Hur mycket skall man aktivera en 8 månaders baby?

Vissa dagar är man naturligt lite mera trött än andra (Läs när en förkyld baby bestämmer sig för att äta en gång i timmen nattetid annars skriker han så hela huset vaknar och sedan skall mamma till jobbet på morgonen,zzzzzz)
 
Dessa dagar är de så skönt att bara slänga sig i soffan. Eller andra dagar också om man kanske haft mycket håll i gång på förmiddagen så behöver även mammor laddas lite ibland. G leker rätt ofta nöjt på golvet med sina leksaker, eller så tvättar han händerna i katternas vattenkopp. Alt kan han även vara på rymmen mot ytterdörren om den är uppen. Kontentan är att han i sådana fall är rätt nöjd och inte behöver mammas eller pappas stimulans
 
Men jag har så svårt att bara slänga mig på soffan sådana gånger. Det är de jag skulle behöva göra, kanske läsa lite, eller handarbeta. Tom att surfa skulle vara ok förutsatt att man har i alla fall ett halvt öga på sonen. Det som gnager mig är att han nog säkert känner sig ensam där på golvet, eller att jag inte ger honom min fulla uppmärksamhet. Kommer han nu att klara sig i livet om mamma vilar 20 min. Han är ju upptagen med att tömma innehållet i både leksakslådan, dvdhyllan och dra ut sina böcker över hela golvet. 
 
Är det de dåliga sammvetet som redan har böjrat gnaga. För innerst inne vet jag väl nog att ett så litet barn inte behöver en massa stimulans (om nu inte barnet vill säga råkar vara släkt med mig då *visslar*) Var drar man gränsen för hur mycket man leker, sjunger och läser för någon på 8 fulla månader. 
 
Hur mycket aktiverar ni er med era barn och vad hittar ni på under tiden. Har ni slapptid när ungen får roa sig själv? Så många frågor
 
Undrar om han hade en fin vink här, En och en rullade han efter mina skor ur skohyllan, dessa som jag har när vi promenerar. Inga andra skor rörde han. 
 
Tänk vad en kanin kan underhålla en stund
 
Han tom läser själv redan, rena underbarnet
 
Film eller bitring. Väldigt svårt val i den åldern
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: