Köpenhamn zoo och tivoli

Efter en "slemmig men mättande" hotellfrukost i går gick vi glada i hågen och köpte copenhagen card. Dvs ett turistkort så vi får inträde till 75 museum och åka lokaltrafik gratis. Nu skulle hör turistas. Början gick inte så bra. Kartan var dålig som kom med, hittade inte bussen och åkte sedan 15 min åt fel håll. 
 
Nå, efter mycket om och men hittade vi ett nästan öde zoo. Skönt att inte behöva trängas. Häftigast var high five med isbjörnen. Den simmade runt i sin bassäng och tog stöd mot glaset med sina tassar. Mest synd var det om elefanterna. De stod inne och de syntes att de inte mådde bra, en stod bara med huvudet inne mot ett hörn. 
 
Och jag fick se girafferna. Ute och utan halsduk. 
 
Vi hade ju tänkt att zoo skulle gå snabbt, men när vi var klara hade de gått tre timmar, puh. Så de trötta fötterna fick återvända till hotellet för att vila. 
 
Middagen då. Vi hittade en mysig Italiensk restaurang som serverade.......Pasta. Så stora portioner att jag bara orkade halva. Pasta rague, dvs pasta bolognese. Gott var det. 
 
Efter middagen strövade vi en stund på Strøget, men trots att klockan inte var 19 ännu hade de flesta ställen stängt så vi vände hem mot hotellet. På hemvägen passerade vi tivoli så svängde in dit en "snabbis" krävs nog en heldag på det stället. Fint var det med all julbelysning. Blev en voffla till efterrätt. 
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog