Jag har travat

Men vadå tänker ni. Du har ju ridit sedan du var 10 år och 2007 började du med egen häst. Kan du inte trava heller? 
 
Nå jag har ju haft lite trubbel med hästeriet sedan G föddes pga mitt ben och för att jag faktist blev rädd att rida då jag hade ett så långt uppehåll. Slutade rida i vecka 30 vilket var i september förra året. Nästa gång jag satt på en häst var i februari men då gjorde de ännu så ont i mitt ben att jag bara klarade 5 min på hästryggen. De gav lite dålig mersmak. Under sommaren har jag från och till varit uppe men sällan gjort mera än att skritta 15 min.
 
Sedan åkte ju Jasuska iväg på lite intensivträning. Och jösses vad de gav resultat. I går kravlade jag mig upp på hästryggen för första gången på två månader (inga kommentarer om de va) och fick alltså för första gången rida Jasuska 2.0. Vilken skillnad de var. Nu kunde jag för första gången verkligen RIDA henne. Trots att jag tappat alla ridmuskler överlag och har noll komma noll muskelstyrka i mitt högra ben så gick de att rida. Bra genom att knipa lite med mina rumpmuskler stannade hon. Inte brydde hon sig om att de höll på att tröska en bit bort heller. 
 
Allt kändes så frid och fröjd att jag faktistk vågade mig på lite trav. De gick, sådär. Jag var ju lite spänd då jag är van att hon rusar iväg så min kropp bromsade upp oss hela tiden. Jasuska trodde nog vi tränade massa övergångar skritt-trav för fick kanske en halv långsida som mest. Men hej, jag trava och de kändes bra. DE är de viktigaste. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: