Testar fingerfood

Vi har kanske varit lite lata och till 90% matat G. Lite gurka har han fått äta själv och olika former av majsbågar/ringar. Men vi har egentligen inte låtit honom äta själv
 
Någon gång måste han ju lära sig så testade att ge makaroner och köttfärs. De gick inte hem direkt. Det mesta hamnade på golvet direkt. Tror han fick i sig kanske två makaroner totalt.
 
Hur gör man när man skall börja introducera fingermat till barnet. Förstår ju att vi nog är på rätt spår med att ge honom saker att plocka med och sätta i munnen. Pincettgreppet har han ju redan fixat. Lite roligt är att om han är osäker på nått så sticker han försiktigt ut tungan och nuddar vid maten. Med mycket skeptisk blick.
 
Men när de har kladdat klart med maten. Skall man i alla fall mata dem med tex en burk? För inte kan han bli mätt på två makaroner. Har läst att ”food before one is just for fun” dvs att de skall få läka med maten och testa på nya saker, men att de i huvudsak skall livnära sig på bröstmjölk eller ersättning. Just nu ammar jag ca 4 gånger i dygnet. De blir amning-gröt-lunch-amning-middag-gröt-amning-amning (och kanske ett snutt på natten men vi jobbar på att ta bort det)
 
Ersättning som han nog åt tidigare ratade han samma dag jag började jobba. Väldigt praktistk, not. Så frågan är ju hur mycket mat han skall äta dagtid. Någon sa att man bara skall ge lika mycket mat som ryms i deras handflata, vilket inte är en stor mängd. Inte ens pureer för fyra månder är så små.
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: