Handla julklappar i juli?

Har redan hunnit handal tre julklappar (eller är de födelsedagspresenter?) åt G. Planen är nämligen att försöka handla minst 50% på secon hand. Är en tumaning att hitta leksaker som är i bra skick verkar det som . Så när man hittar nått får man slå till. Extra roligt är om man hittar kvalitetssaker till låga priser
 
De jag köpt är någon form av byggklossar (kan vara brio men osäkert, liknar deras i alla fall) Sedan har jag handlat den klassiska Brio lådan där man skall lägga i klossar och så en Brioanka (ankan kan dock behöva ett nytt snöre men de är ju inte så svårt att fixa)
 
Varför har jag valt att köpa i anda hand då? En ettåring är ju inte införstådd med detta att fira jul eller födelsedag och lägger inte så stort värde på vad paketen innehåller, ofta kan väl förpackningen vara mera intressant? Förra julen var han ju bara tre veckor så i år är första gången han själv får öppan sina paket.
 
Sedan är det en så stor konsumtionshets i vårt samhälle idag, man skall köpa och köpa och sedan slänga saker som är i helt okej skick, bara för att man tröttnat på dem. I stället för att fylla på vårt sopberg känns de smartare att köpa begagnat. Vi har köpt nästan 90% av alla hans kläder på loppis, är först nu när han börjar vara 7-8 månader som vi börjat köpa nytt. Och de bara för att lillens loppis där vi har handlat stängde. Så nu måste man gå och rota i alla lådor på ”vanliga” loppisar och de tar tid och ork. Som tur ryms han ännu i 68 även om vi köper 74, bara så att han skall ha nått att växa i 
 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: