Vilken dag

*puh*
 
Min dag började egentligen i går kväll redan. G ville inte somna i egen säng utan var min famn som gällde. Samma sak när han vaknade upp första gången för att äta gick det inte att flytta över honom tillbaka utan han MÅSTE ligga i min armhåla, annars gallskrek han. Nå de gick ju det med och han sov sedan ca 2 timmar i egen säng mitt i natten efter ett blöjbyte. Dock tror jag han praktiserade på att vara väderkvarn så mycket som han viftade med armarna. Ingen bra sömn för mig alltså
 
VI hade lite specialprojekt för dagen. Vi besökte nämligen amningspoli för att se om de kunde ge tips och råd. Men de krävde lite förberedelser, av den sorten att G skulle vara oäten tre timmar innan besöket. eh he he. Vårt problem är ju de att han med god vilja kan tänka sig att sträcka sig till att äta varannan timme. Som tur sov han förmiddagsluren så de gick bra i alla fall. 
 
Före vi skulle iväg kom det en snubbe och bytte vattenmätare. Han hade varit här redan i går, men prickat in just den timmen vi inte var hemma. Måttligt glad var jag över besöket för när jag ringde upp som de bads om på lappen han satt fast på dörren var de en sur och fresig man som morra fram ”puhu suomeksi” öh nä tack. Slutligen fick vi i alla fall mätaren bytt. Varför vet jag inte men hört att de bytt åt flera så säkert rutinsak. Och hoppas att han verkligen jobbade (underlevererade??) åt vasa vatten då. 
 
Tillbaka till amningspoli. En trevlig dam som vi fick prata med. G gillade henne också och inga problem att sitta i hennes famn. Hon kollade så att han inte hade tex för kort tungband men allt var ok. Sedan körde vi med före och efter vägning och 68g gick han upp på att äta. Bra teknik har han också. 
 
Så antagligen är han bara en kille som vill äta ofta. Nu skall jag i alla fall testa att klämma i mig mera mat, om det är så att den inte är tillräckligt fet mjölken. Minst tre mellanmål och minst 150 kcal per gång. 
 
Skall försöka äta enligt följande
frukost 7:30-800
mellanmål 10
Lunch 12
Mellanmål 14/15
Middag 16:30
Mellanmål 19
Kvällsbit 21
 
Kommer rulla fram.
 
Iom att han äter varannan timme DYGNET RUNT tyckte hon att vi nog kan börja testa att ge gröt till kvällen om mitt ätande inte hjälper. Och så fick jag lite tips på hur jag skall göra när jag börjar jobba. Amma de sista jag gör innan jag går hemifrån, pumpa 1-2 gånger under arbetstid för att hålla igång produktion och sedan amma de första jag gör när jag kommer hem. Till kvällen amma så ofta de bara går och så gröt till natten då.
 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: