tillfället
 
Lovade vara borta ungefär 90 min så vi hade ännu tid på oss. Som av en slump ligger ABC preciiiis i knutarna så vi var tvugna att slinka in på en kaffe, fast ingen av oss äter kaffe
 
Nått för alla. Mums mums
 
Första gången han fick smaka tripp, kanske tredje gången han ens fått saft. Lite knepigt med sugröret först då det var smalare än de vi har hemma som han är van med. Smart gosse lär sig dock snabbt och 20 min senare var burken tom. 
 
 
 

Pizza-perjantai

Skönt att det är fredag idag. Konstigt att man (jag) fortfarande har helgkänslan kvar trots att jag "bara" går hemma och skrotar dagarna i ända. Dvs att de är inte så stor skillnad på dagarna fast det är vardag eller helg. Trots de lyckas jag i alla fall få in känslan av att nu är de leeedigt och att man kan slappna av från den stressiga vardagen. 
 
Har varit en rätt lugn dag idag. De mest spännande som hänt har väl varit att jag böt sängkläder eller att vi åkte till minimani för att handla bakplåtspapper. Ja ni hör ju hur spännade livet är nuförtiden. 
 
Vi svängde i alla fall ihop pizza till alla idag. Tre personer = tre pizzor. Är så glad att vi har varmluftsugn så kan enkelt kan slänga in alla på samma gång och inte behöver vänta på en i taget. 
 
G fick köttfärs, champinjoner och pizzaost på sin
 
Mannens vegepizza var champinjoner, lök, inlgad paprika, auraost och pizzaost
 
Min bestod av köttfärs, auraost, soltorkade tomater och pizzaost. 
 
Nu sitter pluppen och äter sin kvällssmörgås, eller i alla fall osten på den och skall snart gå och sova. Jag har en påse linschips som ligger risigt till bara han har somnat. Får se hur sent man orkar stanna uppe, tycker jag ligger i sängern redan innan 22 de flesta dagar nu för tiden. 

Hur ser våra morgonrutiner ut

Väckning mellan 5:30 och 6:30 och frukost en timme senare när morgonpigga gänget väckt de inte så morgonpigga gänget. 
 
Viktigt att sedan förbereda morgonens kaos så har man de tunga sysslorna undan sedan
 
Mellan varven kanske lite avslappande tv-reklam (mamma försöker titta på nyheterna)
 
Sedan man fått kläder är de dags att ta itu med förmiddagens göromål. De inkluderar att städa ur katternas låda, fixa kaninburen och plocka ur diskmaskinen. Kanske det finns tid att förbereda lunch och ställa i ordning i köket. 
 
En god bok hjälper alltid till att varva ner om tempot skulle blivit för högt med att få hemmet i ordning
 

Besök hos fadderbarnmorskan

*Puh* 
 
Idag blev en sådan dag när jag inte hunnit sitta ner förens nu. Blev en massa spring fram och tillbaka och så lite veckohandling på det. Nu skall jag i alla fall sno till mig 30 min vila i soffhörnet. 
 
I går ringde de från BB och meddelande att de hade tid för mitt fadderbanrmoskebesök som jag fått remiss på. Blev snabba puckar för den tid som passade bäst var redan idag. Eller bäst och bäst, 9 på morgonen skulle vi vara där. Som tur kunde G hänga hos fammo under tiden. 
 
Vet inte om samtalet gav sååå mycket. Blev samtal om hur jag vill ha det (och inte ha det). Lite diskuterade hur de gick förra gången och vad som kan undvikas om det är möjligt. Bra att få prata och bolla med någon som kan det, hon kommer nämligen att skriva ner det vi pratade om så att de står i journalerna sedan. Man skall ju själv skriva i ipana vilka önskemål man har, men kan ju bli lite råddigt. 
 
Frågan om smärtlidring är ju de som ställer till med stöst bekymmer. Jag går inte att smärtlindra på vanligt sätt. Lustgas och pcb fungerar inte alls. Tens hjälpte säkert en hel halvtimme. Epidural och spinal "får" inte ges pga risk för hematom i ryggen vilket kan leda till akut operation (ifall de läggs måste jag läggas in två dygn på övervakning). Det som fungerade var oxanest (morfinpreparat). De får dock inte ges för sent då det kan påverka barnets andning. 
 
Idag föreslog hon att jag skall testa badet som smärtlidring och vi fick även se hur det ser ut. Tydligen håller de på att utbilda sig så att man även kan få föda barnet i badkaret (hon gissade inom mars månad så är de möjligt). Vet dock inte om bad är ett alternativ för mig, lite rädd att jag bla inte kommer ut ifall de blir en sådan situation då kanterna är så höga. Får fundera på saken, säger inte nej i alla fall. 
 
Vi pratade även lite om vikten att inte röra/flytta på mig utan att i stället berätta åt mig hur jag skall ligga så att alla kroppsdelar hålls på plats (pga överröligheten då) samt passliga förslossningsställningar. 
 
Det vi har kvar att "kämpa" för är ju de att jag önskar bli igångsatt redan innan beräknat datum för att på så sätt få en mera kontrollerad förlossning, om man nu kan få en sådan. Får fortsätta tjata om det. Det som talar för attt jag skulle få min vilja igenom är att första gick så snabbt och alla mina problem. 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka här om du vill kontakta mig
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar