Babyns fem ord

Såg ett intressant inlägg med australiensiska Dunstan som menar att barn mellan 0-3 månader gör ljudreflexer och om man lyssnar noga betyder de olika ljuden olika saker. Lär man sig känna igen dessa ljud skall man snabbare kunna hjälpa babyn med vad den har för problem. 
 
Ljuden skall vara
 
* Neh = Jag är hungrig
 
* Owh = Jag är trött

* Heh = Jag har de obekvämt, tex våt blöja

* Eairh = Jag har gaser i magen, pruttig

* Eh = Rapa mig

 

Så nu har jag i ett par dagar gått och lyssnat vilka ljud G för i från sig. Har lyckats pricka in Neh, Owh, Eh (de kommer nästan varje gång han ätit klart). Är faktist rätt intressant. Men får nog lägga mera tid för att verkligen sätta mig in i alla hans ljud. Ibland går det nämligen från noll till hundra om det är en akut kris. 

Genom att lära mig känna igen ljuden hoppas jag att tillfällena när han verkligen skriker skall bli mindre. Inte för att han skriker så mycket eller ihållande nu heller men allt man kan minska på är bara positivt

 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: