Kombinera häst med barn och familjeliv

Ja inte är det lätt det är de verkligen inte. Livet har varit smått kaos sedan jag tog hem Jasuska tillbaka men snart skall de väl reda upp sig hoppas jag och då skall väl de flyta på bättre. Blev ju lite hoppigt när mannen dessutom fick ett vikariat som innebär 100% nattarbete så vi håller på att ställa om oss. 
 
Som tur är har jag henne på ”semilösdrift” dvs de går ute dygnet runt året om så länge vädret tillåter det. Hon trivs jättebra med de upplägget och har blivit betydligt lugnare och jag upplever att hon inte är lika stressad längre. Hästar är trots allt gjorda för att röra på sig dygnet runt. Mitt ända problem här är att hon blivit redan nu en liten fluffboll. Frågan är hur, vad och om man skall klippa henne. För hon har ju lite svårt att torka om de är jättemycket päls
 
Iom att hon nu går ute så mycket är det okej att låta henne stå en dag eller två vid behov. Hon klättrar inte ut ur boxen så att säga (höhö, för de finns ju ingen box *ironi*). Visst man märker att hon har lite extra energi men inte mer än att de kanske blir ett bocksprång. Tex nu så har hon tappat skor lite pö om på och först idag får vi det fixat så hela förra veckan togs de rätt lugnt, mest motion från marken. 
 
Ibland får man ta hjälp av andra. Har ju en medryttare som även brukar kunna hoppa in med kort varsel om jag märker att nu håller dagen på att skita sig helt. Eller så får man göra som i lördags och ta med sin syster och G (eftersom mannen sov) till stallet. Blev lite bus på ridplan och lite bilder på slutet.
 
Klart att jag har funderat på att sälja, för just nu räcker egetligen varken tiden eller pengarna. Men det är inte så lätt att sälja hästar idag (om man inte går in för det 110%) speciellt inte när hon inte har några tävlingresutlat. Dock ligger hon nog ute på divers sidor men inte kan jag säga att jag aktivt säljer. Kommer rätt köpare emot får vi fundera på nytt igen. 
 
 

Publicerad av Maria

Tvåbarnsmor G född december-16 T juni-18 Förlossningsskada. EDS. När jag inte jagar mitt barn står jag i köket och tillreder smaskiga grytor, både med och utan kött. Finns tid över kanske jag plockar fram ett garnnystan. Men oftast fastnar jag scrollandles med telefon

Delta i diskussionen

2 kommentarer

 1. Hur mycket hålls hon igång? Är det varje gång hon blir svettig efter ett ridpass/markarbete?

  Om hon gör det och ni har "lösdrift" så skulle jag föreslå att klippa en halvklippning/klippa bara hals och där framme. Finns många olika klippningar på nätet men jag sskulle klippa lite allafall!
  Men däremot om hon står ganska ofta och/eller rids "lugnt" så skulle jag inte alls klippa.
  Hästar med megapäls behöver inte ha helst täcke på. 😉

  Gilla

  1. Har haft henne klippt varje år. När vi köpte henne kunde man bara skritta 15 min och så var hon genomvåt av svett. Då kom hon från lösdrift och hade 10 cm päls (nästan i alla fall)

   Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: