Ultraljud nummer 4

Åter en gång var de dags för ett ultraljud. Svinkallt var de i morse när jag puffade iväg. Minus 17!!! grader och då går vi in i april på söndag. Startade i god tid då man aldrig hittar parkeringsplats vid sjukhuset. Så döm om min förvåning när jag lyckades parkera nästan vid entren. Vilket ledde till att jag hade 30 min till godo. 
 
Förvånad över mitt blodtryck, de låg på 116/62 trots att jag av någon orsak kände mig jättenervös och stressad. Kanske jag har bakvänt blodtryck som sjunker ju mer stressad jag är 🤣. Var väl mest nojjig över att jag tyckt de varit ovanligt lugnt i magen och att man nästan fått provosera fram röresler. Så har de varit näsan hela tiden och vill minnas att de var samma sak med G. Ända gången han har varit lugn var när han låg i min mage. 
 
Även denna gång fick jag se ett hjärta som slog och en knodd som tydligen hade disko i magen. Bara jag som inte känner av det. Lydig gosse som i alla fall idag låg med huvudet neråt som man skall göra. Lite det har jag gissat också efter hur de känns, mera kraft uppåt en neråt så gissade på att fötterna låg uppåt då. Rätt hade jag i alla fall. 
 
Njurbäckenet var i alla fall normalt denna gång. Fick inga siffror mera än normalt. Hon mätte inte så nogrannt heller, hela utlraljudet var klart på 10 min + att vi pratade en del före och efter så besöket tog väl 20 min. Växer gör han. Fortfarande för stor för sin ålder, även de är jag bra på. Uppskattad vikt på 1.4 kg. Lite över normalkurvan för tillväxt. 
 
Pratade lite om förlossningen och hur jag tänker där. Berättade om mina önskningar om att bli igångsatt innan beräknat. Bemöttes av att ja du skall ju veta att de kommer att ta längre tid vid en ingångsättning. Hmmm, har testat det en gång och då gick de på 6 timmar, varav jag öppnade mig 6 cm på den sista timmen när rätt medicin hittades. Vi skall diskutera vidare vid nästa besök i vecka 37 *SUUUCK*  Skulle vara skönt med en läkare som förstår min "rädsla" över att de gått så snabbt första gången och att de brukar gå ännu snabbare andra gången, sägs det, specillt när man man får dom tätt
 
 

Som en boll kommer jag till baka till dig-när man tröttnar på att vara gravid

Ny vecka igen. Trumpeter och fanfarer. Eller? 
 
Ärligt talat börjar jag vara lite trött på det här eländet. Fast så får man väl inte skriva. En graviditet skall vara en rosaskimrande färd bland molnen med skimrande hy och glänsande hår. 
 
Just nu känns det mera som öde och elände och allt som trillar på govlet får nog snällt ligga där. Fogarna skriker på hjälp men ingen tar hänsyn till dem, minst av alla gossen på golvet.Nattsömnen blir störd. Allt är bajs. Däremot är de inte så konstigt att jag är trött på att vara gravid. Räknade ut för ett tag sedan att jag varit gravid ca 17 av de senaste 32 månaderna. Och rätt korta pauser mellan varje. Kroppen är helt enkelt slut.
 
På tal om slut kropp. Kämpar FORTFARANDE med detta med fysioterapi. I vecka 15!!! (vecka 29 nu) frågade jag efter remiss. Fick ju ett besök till Vcs med ett program att göra hemma och uppföljning om ett par veckor. Tyckte inte att de räckte så bad om att få komma till folkhälsan där jag gått tidigare. Nähä, då måste jag först på utredning över min förmåga. Det var jag i förra veckan och de har möte idag. Troligen får jag ingen betalningsförbindelse för att jag är gravid och hon jag träffade tyckte att de är vcs som borde vara ansvariga för mig då de började behandlingen. Hon ringde "min" fysio där men först efter påsken händer det nått pga semester (eller efter påsken kommer det brev hem). Jag önskade hjälp i ett tidigt stadium för att A kanske inte få så grymma foglossningar som senast (jepp är där redan nu) och med tanke på mitt slattriga ben som inte funkar. Lär ju klämma ut ungen innan de händer nått. 
 
Så, läget just nu är rätt surt och bittert, trots att solen skiner där ute. Som tur "bara" 84 dagar kvar. Om han då inte gör som sin bror och blir vräkt först i vecka 42+3 (<-----NEEEEEEJ). De possitiva är väl att han inte kommer bo där inne för evigt så de blir i alla fall någon gång slut på eländet. 
 
Magen. Tänker tydligen få bristningar denna gång, inte en ända förra graviditeten. Som tur är jag inte en person som stör mig på dem. De bleknar väl med åren
 

Loppis levererade idag

Fick egentid idag när sonen och mannen åkte till fammo på kaffe. Normalt brukar jag ligga hemma på soffan och vila. Idag såg dock hus ut som en mildare katastrof så jag var rädd för att jag skulle börja städa i stället för att vila. 

Hur löser man det då? Jo man skickar nödmeddelande till syrran och frågar om hon vill hänga med på loppisrunda. Det ville hon. Saken var biff

Jakten var ny halare till G. Han är ju ett varmt barn och med plusgrader blir de svettigt i vinterhalaren. 

Redan för ett par veckor sedan var jag på jakt men hittade ingen då. Var nästan rädd att behöva lägga ut över 100€ på en ny. Idag levererade dock loppisarna. Vid fyndis hittade jag denna halare för 15€ (ny stod det på lappen och verkade stämma)
(null)

Lyckan var inte slut här. Vi svängde in till combolina. Och vad hittade jag där. Jo en name it softsell halare. I nyskick. För 20€. Klart den fick hänga med hem
(null)

Shoppandet fortsatte, men nu var de lillebror som hade tur. Tvivlar på att Gs första lassie vinterhalare i storlek 56 kommer hålla hela vintern (han hade den i 5 månader) så när en lassie halare i storlek 68 dök upp för brutala 4€. Klart den får komma med hem. Räknar med att de kommer ha något så när lika kurvor så då blir 68 lagom till vintern. 
(null)

Jag skall måla hela värden, lilla mamma

Familjefadern höll på med ett projekt som inkluderade färgpennor här om dagen. G blev väldigt inspirerad och ville absolut ha en penna. Det har han även tidigare velat ha men då mest tuggat på dem. Nu försökte han rita på bordsduken. Hämtade ett papper och ta mig tusan om han inte fattade nästan direkt hur han skulle göra för att få till vackra konstverk.
 
Lugnt och nöjd satt han i min famn i 20 min och bara målade. Mamma fick däremot kramp och tyckte att nu kan vi sluta. NEJ sa G (okej han gallskrek) men att sitta i sin stol och fortsätta rita var okej
 
Har man lärt sig rita är de självklart att man skall få egna kritor att leka med (eller så vill inte mamma ha en massa tuggmärken i sina pennor) Kritorna var däremot lite svårare att hantera, kom inte lika bra färg ur dem nämligen. Man måste trycka lite hårdare
 

Väldigt tungt att städa idag

Nuförtiden är de inte så enkelt att städa hushållet. Vår lilla själpreda gillar att vara delaktigt. Gärna genom att hälla ut det man just plockade upp eller uppvakta dammsugaren
 
Mamma, tänkter du använda den här eller är de okej om jag pillar en stund
 
Favoriten gällnade dammsugande är alla knappar man kan trycka på. Går både att ställa styrkan på suget och så finns det en rolig knapp som gör att sladden åker in. Eller helt sonikt stänga av allt. Upprepa steg 1-3 så många gånger på en minut som du hinner är ditt arbete komplett. 
 
Dammsugarmästaren är inte så förtjust i detta upplägg (nej det är inte jag, jag dammsuger inte)
 
Vad gör man då för att alla skall bli nöjda. Två individer rymmer hemmifrån så får pappa dammsuga i lugn och ro. Först promenderade vi till CM för att handla kritor. Eller promenera och promenera. Linkade sakta fram kanske är rätta ordet, går inte så fort för tillfället
 
Lovade vara borta ungefär 90 min så vi hade ännu tid på oss. Som av en slump ligger ABC preciiiis i knutarna så vi var tvugna att slinka in på en kaffe, fast ingen av oss äter kaffe
 
Nått för alla. Mums mums
 
Första gången han fick smaka tripp, kanske tredje gången han ens fått saft. Lite knepigt med sugröret först då det var smalare än de vi har hemma som han är van med. Smart gosse lär sig dock snabbt och 20 min senare var burken tom. 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig