Hålla igång amningen när man jobbar

Som jag skrivit tidigare under vintern och våren har jag haft de lite kämpigt med amningen. G ville ju äta med 1-2 timmars mellanrum och vi hittade aldrigt någon bra rytm. Han gick ju stadigt upp i vikt med ca 1 kg i månaden så mat fanns. Runt 5 månader tänkte jag ge upp så får klappa mig själv på axeln att de trots allt inte blev så
 
Vi var till amningspoli och jag har försökt äta mera själv och testat att dra ut på mattiderna för honom men inget blev bra. Till slut blev de bara att acceptera att han vill äta så ofta, dygnet runt och att jag var fast med de. Lite ersättning fick han till natten så att han i alla fall sov ett lite längre pass, men de hjälpte ju aldrig mig då jag inte gick och lade mig klockan 20 kvällstid. 
 
Ännu veckan innan jag började jobba åt han så här ofta så de var verkligen en utmaning. Vi började introducera fast föda i den vävan och så köpte vi hem ersättning så att mannnen skulle kunna ge mat dagtid. Och vad hände. Plötsligt hade vi en nöjd baby. Idag äter ammar jag innan arbete. Han äter gröt till frukost, lunch och fruktmellanmål. Sedan ammar jag när jag kommer hem (och han äter en middag på det) kvällsgröt och så amning vid läggdags. Ännu äter han kanske 2 gånger per natt men jag ser de lite som komplement då han inte får så mycket på dagen.
 
För att hålla igång amningen pumpar jag en gång på arbetet. Tanken är att han skall äta den flaskan hemma men just nu vägrar han dricka annat än vatten ur flaksa. Inte bröstmjölk, inte ersättning, inte välling. Vi har testat köpa ollika flaskor/muggar men nej. Då får de väl vara så. 
 
Är väl därför han äter ännu på natten, trots att han inte behöver de för näringen. Utan mera närhet och att han missar 1-2 amningsmål dagtid. Som tur sover vi oss båda genom det. 
 
Den första veckan på arbetet var hemsk och fick nästan bo på toaletten då brösten var så fulla hela tiden. Nu har de ställt om sig så brukar klara mig nästan 8 timmar innan de är dags att tömma. Roligt hur de anpassar sig. Snart får man väl börja minska mera på amningen men just nu orkar jag inte ta itu med de, speciellt inte med att bråka om de nattetid. Sällan har väl barn dött för ATT de ammas, i många länder ammar man ju betydligt längre än vad vi gör här i norden, även om jag hoppas att de slutar innan han är året. Är redan nu rätt sprattligt och så bits han. 
 
Min bästa vän på jobbet 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: