Kräks ditt kök också ibland

Glädjen när köket ser ut på detta vis. När man har städat det en gång redan och det bara är jag och pojkarna som varit hemma. Den minsta kan ju inte ens röra sig så långa vägar. Hans filt är däremot på rymmen under stolen tydligen
 
 
Fattar inte hur en diskbänk kan bli så full
 
Med lite tålamod, en massa jäkel anamma och så buuklubben på Tv. Ja då hinner man få till en hel del. Observera dessutom ballongen som är formad som en tvåa. Den har hängt där i en månad. Stolarna måste vi ha upp och ner pga klätterapa som gärna vill äta upp saltet på bordet
 
Ren diskbänk, lycklig kvinna. Eller?
 

LISTA: WHAT’S IN MY PHONE

Senaste samtalet:

Senaste jag ringde. Mannen. Han svarade inte :(  Senaste jag talade? Hållit på att jaga diverse myndigheter 

 

Senaste missade samtal:

Mannen som ringde mig från sovrummet när barnen inte ville sova

Senaste sms: 

Reklam från kodin1.  

 

Kändaste personen i kontaktlistan:

*host* Jag har bara 23 kontakter i min lista. Och hälften av dem är jag släkt med typ. 

Vilken app använder jag mest för tillfället: 

Gissar på facebook och instagram. 

 Senaste bilden jag har tagit: 

 

Senaste spelet jag spelade: 

Rader faktist alla mina spel här för någon månad sedan då jag aldrig spelar. Blev bara ett som heter Fairway kvar. Ett kortspel i golfstil typ

Senaste skärmbilden:

 Köpte lite barnkläder på ett facebookloppis och hade inga kontanter så skickade skärmdump att de var betalda

 

 

 

Försöker köpa mig mammatid

Usch, kroppen och jag är inte alls på samma vågläng nu. Inne i ett smärtskov tydligen och sover dåligt på det, eller kanske pga det. 
 
Barnen tar dock ingen hänsyn till om mamma är dålig utan är full fart frammåt i alla fall. Jag kämpar på så gott det går och ser till att i alla fall barnen har det som de behöver för att må bra. Sedan kan det hända att någon tuplur blir lite för lång och kvällsnattningen blir jobbig i stället. För just nu sover de lite omlått med varandra så får ingen natruligt vila där. Huset ser ut som kom och hjälp mig, men så vitt jag vet lär inte kaoset fly sin kos så kan med gott samvete ta tag i det någon dag när jag mår bättre. 
 
I går på eftermiddagen kände jag bara att nä, nu orkar jag inte mera. G fick en DVD med den stora idolen Nalle puh av jultomten. Så efter att sökt upp alla sladdar till DVD spelaren *host, var ju bara i maj som vi flyttade så inte alls länge sedan* och kopplat in den blev det filmförevisning. 
 
Gick inte så bra som jag tänkt dock. Var korta 10-15 min avsnitt, många kända från de böcker vi har. Men i exakt alla kapitel fanns de nått som var  lite läskigt. Så i stället för att jag fick ligga på soffan blev det att titta på Nalle Puh med en liten pojke i knät. Nå han klättrade inte på möblerna i alla fall. Tror det var mest att han kanske inte helt fattade alla sekvenser som ställde till det (tex när Puh är ett litet regnmoln och gnidit in sig med gegga) 
 
Frågan är om jag borde ta mig i kragen och faktist beställa en läkartid. Tror att normala människor gör det när de tex inte kan lyfta en arm pga axeln. Är dock inte 100 på det. För vet ju att läkarna kommer A, skulla allt på EDS och B säga att jag får nöja mig med panadol då jag ammar. 
 
Hur gör ni andra när ni är sjuka/orken tryter men era barn är små virvelvindar
 

Aldrig utan min vedspis

Ett som är säkert. Jag kommer aldrig flytta till ett hus som inte har åtminstone en spis att elda i, får väl knacka hål i taket om inte annat. Har blivit beroende av dem. Huset vi bodde i innan klarade vi oss i vintertid tack vare att vi hade en högfors i köket. Skulle nog blivit små isbitar annars då elementen inte räckte till (på vinden där vårt sovrum låg kunde vi ha 17 grader)
 
Här kan vi elda på tre ställen. I vardagsrummet har vi en "varaava takka" (värmebevarande spis kanske det heter på svenska?) Tex idag är det -5 grader ute. Vi hade 19 inne, eftersom vi ÄNNU inte heller har lagt på någon värme. Eldade 20 vedträd under 3 timmar och vips har vi 24 grader i vardagsrummet. Nästan så att det är lite svettigt. 
 
 
I köket har vi då vår älskade och hatade UPO. Påstås ha stått oanvänd i 20 år men geggan på insidan tyder på annat. Som vi kämpar och bråkar med den. Skojjar och säger att det är som att egga upp en kvinna när man skall ha liv i den. Man får inte stressa och man behöver gå varsamt tillväga. Inte stressa. 
 
 
För tillfället fungerar den. Förra veckan varvade den med att ryka in och vi provade alla möjliga konster. Denna gång var det en sotlucka som lossnat i vardagsrummet bakom bokhyllan som var problemet. Andra gånger är det kallras eller dåligt väder. 
 
Vi har ju även vedeldad bastu, men den får ingen egen bild. Lite tudelad till den. Går snabbt att värma upp bastun och ger ju så härlig värme. Samtidigt måste man komma ihåg att fylla på när man bastar för annars blir de kallt, snabbt. 

Lunch för tre utan skärmar

Som jag skrivit tidigare. Vet inte om jag är modig eller bara dum. Idag var åter en sådan dag. 
 
Är väldig seg för tillfället, som att min motor är borta. Så orkade inte riktigt laga lunch åt oss idag, eller mig och barnen då. Jättejobbigt att koka pasta för 1,5 🤣
 
Det mindre jobbiga alternativet var alltså att byta allas blöjor, packa en skötväska. Klä på alla barn ytterkläder och släpa ut vagnen för att gå 1,5 km till ABC och äta lunchbord. Heeeelt logiskt. 
 
Dages sötaste lunchssällskap. Lugna och sansade båda två. Alla åt lax, vissa ur burk dock. 
 
Vill nog ge mig själv en klapp på axeln för att jag ensam drar iväg denna skara och lunchar. Inga skärmar behöver vi heller för att det skall flyta. Det mest dramatiska var väl när G började dunka gaffeln i bordet men "mutade" med lite mjölk så blev det lugn och ro igen
Powered by Jasper Roberts - Blog
Klicka HÄR om du vill kontakta mig