Hur skall man åka buss med barnvagn?

Jag har ju hoppat på bussen relativ regelbundet både med och utan barnvagn. Just nu tycker jag att de är smidigaste sättet att ta sig in till stan med G. Man behöver inte fundera på var man skall parkera, hur länge man får stå och så ligger han ju färdigt i vagnen. 
 
Brukar försöka att åka på de tider då man får åka gratis, men har även busskortet i beredskap. Det enda jag direkt har att klaga på är hur bussarna går förbi oss. De går två bussar i timmen i vardera riktining. Dock går de med 10 min mellanrum. Eller som på bilden under, med en Opel mellan sig. Mycket effektivt. Jo vet att bussarna kommer in från lite olika håll, men de kunde ju lite dela på sig
 
Det jag däremot har funderat på är HUR man skall göra egentligen med barnvagnen på bussen. Hoppar på mitt i bussen och så ställer vi oss i de tomma utrymmet avsett för barnvagnar och rullstolar. Men sedan då. Finns ingen bänk så jag får ju stå. Och för brinnkära livet hålla i vagnen. För trots att jag har på bromsarna har de hänt att den glidit iväg för mig. Ibland känns de som att chaufförerna försöker ta kurvorna på två hjul eller sätta nytt hastighetsrekord. Har hänt att G tom vaknat för att de krängre så. Och de kan de väll inte vars tanken?
 
Hur gör ni på bussen med barnvagn?
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Typiskt ge gå nära mellan varandra, det kunde ju varit bättre.

    Inte åkt så mkt buss med barnvagn, mendå gick jag på på mitten och på våra bussar är det så man kan sitta ner bredvid, en buss körde oerhört försiktigt bara för vi var med, det kändes skönt.

    Gilla

  2. Jag bor i H: fors och åker buss med vagnen nästan varje dag. Med vagn går man alltid på i mitten (här åker man alltid gratis) och ifall det finns en bänk att fälla ner bredvid så sitter jag där, annars står jag. Jag vet inte hur du har vagnen på bilden, men jag har den alltid med sidan i färdriktningen. Alltså med handtagen mot dörren. Sen fäller jag ner övre delen av handtagen för att den ska ta mindre plats. Och står/sitter och håller i vagnen. Jag vågar nog inte sitta någon annanstans i bussen annars skulle nog vagnen falla omkull i nån korsning/rondell. ( vi har också en brio happy)

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: